Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Mini croissanter med rejesalat.

0 kommentarer
Fisk og skaldyr, Forretter, Frokostretter, Ideer til studentermad, Lette retter, Opskrifter, Påskefrokost og klassiske påskeopskrifter
Gå direkte til opskriften
Opskrift mini croissanter med rejesalat på et sølvfad

Mini croissanter med fyld er et hit på diverse frokost- og buffetborde. Og heldigvis er det virkelig nemt at lave en omgang mini croissanter af en rulle færdiglavet butterdej fra supermarkedet, men hvis du gerne vil lave butterdejen fra bunden, så har jeg en opskrift på croissanter her. Jeg har fyldt mine mini croissanter med rejesalat, men det bestemmer du jo selv. Og hønsesalat, skinkesalat, tunsalat eller skaldyrssalat er også virkelig lækkert.

Opskrift på mini croissanter med rejesalat.

Croissanter er ofte et populært valg til en buffet, netop fordi de er ret nemme at lave, og desuden kan laves i forvejen. Jeg anbefaler ikke, at du laver mini croissanterne dagen før, da de smager bedst, når de er nogenlunde friskbagte og sprøde. Men du kan uden problemer bage og fylde croissanterne, og så lade dem stå på køl et par timer, inden de skal serveres.

Minicroissanter er perfekte til studenterkørsel, hvor alting lige pludselig går meget hurtigt, og man derfor gerne vil have så meget som muligt forberedt i god tid. Eller hvad med at servere mini croissanter med rejesalat til julefrokosten eller påskefrokosten? Måske især til påske kan det indimellem være lidt svært at udtænke en menu, så den ikke “bare” bliver en kopi af julefrokosten.

Tip! Se også mine bedste tips til variationer under opskriften.

Opskrift mini croissanter med rejesalat på et sølvfad
Ingen bedømmelser

Mini croissant med rejesalat

Samlet tid30 minutter
Antal: 8 stk

Ingredienser

Mini croissanter

  • 1 rulle butterdej
  • 1 stk æg (til pensling)

Rejesalat

  • 1 dl creme fraiche
  • 1 spsk mayonnaise
  • 2 spsk citronsaft
  • 1 bdt dild
  • 100 gr aspargessnitter
  • 300 gr rejer
  • salt og peber

Fremgangsmåde

  • Bred butterdejen ud og del den i 8 trekanter på tværs med en kniv. Rul herefter trekanterne sammen fra den brede ende til små croissanter.
  • Placér croissanterne på en bageplade med bagepapir. Sørg for, at spidsen er foldet ind under croissanten, så den ikke "hopper op" under bagningen.
  • Pensl croissanterne med sammenpisket æg.
  • Bag croissanterne ved 180 °C (varmluft) i ca. 10-12 minutter til de er gyldne og lad dem afkøle på bageristen.

Rejesalat

  • Kom creme fraiche, mayonnaise, citronsaft, dild, salt og peber i en skål og rør det sammen.
  • Tilsæt aspargessnitter og rejer (hold lidt rejer tilbage til pynt) og vend det hele sammen.
  • Klip croissanterne op med en saks eller skær dem op med en kniv og fyld dem rejesalat. Pynt herefter med rejer og evt. frisk dild på toppen.
  • Croissanterne er bedst, når de er frisklavede og sprøde, men de kan laves i forvejen og opbevares på køl i 4-5 timer. Croissanterne (uden rejesalat) kan fryses og lunes kort i ovnen, så de bliver sprøde igen.
 

Noter til opskriften. 

 
I stedet for rejesalat kan du fylde mini croissanter med hønsesalat, skinkesalat, tunsalat eller skaldyrssalat. 
 

Tips til opskriften.

Jeg bruger som regel en rulle fersk butterdej, som jeg breder ud og deler på langs i 8 lange trekanter. Bruger du frossen butterdej i plader, så kan du i stedet dele hver plade diagonalt i 2 trekanter. Trekanterne bliver god nok en smule “skæve”, men det ses ikke, når først croissanterne er rullet sammen og bagt. De hæver jo godt op under bagningen.

Selvom jeg ikke anbefaler at bage croissanterne i god tid og lade dem stå, så kan du sagtens lave dem i forvejen og fryse dem ned. Efter optøning kan croissanterne lunes ganske kort i ovnen, så de igen bliver sprøde og smager som nybagte.

Det kan være svært at skære et snit til fyldet i croissanterne uden at komme til at masse brødet og ødelække de mange, fine lag. Derfor bruger jeg i stedet en køkkensaks. Jeg stikker ganske enkelt saksen ind i den ene ende af croissanten, og så klipper jeg den op. Saksen glider lige så fint igennem croissanten, og den bliver hverken fladmast eller går i stykker.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer