Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Hindbærsnitter i snydeversion.

6 kommentarer
Kager - Mine bedste opskrifter på kager., Nem kage, Opskrifter
Gå direkte til opskriften

Som en vaskeægte madnørd er jeg selvfølgelig vild med mad, kager og brød, som er lavet fra bunden. Men engang imellem falder jeg også over noget, der lyder så sjovt/spændende/anderledes, at jeg bliver nødt til at afprøve det – også selvom det på ingen måde kan siges, at være specielt hjemmelavet. Og den kategori falder de her hindbærsnitter i snydeversion altså ind under.

>> Se også min opskrift på klassiske hindbærsnitter med mørdej lige her. 

De består af digestive kiks, der lægges sammen med hindbærsyltetøj og pyntes med glasur og krymmel og så er der ellers hindbærsnitter. I snydeversion, forstås. Og det er faktisk så nemt, at jeg vil vove den påstand, at her kan selv de mindste børn være med og få en succesoplevelse ud af det. Helt oplagt, hvis børnene gerne vil “alene” i køkkenet, men man ikke er meget for, at de skal have gang i ovn og kogeplader. Og selvfølgelig også perfekte til os, der nogle gange bare gerne vil have noget rart i en fart.

Det er klart, at hindbærsnitter i snydeversion ikke smager helt som de klassiske hindbærsnitter. Man kan godt smage, at de er lavet på en bund af digestivekiks i stedet for mørdej. Men det er på ingen måde fordi, at kagerne smager dårligt og kombinationen af den syrlige marmelade og den søde kiks er ret lækker og ikke mindst knasende sprød.

Snitterne holder sig sprøde i nogle timer, måske natten over, men så vil kiksene begynde at suge lidt fugt fra hhv. marmelade og glasur og blive lidt mere bløde. Og så smager de faktisk næsten som “rigtige” hindbærsnitter. Vil man helst have helt sprøde hindbærsnitter, så nøjes med at samle de kager, som skal bruges og som bliver spist. Men hvis man, som mig, godt kan lide, når snitterne bliver lidt bløde og når bund og marmelade tager smag af hinanden, så kan man godt lave en større portion, så der er til 2 dage.

4,29 fra 7 stemmer

Hindbærsnitter i snydeversion

Samlet tid10 minutter
Antal: 10 stk

Ingredienser

  • 20 stk digestive kiks
  • 0,75 dl hindbærmarmelade
  • 100 gr flormelis
  • 2 spsk krymmel

Fremgangsmåde

  • Smør et jævnt lag hindbærmarmeladen på 10 digestive kiks. Læg derefter de resterende 10 digestive kiks ovenpå marmeladen som låg.
  • Rør flormelis sammen med 2-3 spsk vand til en tyk glasur. Fordel glasuren på toppen af de øverste digestive kiks og drys med krymmel.
  • Lad glasuren sætte sig og server hindbærsnitterne.
  • Kagerne kan holde sig et par dage, men da fugten fra marmelade og glasur trænger ud i kiksene, bliver de ikke ved med at være sprøde.
Man kan selvfølgelig bruge andre former for marmelade, ligesom man kan drysse snitterne med frysetørret hindbær, hakkede mandler, nødder eller lignende i stedet for krymmel. 

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Frigg Reichenbach
2 år siden

3 stars
Hvornår fandt du på denne opskrift ?

Frigg Reichenbach
2 år siden

5 stars
Tjener du penge på dem ?

Inge Østergaard
1 år siden

Er det alm. Kiks eller fuldkorns kiks der bruges