Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Efterårsferie, New York 2013 part 3…

4 kommentarer
Rejser/ture

Vi vågnede som sædvanligt til det dejligste vejr – faktisk havde vi mellem 20 og 25 grader, i al den tid vi var i New York og de sidste par dage nærmede temperaturen sig faktisk 30 grader, så vi kunne bestemt ikke klage over vejret. Det blev hurtigt besluttet, at vi mødtes i hotellets lobby hver morgen kl. 8:30, hvorefter vi fulgtes ned til den nærliggende Westway Diner – samme sted som vi spiste aftensmad den første aften. For det første var maden rimelig god og servicen var i top, men det var også sin sag at finde et bord til 9 pers. i en halvfyldt restaurant om morgenen, så vi endte med at reservere bord fra dag til dag på Westway, hvor vi så spiste sammen, inden vi gik ud i byen. På den måde havde vi et fast mødested og så meget varierer morgenmadsmenuerne på de forskellige diners jo ikke, så vi gik vist ikke glip af noget. Nogle gange er det også meget rart bare at have et fast sted, i stedet for at rende rundt og lede på må og få og måske risikere at vente flere timer på morgenmad.

 

 

Denne morgen blev der, udover de obligatoriske scrambled eggs eller spejlæg med hash browns, ristet toast, bacon og pølser også bestilt bagel med creme cheese og laks til min lillebror og hans kæreste, samt havregrød med valnødder, friske jordbær og ahornsirup til min kæresten.

Betalingen af de forskellige måltider foregik i øvrigt på den måde, at vi alle indbetalte 100 $ af gangen til min mor, som så fungerede som kassemester. Hun betalte så for morgenmad og aftensmad og når der var ved at være lavvande i kassen, krævede hun penge ind igen. På den måde ville vi ikke komme til at drive diverse tjenere til vanvid, med at splitte boner op i 4 eller 5, for slet ikke at tale om udregningen af drikkepenge, der foregår ved at gange skatten på maden med 2 og lægge lidt oveni 🙂

Jeg synes systemet med min mor som kassemester fungerede rigtig godt og idet portionerne er pænt store, delte vi alligevel ofte maden henover bordet og smagte ved hinanden. Der var ikke nogen der skelede til kroner og ører, man bestilte ganske enkelt det man kunne spise og drikke – men selvfølgelig indenfor rimelighedens grænser. Hvis der var nogen, der konsekvent var gået efter det dyreste på menukortet hele ugen, kan det da godt være, vedkommende til sidst havde fået en kommentar med på vejen 😉

Efter morgenmaden kørte vi i Macy’s og kiggede lidt. Der blev også tid til at kigge lidt på kondisko og træningstøj, som koster en brøkdel af, hvad de forlanger for det herhjemme. Efter frokost mødtes vi alle igen og satte kursen mod Brooklyn og Coney Island.

Det tager kun ca. 30 minutter at komme til Coney Island med sub’en fra Manhattan, men det føles som om, man er landet i en hel anden del af USA. Mine forældre var på Coney Island, sidst de var i New York, men ingen af os andre havde været der tidligere, så vi var ret spændte på at se det.

Der går en lang træmole langs stranden ved Atlanterhavet og her er der opsat diverse boder, butikker, restauranter og tivolier. Solen skinnede fra en skyfri himmel og det var lørdag, så der var masser af liv og glade mennesker.

Husker I de der fiskespil, man havde som lille, hvor det gjaldt om at få fiskene til at bide sammen om fiskestangen og hive den op, inden den slap igen? Dem havde de også i tivoliet, men det var i en noget større udgave, end den jeg er vant til 🙂

Nogle var hurtige nok til at hive stangen op inden fisken slap igen og fik “bid”.

Dette her er det mest fantastiske pariserhjul, jeg nogensinde har prøvet. Det ser måske meget uskyldigt ud, men man skal ikke lade sig narre. De hvide gondoler sidder fast på hjulet, men de farvede sidder fast på to skinner, som de kan glide frem og tilbage imellem. Når hjulet drejer rundt og gondolerne når den rigtige vinkel glider de ganske enkelt 3-4 meter ned ad skinnerne, så man får en ordentlig gyngetur. Der hænger man så og svinger frem og tilbage imens hjulet langsomt drejer videre, indtil vinklen igen passer, og man glider tilbage på skinnerne igen. Det var så sjovt, men vi var kun tre, der kastede os over det – det havde vist mest med højden at gøre 🙂

Der var en fantastisk udsigt oppe fra pariserhjulet – man kunne se helt ind til Manhattan, så jeg havde travlt med at fotografere. Faktisk så travlt, at jeg på et tidspunkt ikke havde set, at gondolen gjorde sig klar til en gyngetur ned ad skinnerne og jeg blev mildest talt noget overrasket – til stor morskab for både min mor og Tommy, som var med i gondolen 🙂

Nedenfor pariserhjulet var der pyntet de fineste små halloween-træer med spindelvæv og græskarhoveder.

Flere steder på den lange træmole stod der folk og solgte mango. De blev skrællede og skåret ud til en fin blomst, inden der blev sat en pind i som “håndtag”.

Jeg fik min mor til at holde mangoen, så jeg kunne tage et billede af den. Den var så lækker – sød og saftig og kæmpestor, så kæresten måtte spise det sidste, men det er da en genial idé. Og så kostede den 4 $ – ca. 20 kr.

Efter tivolitur og vand og ølpause begyndte solen så småt at gå ned og vi gik en tur hen ad molen, inden vi satte kursen tilbage mod subway stationen. Der er virkelig hyggeligt på Coney Island, med fine, gamle lygtepæle og stemningen er helt i top, men jeg tror, man skal komme der om sommeren. Det hele er lukket ned om vinteren, så jeg forestiller mig, at det må være lidt ligesom at gå rundt i Blokhus eller Løkken en januardag – men så har man det selvfølgelig for sig selv, hvis man er typen der foretrækker det 🙂

 

På vej tilbage mod stationen fik vi øje på dette her skilt på en husgavl. Det viser den nøjagtige nedtælling, helt ned på sekundet, til næste hotdog-spisnings-konkurrence. Den mandlige rekord ligger for øvrigt på 69 og den kvindelige på 45 stk, hvis nogen skulle være interesseret i at deltage.

Da vi nåede stationen var solen faktisk gået helt ned, men det var stadig dejlig lunt i vejret og der var rigtig mange folk på gaderne. Bemærk det fine vejnavn – Surf Avenue – man følte det som næsten som om, man var på sommerferie i Californien 🙂 Man siger i øvrigt, at de rige new yorkere har The Hamptons om sommeren og de andre har Coney Island.

Vi stod af sub’en på sidste stop inden Manhattan, altså på Brooklyn siden. Vi havde nemlig aftalt, at vi ville gå tilbage til Manhattan over Brooklyn Bridge, så vi kunne se alle lysene og de flotte broer i mørke. Det er Empire State Building til højre i billedet her nedenfor – den var hvid og rød denne aften. Senere på ugen blev den pink i anledning af “støt brysterne” kampagnen.

Vel tilbage på Manhattan, efter en noget lang dag, var vi egentlig ikke specielt sultne, men vi endte alligevel på en noget middelmådig italiensk restaurant på 9. Ave. De fleste bestilte faktisk bare suppe, for ingen af os var rigtigt sultne – jeg droppede helt at bestille mad og nøjedes med at nippe lidt af min fars og kærestens pommes frites og så lidt af kuvertbrødet. På vej tilbage til hotellet købte jeg så i stedet en saltet pretzel.

Hvis det kneb med appetitten til aftensmaden, gik det dog bedre ved aftenkaffen på et lille konditori, hvor der blev bestilt diverse kager – blandt andet fik min onkel denne her basse af en chokolademousse. Og han spiste op!!! 🙂

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Malene
10 år siden

Hvor er det skønt med din beretning om ferien.
Efter vores bryllupsrejse til USA her i sommers kan jeg simpelthen ikke få nok at den amerikanske stemning 🙂
Og min søster tigger mig om at tage med hende til New York næste år, så jeg kigger spændt med på jeres opdagelser derovre 🙂

Elsebeth
10 år siden

Fin, fin tur, tak for den 🙂 De der regninger, hvor alle skal betale hver for sig, skulle tjenerne hernede efter sigende kalde “tyskerregninger” – og de skulle hade den bøvlede betalingsform ved et selskab.
Sikke en dejlig flok familiemedlemmer I var af sted – I hygger jer ikke kun Store Bededagsaften. Det glæder mig at vide, at du har sådan en skøn familie. Det er guld værd.