Som en vaskeægte madnørd er jeg selvfølgelig vild med mad, kager og brød, som er lavet fra bunden. Men engang imellem falder jeg også over noget, der lyder så sjovt/spændende/anderledes, at jeg bliver nødt til at afprøve det – også selvom det på ingen måde kan siges, at være specielt hjemmelavet. Og den kategori falder de her hindbærsnitter i snydeversion altså ind under.
>> Se også min opskrift på klassiske hindbærsnitter med mørdej lige her.
De består af digestive kiks, der lægges sammen med hindbærsyltetøj og pyntes med glasur og krymmel og så er der ellers hindbærsnitter. I snydeversion, forstås. Og det er faktisk så nemt, at jeg vil vove den påstand, at her kan selv de mindste børn være med og få en succesoplevelse ud af det. Helt oplagt, hvis børnene gerne vil “alene” i køkkenet, men man ikke er meget for, at de skal have gang i ovn og kogeplader. Og selvfølgelig også perfekte til os, der nogle gange bare gerne vil have noget rart i en fart.
Det er klart, at hindbærsnitter i snydeversion ikke smager helt som de klassiske hindbærsnitter. Man kan godt smage, at de er lavet på en bund af digestivekiks i stedet for mørdej. Men det er på ingen måde fordi, at kagerne smager dårligt og kombinationen af den syrlige marmelade og den søde kiks er ret lækker og ikke mindst knasende sprød.
Snitterne holder sig sprøde i nogle timer, måske natten over, men så vil kiksene begynde at suge lidt fugt fra hhv. marmelade og glasur og blive lidt mere bløde. Og så smager de faktisk næsten som “rigtige” hindbærsnitter. Vil man helst have helt sprøde hindbærsnitter, så nøjes med at samle de kager, som skal bruges og som bliver spist. Men hvis man, som mig, godt kan lide, når snitterne bliver lidt bløde og når bund og marmelade tager smag af hinanden, så kan man godt lave en større portion, så der er til 2 dage.
Hindbærsnitter i snydeversion
Ingredienser
- 20 stk digestive kiks
- 0,75 dl hindbærmarmelade
- 100 gr flormelis
- 2 spsk krymmel
Fremgangsmåde
- Smør et jævnt lag hindbærmarmeladen på 10 digestive kiks. Læg derefter de resterende 10 digestive kiks ovenpå marmeladen som låg.
- Rør flormelis sammen med 2-3 spsk vand til en tyk glasur. Fordel glasuren på toppen af de øverste digestive kiks og drys med krymmel.
- Lad glasuren sætte sig og server hindbærsnitterne.
- Kagerne kan holde sig et par dage, men da fugten fra marmelade og glasur trænger ud i kiksene, bliver de ikke ved med at være sprøde.
Hvornår fandt du på denne opskrift ?
Frigg – Det må jeg indrømme, at jeg ikke husker. Det er ikke som sådan noget, som jeg har opfundet, men en ide som en veninde præsenterede mig for for snart mange år siden. Mener at hendes mormor eller farmor havde lavet dem til hende, du hun var barn, men kan ikke huske det 100 %
Tjener du penge på dem ?
Frigg – Haha, nej det gør jeg ikke. Hvordan skulle jeg kunne tjene penge på at lave en portion hindbærsnitter af kiks og marmelade og så spise dem bagefter? 🙂
Er det alm. Kiks eller fuldkorns kiks der bruges
Inge – Det tænker jeg må være et spørgsmål om smag, og hvad man selv foretrækker 😀