Vi er efterhånden halvvejs igennem foråret og selvom vintervejret måske stadig driller og kaster en snebyge af sig engang imellem, så er der altså masser af forårslækker mad på menuen i den kommende uge. Jeg har i øvrigt besluttet mig for at rykke madplanen tilbage, sådan at den igen udkommer på bloggen lørdag formiddag. Jeg ved ikke med Jer, men det er som om, at jeg er fyldt op med dejlig weekendstemning fredag eftermiddag og så er det ikke lige madplanen for den kommende uge, som har første prioritet.
Nu går jeg derfor tilbage til at lægge madplanen på bloggen lørdag formiddag og så håber jeg, at jeg dermed kan tilgodese så mange som muligt – uanset om I køber ind til ugen lørdag eller søndag. Nyhedsbrevet vil ligeledes udkomme lørdag formiddag, så Jer der modtager mit gratis nyhedsbrev med ugens madplan og tilhørende indkøbsliste bliver selvfølgelig ikke snydt.
Madplan uge 15.
Mandag – Ugen skydes i gang med en portion kylling i karry-mango sauce med ris til. En karry favorit herhjemme, som bare smager endnu bedre pga. den søde mango chutney og så er det super nemt at lave. En rigtig mandagsmenu. Vi får gerne dampede grønne ærter som supplement til risene.
Tirsdag – Ugens fisk bliver denne her forrygende lækre pasta med store rejer og hvidløg – en helt simpel opskrift og en pastaret, som bare smager fantastisk. Jeg tror faktisk, at jeg nemt kunne spise pasta med rejer og hvidløg hver uge. De store rejer kan for øvrigt sagtens udskiftes med almindelige rejer, hvis det kniber med at skaffe dem.
Onsdag – Menuen står på en lækker, krydret tacotærte og den bliver serveret med salatgrønt, salsa og creme fraiche dressing på toppen, så det minder faktisk lidt om en kæmpe stor tacoskal fyldt med spicy oksekød. Det er i øvrigt en af Mortens favorittærter, så jeg tror, at han bliver glad.
Torsdag – Herhjemme bliver vi aldrig trætte af fransk løgsuppe med gratineret ostebrød på toppen – faktisk tror jeg, at jeg nåede af få fransk løgsuppe på 3 forskellige diners, da vi var på vinterferie i New York, uden at det på nogen måde blev for meget. Men med forårets komme bliver der gradvist skruet ned for supperne og det her bliver nok sidste gang i denne sæson. Men så kan vi jo glæde os til gensynet med den franske klassiker til efteråret.
Fredag – Vi skal have fast food på den gode, hjemmelavede måde og det bliver lækre og sprøde chicken tenders (eller nuggets om man vil), skønne pommes frites på søde kartofler, grønsagsstave og en god dip – måske bare en klassisk hvidløgsmayo. Rigtig hygge- og nippemad og helt perfekt på en fredag aften.
Lørdag – Det er ved at være længe siden sidst, men denne her skønne kalkun i römertopf med fløde-paprika kartofler ryger på menuen lørdag og jeg glæder mig allerede. Jeg elsker kalkunkød og har endnu aldrig oplevet, at det er blevet tørt, når det er pakket ind i bacon og tilberedt i römertopf eller stegeso, som den også kaldes.
Søndag – Ugens sluttes med verdens bedste søndagsmiddag i form af en lækker, langtidsstegt flæskesteg med sprøde svær, som kan passe sig selv i ovnen. Jeg serverer en frisk rødkålssalat ved siden af stegen og måske laver jeg også en portion ristede kartofler og brun flæskestegssauce på skyen fra stegen – det må tiden vise.
Hej Anne-Kathrine,
Tak for dine madplaner – det er dejligt med inspiration, ellers bli’r det let de samme “gamle” travere der kommer på menuen. Kan se du har lavet budget madplaner (under kr. 1.000,- pr mdr), men hvor meget regner du med dit/jeres budget ellers ligger på pr. uge / mdr?
Mvh Nina
Nina – Uhhh, det var da et godt spørgsmål. Altså vi er 2 voksne (og en hund, som får diverse godbidder). På vores mad og benzinkonto går der 3500 kr ind hver måned, men der plejer så at være et lille overskud hver måned. Vi køber gerne dagligvarer (mad, toiletpapir, rengøringsartikler mm) for 300-400 kr hver uge og det er inkl. morgenmad, men kun frokost til mig, da Morten har kantine på arbejde. 1-2 gange om måneden kører vi til Tyskland og køber stort ind, fx konserves, godt kød, slik til weekenderne, mel og gryn, rengøringsartikler mm.
Bagerbrød i weekenden og den slags, har vi aftalt, at vi gerne må betale med “madkortet”, men alt andet som cafebesøg, restaurant og spontane take away beslutninger, betaler vi med vores egne dankort – ikke fordi, at der er voldsomt meget af den slags, men madkortet er til at betale dagligvarer med og det skal ikke straffes ved, at vi tager en spontan beslutning om at købe pizzaer til aftensmad 🙂
Håber at det var svar på dit spørgsmål 🙂