Møre torskestykker og sprøde grøntsager i en cremet sauce med fløde og karry. Du finder det hele i den her opskrift på en lækker fiskegryde med torsk og grøntsager, der på kort tid er blevet en rigtig fiskefavorit hjemme hos os. Nem at lave og virkelig lækker med en mild smag af fløde og karry.
Nem opskrift på fiskegryde.
Det er ret nemt at lave fiskegryde. Så hvis man hører til dem, som synes, det kan være svært at få spist fisk i dagligdagen, så kan jeg varmt anbefale den her opskrift. Såvel fisk som grøntsager kan varieres efter årstid og sæson, hvilket jeg har skrevet meget mere om under opskriften. Og selve gryderetten er ret meget lige ud ad landevejen.
Uanset om man serverer sin fiskegryde med ris, kartofler eller pasta, så er der tale om en skøn hverdagsret, som de fleste vil kunne lide. Og faktisk vil jeg heller ikke tøve med at servere fiskegryde til en uhøjtidelig og hyggelig gæstemiddag. Måske med lidt godt brød og ekstra grøntsager ved siden af.
Tip! Se også mine bedste tips under opskriften.
Fiskegryde med torsk
Ingredienser
- 400 gr torskefilet
- 2 spsk olie
- 1 stk løg (hakket)
- 1 bdt forårsløg (skåret i tynde ringe)
- 150 gr gulerod (skåret i tern)
- 3 spsk hvedemel
- 1 tsk karry
- 2,5 dl madlavnings- eller piskefløde
- 2 dl mælk
- 3 spsk citronsaft
- 1 tsk sukker
- salt og peber
Fremgangsmåde
- Skær torsken i mundrette tern, krydr med salt og peber og stil den til side.
- Opvarm olien i en gryde, og sautér løg og hvidløg heri.
- Tilsæt forårsløg og gulerødder og steg et par minutter.
- Kom hvedemel og karry i gryden, og rør det ud i grøntsagerne.
- Tilsæt fløde og mælk, og lad saucen koge et par minutter, til den tykner.
- Kom torskestykkerne i den varme sauce, og lad retten simre i 4-5 minutter, indtil fisken bliver mælkehvid og er lige netop tilberedt.
- Smag til med citronsaft, sukker, salt og peber.
- Servér med kogte ris, pasta eller kartofler og dampet grønt.
- Evt. rester kan gemmes på køl i 1-2 dage. Retten er ikke fryseegnet.
Noter til opskriften.
Torsk kan erstattes af andre former for fast, hvid fisk. Det kunne fx være kuller, kulmule eller lyssej for nu blot at nævne et par eksempler.Se også – Fiskepakker I Hvidvinsdampet ørred I Fiskefrikadeller
Tips til opskriften.
Torsk kan erstattes af andre former for fast, hvid fisk. Fx har jeg uden problemer lavet retten med både kuller og kulmule, og lyssej. Det vigtigste er, at fisken er relativ fast, da man ellers risikere, at fisken går i stykker, når gryderetten til sidst røres igennem og smages til inden servering.
Jeg har brugt løg, hvidløg, forårsløg og gulerødder i den her opskrift på fiskegryde, men man bruger selvfølgelig bare de grøntsager, som man bedst kan lide. Det kunne også være peberfrugt, squash, sukkerærter, eller småbitte broccoli- eller blomkålsbuketter for nu bare at nævne et par eksempler.
Vi spiser som regel kogte ris til fiskegryden, men kogte eller ovnristede kartofler er også lækkert. Det samme gælder friskkogt pasta, fx en god fettuccine. Dampet grønt, udover de grøntsager, som er i retten i forvejen, som fx lidt broccoli eller ærter “on the side” er altid et hit hjemme hos os.