Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Aubergine med mozzarella og tomatsalsa.

8 kommentarer
Forretter
Gå direkte til opskriften
Opskrift aubergine med mozzarella og tomatsalsa på en hvid tallerken

Her til aften har vi fået den skønneste forret. Lækker sprødstegt aubergine med mozzarella og tomatsalsa. En helt simpel tomatsalsa af små cherrytomater fra drivhuset, lidt hvidløg, basilikum, olie, salt og peber. Kan det næsten blive mere enkelt?

Aubergine med mozzarella – lækker forret.

Ideen til aubergine med mozzarella og tomat faldt jeg over på Foodgawker for et par dage siden. Og den blev jeg altså nødt til at afprøve. Jeg endte så med at ændre en hel del i opskriften og piftede op med frisk mozzarella og tomatsalsa og det blev det altså ikke ringere af.

Perfekt til forret eller som en let frokostret, evt med lidt brød og måske en salat ved siden af, som modspil til de stegte aubergineskiver. Der er ingen kød i retten, men det er absolut ikke noget, man hverken tænker over eller mangler.

3,50 fra 2 stemmer

Aubergine med mozzarella og tomat

Samlet tid30 minutter
Antal: 4 personer (forret)

Ingredienser

  • 1 aubergine
  • 3 dl rasp (gerne panko rasp)
  • 1 æg
  • 1 tsk hvidløgspulver
  • ½ tsk chilipulver
  • olie til stegning
  • 1 kugle frisk mozzarella

Tomatsalsa

  • 4 tomater (hakkede)
  • 2 fed hvidløg (pressede)
  • 1 bdt frisk basilikum
  • 4 spsk olivenolie
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Skræl auberginene og skær den i skiver á ca 1 cm's tykkelse.
  • Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen.
  • I en anden tallerken kommes rasp, hvidløgspulver, chili og salt.
  • Dyb først aubergineskiverne i æg og vend dem herefter i rasp.
  • Opvarm olie på en pande og steg aubergineskiverne til de er gyldne og sprøde.
  • Læg aubergineskiverne så de overlapper i små portioner á 3-4 skiver på en bageplade med bagepapir.
  • Skær mozzarellaen i skiver og placer 2-3 skiver på hver aubergineportion.
  • Gratiner i ovnen ved 200 °C (varmluft) i ca. 5 minutter til osten er smeltet.
  • Imens laves salsaen ved at komme hakkede tomater, hvidløg, friskhakket basilikum, olivenolie, salt og peber i en skål og røre det sammen.
  • Anret auberginerne med salsa og frisk basilikum. Server evt. med brød og salat.
  • Auberginerne er bedst, når de er nystegte og sprøde. De er ikke fryseegnede.

Subscribe
Notify of
8 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
LaTascha
12 år siden

Hanne – På den:-) Jeg er heller ikke så meget til auberginer, men det her er virkelig godt:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Hanne's verden
12 år siden

Det ser virkeligt lækkert ud. Flotte billeder! Jeg er ikke stor auberginefan, men lige præcis din ret, hvor skiverne er sprøde – tiltalter mig meget.
Skynder mig at bogmærke retten!
Kh Hanne

LaTascha
12 år siden

Birthe – Jep Madamer;-)
Tak for en rigtig hyggelig dag, det var som altid dejligt at ses igen:-)
Og ja, de der auberginer er du nødt til at afprøve – det er lige noget for dig, ren "food from home"…:-)

Kærlig hilsen

Anne.

Newyorkerbyheart
12 år siden

Jeg har også store forventninger til selskabet, især fordi du skal underholde mig hele vejen til Århus – men snak nu ikke så meget, så jeg ikke kan koncentrere mig om at køre 😉
Madamer………hmmm………..

Jeg glæder mig – som altid – til at være i dit selskab og helt bestemt også til at skulle være sammen med Lone igen…..

Du forstår virkelig at tale til mig madhjerte, den ret skal SÅ meget laves!!

Kærlig hilsen
Birthe

Astrid
12 år siden

Nøj hvor ser det lækkert ud! Det bliver jeg nødt til at afprøve snart!

Nina
2 år siden

Aubergine laves typisk på denne måde i det italienske køkken.
Får det jævnligt som tilbehør på min italienske yndlingsrestaurant