Madplan uge 49.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 49

Julestemningen har for alvor indfundet sig herhjemme, hvor jeg både har bagt julesmåkager og lavet brændte mandler. Og så har vi holdt den hyggeligste klippe-klistre dag med hele familien og rigeligt med æbleskiver og hjemmelavet gløgg. Der jules med andre ord på alle tangenter, også på min madplan til uge 49, hvor der både er stegte sild i eddikelage og and på menuen. Men selvfølgelig også andre livretter, for vi skulle jo nødigt blive trætte af al den gode julemad, inden vi når til juledagene.

Ugens godbid er en vaskeægte konfektklassiker, nemlig en marcipanroulade med blød nougat. Har man ikke planer om at lave uanede mængder af julekonfekt, så kan jeg virkelig anbefale sådan en basse. Den er nem at lave og vækker glæde hos de fleste og så er det altså noget så hyggeligt, at man lige kan skære sig en enkelt skive eller to til en god kop kaffe eller te. Perfekt til en stille stund midt i juletravlheden.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 49.

Mandag.

Ugen starter både nemt og lækkert med en one pot cheeseburger pasta. En form for pasta med kødsauce, som er dejlig nem, fordi alt blot skal samles i én gryde. Pastaen smager en lille smule som en cheeseburger, men jeg tror nu lige så meget, at den har fået sit navn, fordi ingredienserne er de samme som i en god burger.

One pot cheeseburger pasta…

Tirsdag.

Kylling i karry-mango sauce. En nem og lækker klassiker og et rigtigt familiehit, hvor alle kan være med. Jeg serverer ris til kyllingen, men endnu bedre bliver det, hvis man laver det til et helt lille ristaffel med skønne toppings i små skåle.

Kylling i karrysauce med mango…

Onsdag.

Onsdag skal vi have en lækker spinatlasagne, som er dejlig nem at lave. Jeg serverer lasagnen med blandet salat og nogle gange også med hvidløgsbrød ved siden af og det er et hit. Skal lasagnen ikke være helt kødfri, så kan man skære en god skinke i strimler og komme den i spinatsaucen. Man kan også fordele rå eller røget laks i mindre stykker imellem lagene.

Spinatlasagne med bechamel – lækker hverdagsmad.

Torsdag.

Til julen hører sig stegte sild i eddike, i hvert fald efter min opfattelse. Og jeg laver selv mine sild, for det er altså ret nemt. Denne her opskrift indeholder både appelsin og stjerneanis og er en smule “julet” i smagen. Men bliver det for meget, så udelad begge dele og nøjes med at lægge sildene i den klassiske eddikelage. Jeg serverer de stegte sild på nybagt rugbrød med masser af rå løg og en julebryg ved siden af.

Stegte sild i eddike med appelsin og anis…

Fredag.

Hjemmelavede falafler er altid et hit her i huset. Og disse her er oven i købet dejligt nemme at lave, fordi de steges på panden ligesom frikadeller, så man slipper for at stå med en grydefuld kogende olie. Jeg serverer som regel falaflerne med pitabrød eller lune fladbrød og salat, tomater og agurk, creme fraiche dressing, chili og hvidløg, men det bestemmer man jo selv.

Falafler – nem opskrift på hjemmelavet falafel.

Lørdag.

Lørdag aften står menuen på klassisk mørbrad i fad med paprika og bacon. Et rigtigt weekend- og familiehit, som kan serveres med ris eller kartoffelmos alt efter smag og behag. Jeg serverer dampet grøn til fadet, men bagte rodfrugter eller rodfrugtmos i stedet for kartoffelmos er bestemt også en mulighed.

Mørbrad i fad med bacon og champignons.

Søndag.

Godt nok nærmer vi os jul, men vi spiser ikke så meget and i løbet af resten af året, så det er sørme med at udnytte, at der er fine ænder alle vegne. Søndag finder jeg stegesoen frem og så skal vi have en lækker, langtidstilberedt and i stegeso. Jeg tænker, at tilbehøret bliver ret klassisk med kartofler, sauce og lidt rødkål. Måske også et par brunede kartofler. Men må tiden vise.

And i stegeso – nem opskrift på saftig andesteg.

Ugens lækkeri.

Ingen jul uden hjemmelavet julekonfekt. Og der skal også være plads til en rigtig juleklassiker, nemlig en marcipanroulade med blød nougat, som overtrækkes med god chokolade og pyntes fint. Rouladen er desuden oplagt som værtindegave.

Konfektroulade – nem opskrift med marcipan og nougat.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)