Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 20…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Jeg må indrømme, at jeg synes, at det er helt vildt, at jeg i dag har lavet madplan for uge 20. Som tiden altså flyver afsted og jeg synes lige, at jeg har siddet og skrevet madplan for uge 7 eller uge 12. Før vi aner, har vi jo Sankt Hans og så vender det hele igen, men det betyder bestemt ikke, at vi ikke husker at nyde solen og de lange, varme dage og de lyse aftener, imens vi har dem.

Vi har i hvert fald stornydt det fantastiske vejr, som vi har haft i de seneste par uger – og heldigvis ser det ud til at fortsætte. Man kunne jo håbe, at det gode vejr også fortsætter henover pinsen, så vi kan komme ud og se pinsesolen danse og nyde en lækker pinsefrokost i det grønne.

Madplan for uge 20.

Mandag – Kartoffelsalat bliver ofte serveret som tilbehør, men denne her kartoffelsalat med kylling og bacon kan sagtens gøre det ud for en hovedret og det er lige hvad vi skal have til aftensmad mandag aften – formentlig med en grøn salat ved siden af. Perfekt aftensmad på en, forhåbentlig, lun sommeraften. Jeg koger lidt ekstra kartofler og tager 3-4 stykker fra, så er der til aftensmad onsdag.

Tirsdag – Menuen står på de her hjemmelavede falafler, som kan være en smule nemmere at lave end traditionelle falafler, fordi disse ikke skal koges i olie men i stedet steges på en pande ligesom frikadeller. Man risikerer altså ikke, at falaflerne falder fra hinanden, når de dumpes ned i den varme olie. Tilbehøret bliver ret klassisk – hjemmebagte pitabrød, creme fraiche dressing, salat, tomater og agurk samt citronbåde til at dryppe ovenpå de sprøde falafler.

Onsdag – Vi skal have super simpel og sommerlækker aftensmad, som måske nærmere er et stykke smørrebrød. Røget makrel på rugbrød med nye kartofler – en forrygende lækker kombination som toppes med mayonnaise, purløg og radiser. Det ser ikke bare smukt ud, det smager også supergodt – rigtig sommermad.

Torsdag – Det er meget muligt, at der oprindeligt er tale om en brunch- og morgenmadsret, men vi spiser altså lige så ofte denne her skønne brunchtærte med spejlæg, skinke og pølser til frokost eller aftensmad og det er lige hvad vi skal have til aftensmad torsdag aften. Jeg regner med at lave en lækker, grøn salat, som vi kan få ved siden af.

Fredag – Vi skal lave spareribs på grillen og jeg plejer faktisk at købe færdigmarinerede spareribs hos slagteren, men jeg overvejer, om ikke jeg skal lave min egen marinade denne gang. Det må tiden vise. Tilbehøret bliver hjemmelavet coleslaw og små ristede kartofler – nemt og lækkert.

Lørdag – Vi skal have en totalt old school og klassisk lørdagsmiddag i form af en indbagt mørbrad med butterdej – jeps, rigtig 80’er mad. Tilbehøret bliver til gengæld knapt så 80’er inspireret, for jeg regner med at lave disse her knuste kartofler med parmesan og timian. Skal der lidt sauce til, så kan jeg kun anbefale denne her kolde bearnaisesauce, som er både nem og superlækker og endelig kunne jeg sagtens finde på at lave en portion af denne her skønne salat med spinat, feta, jordbær og vindruer – en af mine favoritsalater.

Søndag – Vi skal til pinsefrokost, så det er nok begrænset, hvor meget appetit vi har. Derudover behøver aftensmaden ikke indeholde alt for mange ingredienser, da vi rejser på ferie tirsdag, så køleskabet skal så småt tømmes. Jeg tænker derfor, at vi skal have spaghetti carbonara, som vi næsten altid har samtlige ingredienser til – så kan det næsten heller ikke blive nemmere ovenpå en hyggelig pinsefrokost.

Ugens lækkeri – Sommer og koldskål hører sammen og jeg bliver altså nødt til lige at slå et slag for denne her helt fantastiske koldskålskage med bund af kammerjunkere. Kagen minder ret meget om en klassisk cheesecake men med en tydelig smag af koldskål og jeg har planer om at lave den i næste uge – måske til sammenskudspinsefrokosten søndag.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Stine Madsen
6 år siden

Hej.
Det er nogle lækre madplaner du har lavet, og har brugt flere af dine opskrifter med stor succes. Jeg er stor fan! 😀
Men jeg tænkte på om du har en liste med ting du mener skal være i et basislager? Jeg kan se du har skrevet hvad du bruger fra basislageret for hver uge, hvor der er små ændringer. Jeg har forsøgt at se på dine madplaner for at få lavet mig et basislager men det er lidt forvirrende at gøre det på den måde..
Vh Stine