Engang imellem sker det herhjemme, at jeg laver noget i køkkenet, som godt nok kan spises, men som ikke ligefrem er beregnet til mennesker og det er, når jeg laver hundesnacks og kiks til Villy, som er vores dejlige, lille Jack Russel Terrier. Nu skal det jo ikke lyde som om, at Villy udelukkende spiser hjemmelavede snacks, men engang imellem synes jeg faktisk, at det er meget hyggeligt at lave en portion til ham også, når jeg alligevel er i gang med at bage og så har det den kæmpe fordel, at man kan lave ret store portioner til nærmest ingen penge.
De her kiks/stænger er primært lavet på tun fra dåse, vand og rugmel – jeg brugte tun i vand og tilsatte derfor også lidt olie, ligesom der røg en smule hvedemel og lidt bagepulver i skålen, inden jeg samlede dejen, men jeg tror faktisk, at man sagtens kunne have nøjedes med rugmel, vand og tun. Dejen blev rullet tyndt ud imellem 2 stykker bagepapir og så var det ellers bare at skære fine, aflange godbidder ud med en kniv og bage dem sprøde og lækre i ovnen. Nemmere kan det vist ikke blive og jeg fik faktisk omkring 40 stænger ud af denne her portion.
Villy er fuldstændig vild med de hjemmebagte hundekiks, men nu er han også ret så begejstret for tun. Han har spist omkring 10 stykker, siden jeg bagte denne her portion i sidste uge, men resten pakker vi ned og så får han dem med op til mine forældre, hvor han skal passes, imens Morten og jeg er i New York. Heldigvis er Villy meget glad for mine forældre – nogle gange er han nærmest ikke til at få med hjem – men nu har han jo også været vant til at komme meget hos dem, fra han var helt lille, fordi de bor lige på den anden side af vejen. Det giver sådan en dejlig følelse af ro, når man kan rejse fra sine dyr i sikker forvisning om, at de bliver passet et sted hvor de er vant til at komme og føler sig hjemme og er sammen med mennesker de elsker.
Hjemmebagte hundekiks med tun og rugmel.
35-40 stk
1 ds tun i vand eller olie
2 spsk olie
200 gr rugmel
50 gr hvedemel
½ tsk bagepulver
½ dl vand
Hæld vandet fra tunen og kom den i en skål – bruges der tun i olie, kan man komme både tun og olie i skålen og i stedet udelade olie i dejen. Findel tunen med en gaffel og tilsæt olie, rugmel, hvedemel, bagepulver og vand. Ælt sammen til en nogenlunde fast og smidig dej. Så tyndt som muligt rulles dejen ud til et rektangel mellem 2 stykker bagepapir. Fjern det øverste stykke bagepapir og skær dejen ud til kiks eller stave med en kniv eller et pizzahjul. Træk kiksene over på en bageplade vha. bagepapiret og bag kiksene ved 175 grader i 15-20 minutter til de er gyldne og knasende sprøde. Afkøl kiksene på ovnristen, bræk dem fra hinanden og opbevar i en lufttæt beholder.
Nu ville jeg lige i gang med at lave nogen godbider til vovsen.
Opdager så at jeg ingen Tun havde, men Torskerogn.. Så det var bare i gang, tilsatte lidt mere vand, da Torskerogn er lidt mere tør i det.
Nu er de i ovnen og skal nok skrive om de har været en succes.
Mvh Hanne
Hanne – Uhhh, det glæder jeg mig til at høre om. Torskerogn er jo ikke helt så kraftig i lugten som tun, men mon ikke hundesnuderne nok skal fange den alligevel? 😀
Det var en succes. Vovsen var ganske tilfreds og det at de var sprøde i det, gør at han bruger lidt tid på sådan en stang.
Super tilfreds med en pil opad 😉
Hanne – Det lyder rigtig godt – vores Villy er også super glad for dem 😀
Tusind tak for din fantastiske inspiration til både hund og mennesker 🙂 Her i huset har vi lige prøvet disse kiks dog med vildtlaks istedet for tun <3
Knus fra Molly og Suzanne
Suzanna – Tusind tak for Jeres din og Mollys søde hilsen – det glæder mig, at hundekiksene er blevet en succes. Det er faktisk alt for længe siden, at jeg selv har bagt en portion hundekiks, men nu må jeg snart få gjort noget ved det.
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Hej! Hvor længe kan de mon holde sig? 🙂
Katrine – Uhhh, det var da et godt spørgsmål. Vores hund spiser dem som regel i løbet af et par uger, men jeg tænker, at de kan holde sig en måneds tid eller længere måske.
Har bagt dem de sidste 2 år som julegave til “hundevennerne” Jeg “bytter” dog om på hvedemel og rugmel. Både mine egne 2 hunde samt de andre 14 vapser på vendepladsen er vilde med dem. 👍
Ruller dem tyndere i siden,så er der både sprøde og bløde 😉
Mette – Hehe, jeg forstår, hvad du mener. Dejligt at høre, at du er populær blandt alle de firbenede med de hjemmebagte hundekiks. Villy er også stadig kæmpefan af kiksene 🙂
Sludder,jeg bytter ikke om på rug/hvedemel 😳
Hej Anne-Kathrine 🙂 hvor tyndt ruller du dem? Jeg har netop nogen i ovnen, men synes hverken de bliver særlig gyldne eller sprøde. Overvejede om det først sker når de køler af, men turde ikke tage chancen og foreløbig har de fået næsten 40 min – stadig ikke sprøde😅 de er nok et par millimeter tykke her.
Ida – Hmmm…. det lyder da mystisk. Altså mine er nok rullet ud i ca 2 mm tykkelse ligesom dine, og de blev relativt nemt sprøde. Der kan selvfølgelig være forskel på ovne, men jeg synes alligevel, det virker mærkeligt, at de skal have så lang tid. Når det så er sagt, så behøver de jo ikke være knasende sprøde – din hund er nok ligeglad med, at de er lidt bløde i midten, så jeg håber, at kiksene i det mindste stadig blev en succes 😀
Hej igen😊 De fik lidt længere (stoppede vist med at tage tid, og så bare efter) og de blev sprøde og en anelse for mørke. Det kan sagtens være ovnen, selvom den plejer at bage godt til. Sally (som også er en JRT) har allerede spist dem, så det må være en god anledning til at prøve igen og finde den perfekte bagetid – det var i hvert fald skønt endelig at finde en opskrift på hjemmebag til hende, så tak for den😍
Tun i dåser indhold er ikke mere ens. Hvor mange gram tun er der i den der bruges her?
Anne – Selve mængden af tun er liiidt ligemeget, da tun primært skal bruges til at sætte smag på hundekiksene. Og hunde har jo som bekendt en ret god lugtesans. Du kan derfor uden problemer bruge alt fra dåser på 100 gr til dåser på 150 gr eller hvad du nu eller falder over i butikkerne 🙂