Så er det blevet tid til en madplan til uge 17. Og nøj hvor jeg håber, at I har haft glæde af det fantastiske forårsvejr, som vi har været så heldige at have på det seneste. Uanset om det så har været på terrassen, i haven, på altanen, under en gåtur eller måske på et tæppe i en nærliggende park.

Det skønne forårsvejr har selvfølgelig også smittet af på min madplan, så den er fyldt med lette og lækre forårsretter. Blandt andet glæder jeg mig til, at vi skal have en lækker tærte med grønne asparges og bacon, nu hvor det ENDELIG er aspargessæson igen. Derudover ser vi frem til en omgang gratineret blomkål med skinke og ost og så har jeg sørme også fået sneget nationalretten ind på ugens madplan. Sprødstegt flæsk med persillesauce og kartofler er en evig favorit herhjemme.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Madplan uge 17.

Mandag.

Nu er det igen aspargessæson, så ugen starter på bedste vis med en supernem og lækker tærte med asparges og bacon på butterdejsbund. Tilbehøret bliver en god, blandet salat.

Tærte med asparges og butterdej.

Tirsdag.

Jeg er vild med en god pastasalat, og denne her skønne pastasalat a la caprese med små tomater, frisk mozzarella og basilikum er ingen undtagelse. Jeg serverer pastasalaten som kødfri hovedret med hvidløgsbrød, men den er også god som tilbehør til grillet kylling, fisk eller oksekød.

Caprese pastasalat – nem opskrift på lækker salat.

Onsdag.

Herhjemme er vi vældig glade for blomkål, og nu begynder blomkålene igen at blive fine, så onsdag aften skal vi have gratineret blomkål med skinke og ost. Vi får gerne salat til, men det gratinerede blomkål kan også bruges som tilbehør.

Gratineret blomkål med skinke og ost.

Torsdag.

Torsdag står menuen på nationalretten, nemlig stegt flæsk med persillesauce. Jeg steger altid flæsk i ovnen, så sværen bliver knasende sprød, præcis som på en flæskesteg, men man kan også sagtens stege det på panden. Tilbehøret er selvfølgelig kogte kartofler.

Stegt flæsk med persillesauce – min bedste opskrift.

Fredag.

Pasta med rejer og hvidløg. Let og lækker aftensmad, der smager fantastisk og som er klar på ganske kort tid. Det er ekstra lækkert med en grøn salat ved siden af og et godt stykke brød.

Pasta med rejer og hvidløg…

Lørdag.

Kylling i sennepssauce med bacon er en stor-favorit herhjemme. Saucen smager på ingen måde stærkt af sennep, og den møre og saftige kylling i cremet sauce med sprød bacon er fantastisk. Jeg serverer med små nye kartofler og dampet grønt, men ris er også en mulighed.

Kylling i sennepssauce med bacon.

Søndag.

Vi afslutter ugen med tyrkernes svar på pizza, nemlig tyrkiske pide med oksekød og ost. Pide er ret nemt at lave, men dejen skal selvfølgelig hæves, så det er en glimrende søndagsmenu, hvor man ofte har lidt mere tid.

Tyrkisk pide med oksekød…

Ugens lækkeri.

Chips og dip er ofte en del af vores weekender. Det er jo superlækkert med lidt “knas” og et glas vin eller en cocktail. Jeg serverer som regel både chips og sprøde grøntsager i stave til dippen og begge dele forsvinder som dug for solen. Især denne her hjemmelavede holiday dip er en favorit.

Holiday dip – nem og lækker opskrift.

Savner du inspiration til nem og lækker hverdagsmad?

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og få mine populære madplaner (+ indkøbsliste) tilsendt hver uge. Indkøbslisten er kun for dem, der modtager nyhedsbrevet.

Tak for din tilmelding! Tjek venligst din mail, og bekræft tilmeldingen :-)