Så blev madplanen for uge 14 færdig og jeg er rigtig godt tilfreds med resultatet og glæder mig allerede til at sætte tænderne i massevis af skønne retter i den kommende uge. Dejligt med lækker mad at se frem til. Jeg laver som bekendt madplan hver eneste uge og selvom det i starten nok mest var af pligt (der er virkelig meget at spare med en madplan, både tid og penge), så har jeg med tiden lært at sætte pris på den lille halve time, hvor jeg sidder og arbejder med planen.
Jeg laver en god kop te eller en cafe latte, tænder et stearinlys og finder en blok og en kuglepen frem og så går jeg ellers i gang. Besparelsen der følger med at lave en madplan, er ret nem at måle – kort sagt har vi nærmest halveret vores madbudget – men jeg har også lært virkelig at sætte pris den lille halve time, som det tager mig at planlægge vores måltider til den kommende uge og den er virkelig godt givet ud.
Madplan uge 14.
Mandag – Vi fejrer den sidste dag i påsken med lækre, bagte kartofler med rejesalat og stenbiderrogn – det er jo med at udnytte sæsonen for stenbiderrogn, imens den er her. Kan man ikke skaffe stenbiderrogn, eller bryder man sig bare ikke om de små, lyserøde perler, så kan man sagtens udelade dem og bare spise kartoflerne med lidt ekstra rejesalat.
Tirsdag – Vi skal have koteletter i fad med paprikasauce. Jeg har rigtig mange opskrifter på koteletter i fad, men nogle gange skal det bare være den helt klassiske variant. Koteletterne serveres med kogte ris og broccolifritter.
Onsdag – Menuen står på farseret blomkål med bacon, kartofler og persillesauce. Det farserede blomkål er faktisk ret nemt at lave – og også lidt sjovt – og så ser det bare så fint ud, når det sprøde, lysebrune blomkålshoved sættes på bordet og ikke mindst, når det skæres ud. Jeg koger 4 ekstra kartofler, så er der til torsdagens grønsagstærte.
Torsdag – Vi skal have en grønsagstærte med asparges, kartofler og spinat. En lækker og mættende vegetartærte, hvor der selvfølgelig også kan tilføjes kød, hvis man ikke vil have den kødfri version. Faktisk kan tærten også serveres som tilbehør til kødretter, fx stegt kylling eller frikadeller. Der er masser af grønsager i tærten, men en blandet salat ved siden af er lækker.
Fredag – Fredagslasagnen i denne uge bliver en skøn lasagne med pulled chicken og hytteost. Det er supernemt at lave hjemmelavet pulled chicken og det passer egentlig sig selv i ovnen, men selvfølgelig kan man også bare købe en portion færdiglavet pulled chicken.
Lørdag – Lørdagsmenuen byder på andebryst med andesauce på den virkelig nemme og lækre måde. Vi skal nemlig have andebryst i stegesoen og har man ikke en stegeso, så fortvivl ikke, for man kan også bruge en gryde med låg (en gryde som kan tåle at komme i ovnen, selvfølgelig). Tilbehøret bliver små kartofler, gulerødder og løg og det hele ryger i stegesoen sammen med andebrystet. Måske skal vi også have lidt rødkål til – det må tiden vise.
Søndag – Vi planlægger en rigtig hyggesøndag og har snakket om at tage et eller andet sted hen og gå en tur og spise en lækker frokost eller måske nyde en cafe latte og masser af kage. Aftensmaden må derfor gerne være let, så den står på denne her skønne suppe med søde kartofler, chili og hvidløg. Jeg regner med at servere brød til suppen.
Hej
Det var sådan en blog vi have savnet, den er så inspirerende.
Tak for indlæg
Mvh Dan
Dan – Det glæder mig 🙂
Mange hilsner fra
Anne-Kathrine
Har prøvet et par af dine ideer og børn elskede dem .-)
Tak for deling
Skrotbil – Velbekomme – glæder mig, at jeg kan være med til at inspirere 🙂