Madplan uge 50.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 50

Så nåede vi vejs ende og årets sidste madplan, nemlig en madplan til uge 50. Traditionen tro holder madplanen en lille juleferie i uge 51 og 52. Jeg synes ganske enkelt ikke, det kan betale sig, at lave en plan for de par dage, som er tilbage, når først vi har trukket lille juleaften, juleaften, 1. juledag, 2. juledag, nytårsaften og 1. januar ud af ligningen.

Lille juleaften har de fleste familier jo i forvejen hyggelige traditioner, og mange får risengrød. I min familie samles vi hos mine forældre, hvor vi skal holde jul, og pynter juletræet sammen. Og menuen står gerne på smørrebrød fra den lokale delikatesse.

Den 25. december er årets mest afslappede dag. Vi spiser en hyggelig julebrunch, slapper af og ser julefilm og så spiser vi rester fra julemiddagen til aftensmad. 2. juledag samles vi til en hyggelig familiejulefrokost, og så begynder vi så småt at se frem imod nytårsaften.

Der bliver med andre ord ikke mange dage tilbage, hvor aftensmaden ikke allerede er planlagt på nuværende tidspunkt, og jeg er sikker på, at vi ikke er de eneste, der har det sådan. Afslutningsvist vil jeg derfor gerne benytte lejligheden til at ønske alle jer følgere af mine madplaner en rigtig glædelig jul og et lykkebringende nytår. Jeg vender tilbage med en madplan for uge 1 lørdag d. 1. januar, 2022.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 50.

Mandag.

Boller i karry. Vi starter ugen med den klassiske familielivret, der overhovedet ikke har noget med jul at gøre. For det skal altså også til engang imellem. Tilbehøret bliver selvfølgelig kogte ris.

Boller i karry – nem opskrift.

Tirsdag.

Tirsdag aften står menuen på en lækker rodfrugtgratin med bl.a. pastinakker og gulerødder og lidt ost på toppen. Nem og lækker aftensmad, der både kan gøre det ud for tilbehør og selvstændig hovedret med en god salat og brød til. Vi snupper gratinen som hovedret.

Rodfrugtgratin med timian…

Onsdag.

Jeg er vild med æbleflæsk med timian og udover diverse julefrokoster, så serverer jeg det også gerne til aftensmad et par gange i løbet af efteråret og ikke mindst i december. Tilbehøret bliver selvfølgelig nybagt rugbrød.

Æbleflæsk med timian – min bedste opskrift.

Torsdag.

Denne her varmende vintersuppe indeholder ikke så få af vinterens skønne råvarer, såsom porre, pastinakker, jordskokker og kartofler. En nem og lækker grønsagssuppe, som nok skal give varmen på en kølig vinterdag. Jeg serverer som regel en eller anden form for fyldigt madbrød ved siden af og så bliver alle mætte og tilfredse.

Varmende vintersuppe…

Fredag.

Ingen jul uden en klassisk flæskestegssandwich og sådan en skal vi have fredag aften. I en helt traditionel udgave med rødkål, agurkesalat og mør og saftig flæskesteg med knasende sprøde svær. Måske lige en juleøl i glasset – så bliver det ikke meget bedre.

Flæskestegssandwich – klassisk og nem opskrift.

Lørdag.

Kold torskeret med creme fraiche dressing, æg og rejer er nok mest kendt som en frokostret eller en meget populær forret til nytår. Men herhjemme kan vi også finde på at spise det som hovedret med godt brød til, og det er lige, hvad menuen står på lørdag aften. Nøj, hvor jeg glæder mig.

Torskefad med creme fraiche sauce, æg og rejer.

Søndag.

Ugen slutter med en klassiker fra mormorkøkkenet, for vi skal have hakkebøffer med masser af bløde løg, brun sauce og kogte kartofler. Det er ikke så tit, at vi får hakkebøffer. Men jeg synes faktisk, at det er helt hyggeligt at få en hakkebøf med bløde løg fra tid til anden.

Hakkebøffer med løg…

Ugens lækkeri.

Hjemmelavede flæskesvær. Både hos slagteren og i supermarkederne kan man købe strimler til hjemmelavede flæskesvær og de er supernemme at lave. Perfekte som snack, i en hjemmelavet flæskestegssandwich, eller hvis der skal være ekstra mange sprøde svær til flæskestegen juleaften.

Flæskesvær – nem opskrift på sprøde flæskesvær.

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge.
OBS. Indkøbslisten findes kun i nyhedsbrevet.

Fornavn(Required)