Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 13…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

For nylig sad jeg og kiggede tilbage i mine billeder på Instagram og jeg kan se, at sidste år på denne her tid var der en hel del mere forår at spotte på billederne. Til gengæld er der nu langt om længe både solskin og forår i luften – i hvert fald her i vores del af landet – og det smitter selvfølgelig af på madplanen for påskeugen, som jeg netop er blevet færdig med her til formiddag. Nu håber vi så bare, at de lune temperaturer kan følge med helt ind i næste uge, så vi kan få et par skønne og solfyldte påskedage, og måske tilberede påskelammet på grillen, men uanset hvordan vejret arter sig, så glæder vi os herhjemme til et par fridage sammen.

Madplan uge 13.

Mandag – Ugen starter med verdens bedste, ovnbagte tomatsuppe med løg og krydderurter, for selvom der er forår i luften, så bliver det godt nok køligt om aftenen, når mørket sænker sig og så kan det være rart med noget at varme sig på. Tilbehøret til suppen bliver varme ostetoasts lavet på groft brød, ost og sennep, som kommes i toasteren. Man kan også komme pasta i suppen, hvis der skal lige ekstra fylde til, eller man kan gøre begge dele.

Tirsdag – Menuen står på de her lækre spinatpandekager med skinke og ost. Tilbehøret bliver en helt enkel salat med strimlet iceberg, tomater, majs og ærter, eller hvad grønsagsskuffen ny byder på, og lidt creme fraiche dressing på toppen. Jeg bruger ½ iceberg til salaten og gemmer den anden halvdel til torsdag.

Onsdag – Vi skal have en helt klassisk livret, nemlig boller i karry og de serveres med løse ris vendt sammen med grønne ærter. Sådan spiser vi næsten altid ris til karryretter herhjemme og det kan virkelig anbefales. Jeg ved ikke, om jeg laver boller i karry meget anderledes end alle mulige andre, men jeg synes i hvert fald, at opskriften er dejlig nem.

Torsdag – Ugens fisk bliver maskeret blomkål med æg og rejer, som serveres med en skøn krydderurtedressing og så fejrer vi samtidig, at det er påskeferie, så måske vi også skal have et lille glas hvidvin til. Jeg synes, at maskeret blomkål mætter ret godt, men skal der lidt ekstra til, så er et rigtig godt stykke brød eller flute jo altid lækkert.

Fredag – Fredagslasagnen bliver i denne uge en skøn kyllingelasagne med fløde-tomatsauce og spinat. Modsat mange andre kyllingelasagner, så laves denne her med kyllingebryst i stedet for hakket kylling, hvilket jeg synes, giver et lækkert bid til lasagnen. Der skal spinat i lasagnen, så jeg køber en hel pose frossen spinat og fordeler den imellem spinatpandekagerne tirsdag og denne her lasagne.

Lørdag – Lam hører sig ligesom til i påsken, men da vi kun er Morten og mig herhjemme, bliver en lammekølle altså lidt for meget. Jeg regner derfor med at smutte forbi slagteren og købe et par marinerede lammemørbrader, som er noget af det allerbedste, jeg kan få, når den står på lam. Lammemørbraderne kommer enten på grillen eller på en varm grillpande, hvis ikke vejret arter sig og så tænker jeg, at vi skal have denne her skønne, græske kartoffelsalat med peberfrugt og feta ved siden af. Derudover regner jeg med at lave en lækker tzatziki på en god og cremet, græsk yoghurt og masser af hvidløg.

Søndag – En søndagsmiddag fra mormorkøkkenet i form af en grydestegt kylling med skysauce, kartofler og agurkesalat. Det er endnu lidt for tidligt på året til både rabarberkompot og salat med mormordressing, men om sommeren er begge dele fast tilbehør, når vi får kyllingsteg.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer