Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 16…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

En ny og forårslækker uge venter forude – fyldt med dejlige planer, lækker aftensmad og en weekend med fuld sol og helt op til 22 grader. Jeg kan lige så godt sige det, som det er, jeg har virkelig store vejrlige forventninger til uge 16. På madfronten er vi selvfølgelig også med, så selvom der måske ikke ligefrem er planlagt grillmad – så er der nu stadig lagt planer for en skøn uge med masser af forårslette livretter – ikke mindst i weekenden, hvor vi ser frem til et klassisk stjerneskud og hjemmelavede burgere med pulled turkey – som måske kommer på grillen, det må tiden vise – inden vi slutter ugen af med en lækker cobb salad.

Madplan uge 16.

MandagCroque Monsieur, som faktisk er en Croque Madame, da jeg serverer den med et spejlæg på toppen. Engang imellem skal denne franske caféklassiker i form af en ristet sandwich med skinke og ost bare på menuen her i huset og selvom den er lidt af en mundfuld, så er den også noget så lækker. Jeg serverer gerne sandwichen med en stor portion salat ved siden af, for lige at tage toppen.

Tirsdag – Menuen står på en skøn forårsrisotto, nemlig risotto primavera med ærter og asparges. Jeg snyder lidt og laver ikke risotto på den helt klassiske måde, som inkluderer masser af omrøring, men ikke desuden mindre smager risottoen skønt. Vi spiser grillet kylling til risottoen, men et stykke laks er også lækkert. Jeg steger et ekstra kyllingebryst, så er der til aftensmad torsdag.

Onsdag – Vi skal have en superlækker og kødfri, indisk dhal med linser, kartofler og blomkål – en skøn, mættende og dejlig krydret ret, som vi begge er ret glade for. Jeg kan anbefale at servere raita og hjemmebagte naanbrød ved siden af.

Torsdag – Stegte ris med kylling og grønsager, også kaldet asiatisk biksemad og helt perfekt hverdagsmad, som er både nemt at lave og hyggeligt at spise. I stedet for at stege kylling igen, bruger jeg det ekstra stykke fra tirsdag.

Fredag – Weekenden indledes med et stjerneskud med rødspættefilet’er, laks og rejer og det er virkelig alt for lang tid siden, at vi sidst har fået et godt stjerneskud, så det glæder jeg mig ret meget til. Måske et glas kold hvidvin ved siden af og en pose bland-selv slik bagefter.

Lørdag – Lørdagsmenuen byder på en burger med lækker og saftig pulled turkey, salat og hjemmelavet coleslaw. Det er ikke spor svært at lave pulled turkey – det kræver selvfølgelig lidt tid, men så er der også dømt superlækker aftensmad. Husk at lave den gode bbq-sauce og hæld den over kødet – det er saucen, som giver det sidste til det lækre og saftige kalkunkød. Resterne af kalkunbrystet gemmer vi til aftensmad søndag. Hvis man har lyst til at bage burgerbollerne selv, så kan jeg anbefale denne her opskrift på lækre og luftige burgerboller. 

Søndag – Ugen afsluttes med en af mine absolutte yndlingssalater, nemlig en cobb salat med kylling, avocado og bacon, men denne her gang bliver det med kalkun i stedet for kylling. Resterne af lørdagens pulled turkey ryger i salaten – nem og lækker aftensmad, som “lugter lidt af sommer”.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Inge
6 år siden

Hejsa
Jeg har en dejlig veninde i Milano, der også går meget op i mad – hun har været på kokkeskole og lært den moderne måde, at lave risotto på. Ingen omrøring og perfekt risotto hver gang….
http://italiamo.dk/risotto-med-spinat-og-scamorza-ost/