Madplan uge 37.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så er vi hjemme fra sommerhus igen og foran os venter en ny uge og dermed også en madplan til uge 37. Pga vores sommerferie har det jo været lidt småt med madlavningen i løbet af de sidste 3 uger, og jeg må ærligt indrømme, at nu glæder jeg mig faktisk lidt til rigtigt at komme i køkkenet igen. Jeg har masser af opskrifter liggende på min to-do liste, som kun venter på at blive afprøvet. Og efterårs- og vintermånederne er jo også bare helt oplagt til hyggelige køkkensysler.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 37.

Mandag.

Vi starter ugen med en helt simpel gulerodssuppe. Suppen er smagt til med pikantost, hvilket jeg er ret begejstret for, men man kan sagtens bruge almindelig flødeost eller bare fløde. Jeg serverer friskbagt flute til suppen, men en lækker toast med skinke og ost, er også lækkert og måske lidt mere mættende.

Gulerodssuppe med pikantost.

Tirsdag.

Det er efterhånden noget tid siden, at vi har fået farseret blomkål, men det smager jo virkelig skønt. Især når der bruges lækre, danske blomkål. Vi får gerne nye kartofler og persillesauce til, men det bestemmer man jo selv.

Farseret blomkål med bacon…

Onsdag.

Onsdagsmenuen står på skøn comfort food bestående af en gang krydret oksekød i fad med låg af søde kartofler. Fadet minder en smule om den klassiske, engelske cottage pie, bortset fra at låget af kartoffelmos er lavet af søde kartofler, hvilket jeg elsker. Men selvfølgelig kan man sagtens bruge almindelig kartoffelmos til fadet, hvis man foretrækker det.

Oksekød i fad med sød kartoffelmos…

Torsdag.

Herhjemme er madtærter altid populære og denne her tærte med blomkål og parmesanost er ingen undtagelse. Især ikke nu, hvor de lækre, danske blomkål er i sæson.

Tærte med blomkål og parmesan…

Fredag.

Fredag bliver udråbt til sandwich night og jeg glæder mig allerede til en stor og lækker sandwich med fyld af hjemmelavet tunsalat. Bollerne bager jeg selv, eller også smutter jeg forbi bageren og køber nogle skønne boller. Jeg laver som regel grøntsager i stave og en lækker dip til, når vi får sandwiches, men det bestemmer man jo selv.

Tunsalat – nem og lækker opskrift…

Lørdag.

Lørdag står menuen på noget så klassisk som mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce. En skøn ret fra mormor-køkkenet, der enten kan serveres med kartofler eller rugbrød og hjemmelavet agurkesalat.

Mørbradbøffer med bløde løg og flødesauce.

Søndag.

Stegte ris med kylling og grøntsager, også kaldet asiatisk biksemad, er en skøn måde at afslutte ugen på, fordi der kan tilsættes alle mulige rester fra grøntsagsskuffen. Og faktisk også kødrester, hvis der skulle være den slags. Og dermed er man klar til at tage hul på en ny uge.

Stegte ris med kylling og grøntsager…

Ugens lækkeri.

Mine forældre har vindruer i drivhuset og hvert år kæmper vi for at få spist så mange som muligt. Det har dog hjulpet lidt, efter jeg er begyndt at bruge nogle af dem til lækker, hjemmelavet vindruegelé, som er helt perfekt i saucer, til vildtkød, gryderetter og lignende. Faktisk stort set alle de steder, hvor man normalt vil bruge ribsgelé. Og selvfølgelig kan man bruge vindruer fra grønthandleren.

Hjemmelavet vindruegelé…

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)