Madplan uge 39.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 39

En ny uge og en madplan til uge 39 venter forude. Snart begynder skoven for alvor at falme og vi tager afsked med september og dermed også den sidste rest af sensommer. Med oktobers komme begynder “det rigtige” efterår. Og det betyder selvfølgelig også, at det efterhånden er tid til at få fundet den store stegegryde og stegesoen frem, så vi kan få taget hul på efterårsmaden og de gode gryderetter. Og ikke mindst suppe, som vi som regel spiser en gang om ugen i løbet af vinterhalvåret.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 39.

Mandag.

Ugen starter på bedste vis med en one pot pasta med tomat og bacon. One pot pastaer er noget af det nemmeste, fordi alle ingredienserne blot skal tilberedes i én og samme gryde. Og så smager det virkelig virkelig godt og kan varieres i det uendelige.

One pot pasta med tomat og bacon…

Tirsdag.

Tirsdag er der kartoffelfrikadeller på menuen. Lækre og luftige “deller” lavet af kartoffelmos og stegt sprøde på panden. Hvis man synes, kan man også sagtens bruge kartoffelfrikadeller som tilbehør til kødretter i stedet for kartofler. Men denne her gang bliver det som kødfri hovedret med tilbehør af grøntsager med fløde-sennepssauce.

Sprøde kartoffelfrikadeller…

Onsdag.

Det er igen ved at være tid til hjemmelavet æbleflæsk. Og selvom det måske mest er noget, man forbinder med julefrokoster, så spiser vi jævnligt æbleflæsk i løbet af efteråret. Jeg bruger saltet flæsk, når jeg laver æbleflæsk, men bacon er også lækkert og så selvfølgelig godt rugbrød

Æbleflæsk med timian – min bedste opskrift.

Torsdag.

Torsdag aften står menuen på en lækker rodfrugtgratin med bl.a. pastinakker og gulerødder og lidt ost på toppen. Nem og lækker aftensmad, der både kan gøre det ud for tilbehør og selvstændig hovedret med en god salat og brød til. Vi snupper gratinen som hovedret.

Rodfrugtgratin med timian…

Fredag.

Jeg er vild med bagte kartofler – både som tilbehør til kødretter og som selvstændig hovedret med lækkert fyld og salat. I denne uge skal vi have bagte kartofler med skinkefyld og salat, som jeg husker dem fra min barndoms grillbarer. Mums.

Bagte kartofler med salat og skinkefyld…

Lørdag.

Lørdag skal vi have en honningmarineret ørredside med citron og frisk timian fra haven. Jeg er ret vild med ørred, men foretrækker man laks, så kan man sagtens bruge en lakseside i stedet for. Tilbehøret bliver små, kogte kartofler og formentlig en blandet salat.

Honningmarineret ørred (tilberedt på grill eller ovn).

Søndag.

Medister i baconsvøb på en bund af flødekartofler. En rigtig efterårs og vinterret, som jeg har glædet mig til at spise igen. Det er samtidig en virkelig nem ret, der passer sig selv i ovnen, så den er perfekt på en hverdag. Kan man ikke skaffe små grillmedistre, så kan man sagtens svøbe bacon rundt om en hel medister og placere den i fadet.

Medister i svøb på kartoffelbund…

Ugens lækkeri.

Æblesmør. Den lækreste, fløjlsbløde æblemarmelade smagt til med kanel og vanilje. Perfekt til brød/boller, pandekager og æbleskiver. Jeg skal have lavet en ordentlig portion i den kommende uge, så vi har æblesmør til hele vinteren.

Krydret æblesmør med kanel og vanilje.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)