Madplan uge 47.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan uge 47

November nærmer sig sin afslutning, og det går imod december med hastige skridt. Uge 46 er næsten ovre og det er tid til at se på en madplan til uge 47. Det betyder så også, at julen rykker tættere og tættere på og jeg må indrømme, at jeg slet ikke kan vente. Jeg er vild med jul og alt hvad dertil hører af hygge, hjemmebag, traditioner, gaveindkøb, julepynt osv osv.

I første omgang vil jeg dog nyde weekenden og de sidste dage i november. Gerne med hjemmelavet gløgg, en portion vafler og måske en tur i skoven efter fine ting til årets juledekorationer og adventskransen.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 47.

Mandag.

Kylling i fad med hasselback kartofler. En rigtig familielivret, hvor det hele samles i et enkelt fad og tilberedes på én gang i ovnen. Overvej evt. at supplere kartoflerne med rodfrugter skåret i grove tern – de bliver eminente af at trække i skyen fra kyllingen.

Kylling i fad med hasselback kartofler…

Tirsdag.

Jeg holder fast i de gode, varmende supper i løbet af hele vinteren og i denne uge bliver det en skøn tomatsuppe med tortellinier. En nem og lækker suppe, som er et rigtigt familiehit og så bestemmer man jo selv, om suppen skal være vegetarisk, afhængig af hvilke tortellinier man vælger.

Tomatsuppe med tortellini…

Onsdag.

Tarteletter med høns i asparges er en kæmpefavorit herhjemme, og bruger man et par kyllingebryster til tarteletfyldet, kan man have hele herligheden klar på 30-45 minutter. Og så kan man jo snildt servere tarteletter på en hverdag.

Tarteletter med hjemmelavet høns i asparges – nem opskrift.

Torsdag.

Torsdag aften skal vi have de her fantastiske sprøde og spicy selleribøffer med en lækker rissalat til. Vi er ret vilde med selleribøfferne og kan sagtens spise dem uden tilbehør i form af kød. Men selleribøffer kan også sagtens udgøre tilbehøret til en kødret.

Selleribøffer – sprøde og krydrede grøntsagsbøffer.

Fredag.

Ugens fisk bliver både nem og lækker. Vi skal nemlig have varmrøget lakserilette, som er uhyre simpelt at lave, men noget så lækkert. Jeg er vild med lakserilette på ristet rugbrød, men man kan selvfølgelig også servere flutes og en god salat til.

Lakserilette med varmrøget laks og purløg.

Lørdag.

Vi skal fejre, at vi har weekend med en lækker, rosastegt culotte. Tilbehøret bliver formentlig de her skønne flødekartofler med pikantost, og så tænker jeg, at vi skal have en god salat til.

Culottesteg – nem opskrift på rosastegt culotte.

Søndag.

Søndag skal vi have en lækker andebryststeg med brun sauce tilberedt i stegesoen. Den giver virkelig det lækreste, møreste kød og en god andesauce. Andebryststegen kan for øvrigt erstattes af almindelige andebryster og som tilbehør kan man med fordel lave en portion af de her skønne, brunede kartofler, hvor jeg har tilføjet en lille smule fløde. Nøj, de er gode.

Andebryst i stegeso – lækker og nem opskrift.

Ugens lækkeri.

Hjemmelavede åkander er en fast del af vores konfekt fremstilling. Og selvom det endnu er lidt tidligt at tænke på konfekt, så tror jeg alligevel, at jeg vil lave den første lille portion åkander i ugens løb. Evt. med en god mælkechokolade i stedet for mørk chokolade.

Hjemmelavede chokolade åkander…

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)