Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Efterårsferie New York 2014, part 1…

6 kommentarer
Rejser/ture

Så kan det vist ikke udskydes meget længere. Som nogle af Jer måske ved, så var Morten og jeg sammen med et vennepar på efterårsferie i New York tilbage i starten af november. Men selvom jeg havde mange planer om at blogge om turen, ligesom jeg plejer at gøre, når vi har været ude at rejse, så var det som om, at bloggen blev overstrømmet af juleindlæg, opskrifter og alt muligt andet, da vi kom hjem igen, hvilket skubbede vores tur lidt i baggrunden, men nu kan det som sagt ikke udskydes længere. Turen var den 8. til New York for Mortens og mit vedkommende, hvilket selvfølgelig betyder, at nogle at billederne vil være gengangere af noget, jeg allerede har blogget om tidligere, ligesom man også kan læse meget mere om alle vores rejser til “The Big Apple” i min store New York guide, men derfor skal I da ikke snydes for den sidste nye tur 🙂

Vi fløj denne gang fra Billund lørdag middag og vi fløj med KLM, som blev betjent af Delta Airlines, til Amsterdam, hvor vi havde halvanden times ophold, inden turen gik videre mod Boston, hvor vi havde en lille times ophold. Det er første gang, at vi har haft to stop undervejs, men hvor mærkeligt det end lyder, så kan det faktisk anbefales med et stop i USA, for udover at det var nogle meget billige billetter (vi gav ca. 9000 kr for 4 personer tur/retur), så betød det også, at vi brugte vores stop i Boston til at komme igennem emmigration mm. Vi nåede faktisk kun lige at gå ombord i flyet fra Boston til New York, inden det lettede og 45 minutter senere kunne vi så stige ud i New York og gå direkte ud af lufthavnsterminalen = genial udnyttelse af ventetiden i Boston.

Vi landede i New York ved 22.30 tiden om aftenen og tog den første Sub ind til Manhattan, tjekkede ind på hotellet og gik ned på den nærmeste McDonalds og fik lidt meget sen aftensmad bestående af burgere, fritter og en salat. Derefter gik vi tilbage til hotellet og faldt i søvn – kl. var jo efterhånden 5-6 om morgenen dansk tid og så genial er flymad jo heller ikke, så vi skulle altså lige have lidt i maven, inden vi faldt i søvn. Fordelen ved efterhånden at være stedkendt er, at der ikke er noget, man skal lede efter – i dette tilfælde hverken korrekt sub, hotel eller et sted at få lidt mad, hvilket var noget vi virkelig satte pris på, tidspunktet på dagen taget i betragtning 🙂

1

2

Dagen efter, altså søndag, vågnede vi ved 8-tiden (amerikansk tid), hvilket betød at det værste jetlag og døjen med tidsforskel allerede var overstået – dejligt. Eftersom det var søndag, skulle vi selvfølgelig have en god gedigen omgang morgenmad/brunch og vi havde aftalt, at den skulle indtages på en af vores “stam-diners”, nemlig Westway Diner, som ligger på 614, 9 th Ave. Udover den obligatoriske kaffe, som bliver fyldt op så længe man orker, stod den på yoghurt med granola og frugt, samt æg i diverse varianter – porcherede, spejlæg og scrambled.

Vi havde aftalt, at vi ville ud og sejle en tur rundt om Manhattan, hvilket efterhånden må siges at være en fast tradition og da vejret oven i købet var med os, kunne det kun blive en flot oplevelse. Dog sejles der kun én gang om dagen, når vi når hen på efteråret og om vinteren, så for at få tiden til at gå, gik vi efter morgenmaden en tur hen til Hells Kitchen Flea Market på 39. st, som er et loppemarked der har åbent hver lørdag og søndag hele året. Man spærrer simpelthen gaden af og så rejser kræmmerne deres små telte og boder og sælger alt mellem himmel og jord. Vi har jo efterhånden besøgt markedet en del gange og selvom det selvfølgelig er størst om sommeren, er der næsten altid noget at komme efter. Denne gang blev det til et par fine, gamle nummerplader, som skal hænges op herhjemme, når vi finder det helt perfekte sted.

3

Efter at have tilbragt en times tid på det vindomsuste loppemarked, trængte vi til at få varmen og besluttede os derfor til at fortsætte turen med en bybus. Vi havde, som sædvanligt, købt subwaykort til en uge og eftersom det gælder til både subway og busser, er det bare med at vælge, hvor man gerne vil køres hen. Vi befandt os i den sydligste del af Mittown og derfor gav det mest mening at tage en bus Uptown, for på den måde at se mest muligt.

Da vi skulle sejle midt på dagen – for tidligt til at spise frokost inden afgang, men for sent til at spise, når vi kom tilbage, blev vi enige om, at vi ville købe noget frokost og tage med ombord. Der er selvfølgelig mulighed for at købe mad ombord på båden – det er jo ikke USA for ingenting, men vi havde lyst til sushi og stod derfor af bussen ved Columbus Cirkle og gik i den store Whole Foods der ligger der. Der blev købt godt med sushi, en pose rodfrugtchips og en enkelt sandwich til den fiskeforskrækkede, samt hamstret soja, servietter og spisepinde, inden vi fortsatte til fods tilbage mod Pier 42, hvor Cirkle Line’s tourbåde ligger. Undervejs fik vi også lige provianteret lidt kager og drikkevarer, så vi var godt forberedte til de 3 timer på søen 😉

Vi var så heldige, at man om bord på båden har fjernet nogle af stolerækkerne og i stedet erstattet dem med et par borde og stole, som vi fik fingre i. Når det alligevel er for koldt til at sidde udendørs, vil jeg vove at påstå, at de pladser vi fik, er blandt de bedste på båden og så slap vi også for at sidde og stritte med vores frokost ud i luften – vi linede simpelthen al vores mad op på bordet og nød frokosten, imens vi blev sejlet rundt om Manhattan og underholdt af guiden. Jeg har sejlet den 3 timer lange tur rundt om Manhattan hver eneste gang, vi har besøgt New York og jeg bliver aldrig træt af den. Vi tager gerne turen en af de første, hvis ikke dén første, dage og det er vores måde, ligesom at få sagt “goddag” til byen igen.

4

5

6

Som sædvanlig sejlede båden ned af Hudson River, forbi Ellis Island, hvor emmigranterne landede i gamle dage, ud til Frihedsgudinden og rundt om Manhattans sydspids, op langs Manhattans Østside, under Brooklyn Brigde, forbi den smukke Chrysler Building og EF bygningen, op forbi Harlem og Columbia University, inden den rundede Manhattans Nordspids og sejlede tilbage ad Hudson River under George Washington Bridge.

En tur der som sagt tager ca. 3 timer og med rigtige gode fotospots undervejs og selvfølgelig en dygtig guide der ved alt mellem himmel og jord og fortæller om det, man sejler forbi. Det blev faktisk så fint vejr undervejs, at vi også var ude på dækket og nyde solen, for da vi kom rundt om Nordspidsen, kunne vi sidde i læ af skibet. Det var fantastisk at sidde med solen lige i ansigtet og man skulle faktisk ikke tro, at vi var i november måned.

7

8

9

10

11

Det var ikke kun de smukke bygninger og vejret vi nød under sejlturen, men også alle de flotte træer, som var klædt i de smukkeste røde, brune og gyldne efterårsfarver. Med den blå efterårshimmel som baggrund og solen der skinnede på bladene, var det virkelig den smukkeste kulisse. Måske er skovstrækninger ikke lige det første man forestiller sig, når talen falder på Manhattan, men der er faktisk ret grønt, når man kommer op i den nordligste ende.

12

13

14

Vel tilbage på landjorden tog vi en bus på til Times Square og gik derfra ned til hotellet og slappede af et par timer, inden vi mødtes og gik ud for at finde noget aftensmad. Valget faldt på en virkelig hyggelig, lidt larmende og stemningsfyldt, italiensk restaurant, hvor vi har spist før og også gerne kommer igen. Det blev til pizza’er, spaghetti carbonara og en omgang chicken parmigiana til mig, men da der ikke er vildt meget lys i restauranten og man derfor ikke kan tage ordentlige billeder, hverken med eller uden blitz, så må I tænke Jer til, hvordan det så ud 🙂

Efter aftensmaden daffede vi lige så stille tilbage mod hotellet. Klokken var vel omkring 22, men vi havde jo været ude i den friske luft hele dagen og var måske også stadig en smule præget af jetlag, så vi nøjedes med at købe lidt kaffe og juice med op på værelserne og så gik vi ellers tidligt i seng og så en film.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Katja (@Eeyorenyk)
9 år siden

Åh, jeg glæder mig så meget til at se New York til August. Savler næsten når folk blogger om byen. 😛

Piskeriset
9 år siden

Jeg ♥ dine NY-indlæg! Mere, mere, mere! 😀

Trine
9 år siden

Sjovt, jeg har det lige modsat med mellemlandinger i US – det er fin udnyttelse af tiden, hvis alt går som planlagt – MEN hvis det ikke gør, er man lidt på den. Hvis ens fly bliver aflyst/forsinket, har man kun karv på at få sine penge retur. Eftersom vi rejser i skolernes ferie, er det ikke altid lige let/særlig billligt at skulle købe billetter med afrejse samme dag – har stået i Los Angeles og haft udfordringer med at kunne komme hjem.