Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 23…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Med fare for at gentage mig selv, så kan jeg slet ikke få armene ned over det helt fantastiske sommervejr, som vi har været beriget med i den seneste måned. Egentlig havde det jo slet ikke været nødvendigt med vores tur til Spanien – også selvom vi nød det i fulde drag – og faktisk læste jeg i dag, at man i maj har målt det højeste antal solskinstimer i Danmark nogensinde.

Vi tilbringer selvfølgelig al vores tid på terrassen og nyder solen, men varmen smitter meget naturligt også lidt af på madplanen. Det er de lette retter og grillmad, som ligger i høj kurs lige for tiden, men der skal nu også være plads til et par danske klassikere som karbonader med stuvet sommergrønt og stegt flæsk med persillesauce. Jeg hepper på endnu en skøn solskinsuge.

Madplan uge 23.

Mandag – Menuen står på maskeret blomkål med æg og rejer og en skøn krydderurtedressing og så bliver det altså ikke meget mere sommeragtigt, efter min mening. Let, lækkert og med gode, danske blomkål – glæder mig allerede.

Tirsdag – Jeg har besluttet, at vi skal have gode, gammeldags karbonader og stuvet sommergrønt med ærter og gulerødder. En ny, dansk kartoffel ved siden af og så er der vist ikke mere at komme efter. Jeg laver for øvrigt karbonader efter denne her opskrift. 

Onsdag – Vi skal have en skøn risotto primavera eller slet og ret forårsrisotto med asparges og ærter. Forrygende lækker aftensmad, som er nem at lave og som ikke ligger alt for tungt, når det er varmt. Vi spiser gerne risotten alene, evt. med en grøn salat til, men hvis man synes, er den også skøn til grillet laks eller kylling.

Torsdag – Grillede kyllingespyd og grøn pastasalat med broccoli og ærter. Sommermad når det er bedst og det hele kan forberedes i god tid – så det bare er spydene, som skal grilles og så er maden klar. Jeg kan anbefale disse her sweet and spicy kyllingespyd, men det står jo enhver frit for at lave sin egen udgave.

Fredag – Menuen står på en skøn, hjemmelavet hønsesalat med asparges, champignons og bacon. Normalt bruger jeg aspargessnitter fra dåse, men på denne her tid af året skal der selvfølgelig friske, hvide asparges i salaten. Tilbehøret bliver formentlig hjemmebagt flute og måske også en eller anden form for salat. Lækker hvidvin i glasset og en skålfuld bland-selv slik til dessert – så er det weekend.

LørdagIndbagte koteletter med bacon, porre og pikantost. En forrygende lækker anretning, som er dejlig nem at lave og som kan forberedes i ret god tid, så den er også oplagt som gæstemad. Jeg har endnu ikke helt lagt mig 100 % fast på tilbehøret – jeg tror næsten, at det bliver en klassisk tomatsalat mozzarella og syltede rødløg, men det kunne også blive denne her skønne tabouleh, som er en fantastisk salat med bulgur, persille og citron.

Søndag – En rigtig søndagsmiddag bestående af stegt flæsk med persillesauce og nye danske kartofler og til dessert skal vi have jordbær med fløde. Så kan det vist ikke blive mere dansk sommer. Jeg kan for øvrigt anbefale at tilberede flæsk på grillen – det bliver supersprødt og lækkert.

Ugens lækkeri – Den søde ting i denne uge bliver de her små rabarbermazariner med marcipan. De er nemme at lave, smager forrygende godt og så er de perfekte til dessert, enten på en hverdagsaften eller i weekenden. Server med flødeskum, creme fraiche rørt med lidt vanille eller en kugle god vanilleis. Et sikkert hit.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer