Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Berlin part 4…

2 kommentarer
Rejser/ture

Efter det Olympiske Stadion og frokost satte vi kursen mod Fassbender & Rausch, som er en kombineret chokoladebutik og chokolademuseum. Desuden har de en café på 1. sal, hvor man kan de nyde de flotteste kager, jeg længe har set. Hele herligheden ligger på Charlottenstrasse 60 og hvis man tager U-Bahn og står af ved station Mitte, går man nærmest lige op i den.

Inde i butikken havde de støbt de mest fantastiske kreationer i chokolade. Her ses fx Sølvbjørnen. Derudover havde de blandt andet lavet en model af Reichtag, Brandenburger Tor, Titanic, Fernsehturm og et fly samt diverse mindre dekorationer. Det var lidt svært for mig at tage rigtigt gode billeder, idet solen skinnede ind af vinduerne og der var lidt mørkt i butikken, men jeg håber I alligevel kan danne Jer et indtryk af det store arbejde, der er lagt i de forskellige modeller. Alt er lavet 100 % af chokolade og/eller marcipan.

Se lige alle de her forskellige, lækre slags pålægschokolade. Desværre kunne vi ikke rigtigt købe noget med hjem, hverken pålægschokolade eller noget af alt det andet lækre, fyldte chokolade de solgte, for det ville simpelthen være smeltet, inden vi kom tilbage til hotellet. På et tidspunkt tog kæresten fat i en plade Ritter sport inde i et supermarked og den flød bare ned i det ene hjørne, ligesom hvis det havde været en juice – ligesådan var det med alt det andet chokolade, han prøvede at tage fat i. Det siger ligesom lidt om varmegraderne i Berlin i de dage, men inde hos Fassbender & Rausch var der selvfølgelig aircondition.

Som tidligere nævnt ligger der en café på 1. sal hos Fassbender & Rausch, hvor man kan svælge i lækre kager og få sin chokoladetrang styret, efter at have gået rundt og kigget nede i butikken. Priserne er i øvrigt meget rimelige – det koster mellem 3,95 € og 5,90 € for en kage, hvilket vist ikke kan siges at være dyrt, udseendet og kvaliteten taget i betragtning. Vi nøjedes dog bare med at tjekke kagerne ud, for der er jo lige det med mig, at jeg ikke bryder mig om hverken chokoladekage, chokolademousse eller chokoladeis. Og det var faktisk ret vanskeligt at finde en kage, der ikke indeholdt nogle af disse. Selv dem med frugtfyld var lavet på en mørk chokoladebund eller indeholdt chokolademousse. Den eneste der ikke indeholdt chokolade, var en vild flot kreation med yoghurtmousse og hindbær på toppen, men jeg kan ikke tåle yoghurt, jeg får ondt i maven af det skidt. Suk.

 

 

Så vi forlod butikken igen og satte i stedet kursen mod endnu et chokolademekka, nu vi var så godt i gang. Denne gang var det Ritter sport butikken, der ligger på Französische strasse 24, der var målet.

Ritter sport butikken er jo primært en merchandise butik og man kan købe stort set ALT med Ritter sport – den minder faktisk lidt om de M&M’s butikker, jeg har besøgt i USA, men den er altså lidt mindre. Til gengæld har de en café på 1. sal, hvor man kan få kager og desserter lavet af Ritter sport chokolade. Desuden kan man få morgenmad, lette retter og salater. Vi nøjedes dog bare med to kolde jordbærmilkshakes, inden vi gik på opdagelse i butikken.

Den helt store attraktion var dog “skab din egen Ritter sport” disken, hvor der var fyldt med børn. Man valgte simpelthen, om man villa have mørk, lys eller hvid chokolade og derefter valgte man “fyldet” ud fra udvalget i de mange montre. Derefter blev det hele blandet sammen og kom i en Ritter sport form og blev afkølet og så fik man sin egen, personlige Ritter sport udleveret og betalte pr. 100 gr.

Der var et meget pænt udvalg, men hvis man eksempelvis valgte nødder, mandler og rosiner, cornflakes eller marcipan, så ville det nok være noget billigere, at købe en helt almindelig plade Ritter sport. Til gengæld var der også sjove varianter som chili, røde peberkorn, vingummibamser og mini skumfiduser. Men igen købte vi ikke noget – vi havde stadigvæk den meget smeltede Ritter sport fra Supermarkedet i baghovedet.

I stedet for tog vi tilbage til vores hotel og nød et lille hvil, lidt at drikke og et koldt bad, inden vi endnu engang gik ud og fandt en lille restaurant, hvor vi begge fik en kæmpestor wienerschnitzel og kold øl.

Dagen efter var vores sidste og da de havde truet med, at det ville blive op til 37 grader i Berlin, havde vi aftalt, at vi i stedet ville køre hjemad efter morgenmaden og så tage det stille og roligt. Det var jo også søndag, så alle butikker var lukket og kæresten skulle op på arbejde mandag, så vi skulle jo under alle omstændigheder hjem i nogenlunde ordentlig tid. Efter morgenmaden tog jeg lige et par billeder af nogle sjove gyngestole, som stod udenfor morgenmadsrestauranten, samt udsigten fra terrassen. Morgenmadsrestauranten lå på hotellets øverste etage og havde en terrasse hele vejen rundt med en rigtig fin udsigt ud over Berlin. Man kunne faktisk også spise morgenmad derude, men det tror jeg ikke rigtigt, der var nogen der benyttede sig af, for borde og stole var lidt små.

Efter at have pakket vores tasker og tjekket ud satte vi omkring kl. 11.00 kursen mod Danmark med et lille stop ved frokosttid, hvor vi fik sandwich og pommes frites. Desuden gjorde vi lige holdt ved Fleggaard og fik købt lidt øl og sodavand og vi landede i Vejle ved 18-tiden, hvor mine forældre havde lavet lækker aftensmad til os. Og det var hermed slutningen på vores tur til Berlin.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Piskeriset
10 år siden

Rigtig hyggeligt at læse om jeres tur til Berlin – jeg får virkelig lyst til at tage dertil igen. Ret imponerende morgenmadsudvalg på hotellet. Det er godt nok sjældent, at jeg synes, morgenmad på hoteller er værd at spise, men dette så da indbydende ud 🙂