Muligvis er I så småt ved at være gået på sommerferie – og nogle måske oven i købet rejst helt væk – men ikke desto mindre så holder jeg fast i madplanen, for herhjemme holder vi nemlig ikke ferie før i midten af august. Vi har jo også næsten lige været i Spanien, så mon ikke vi kan holde til august?
Derfor er der lagt i ovnen – eller i grillen – til endnu en dejlig sommeruge med masser af let og lækker aftensmad og skønne ting på grillen og så må vi jo heller ikke glemme “ugens lækkeri”. Den står nemlig på vaskeægte sommerforkælelse med masser af solmodne jordbær og skøn, sprød marengs.
Madplan uge 27.
Mandag – Ugen starter godt med hjemmelavede fiskefrikadeller. Det er ret nemt at lave fiskefarsen selv, hvis man har en food processor eller blender til rådighed, men selvfølgelig kan man også købe farsen færdiglavet. Tilbehøret bliver friskbagt rugbrød og remoulade. Enkelt og lækkert.
Tirsdag – Vi har efterhånden en del squash i haven og hvis ikke de skal nå at vokse sig kæmpe store, så er det nu, at vi skal i gang med at bruge dem. Menuen står derfor på de her lækre squashruller i fad med tomat og ost og tilbehør af frisk pasta. En skøn sommermenu.
Onsdag – Helt klassisk grillmenu bestående af grillede pølser og hjemmelavet kartoffelsalat. Jeg regner med at lave denne her kartoffelsalat med karry og bacon, som passer rigtig godt til slagterens gode pølser.
Torsdag – Menuen står på en helt enkel men ikke desto mindre superlækker tomattærte med basilikum, som smager allerbedst netop nu, hvor tomaterne er i højsæson og fulde af smag. Tærten kan spises som tilbehør til grillet kød, fx hakkebøffer eller kylling, men vi skal have den som hovedret med blandet salat og hjemmelavet creme fraiche dressing til.
Fredag – Det er weekend og det betyder selvfølgelig, at der skal grilles og hygges på terrassen. Vi har for nyligt fået de her hjemmelavede hotwings, men de var altså så gode, at vi tager en omgang til. Muligvis køber jeg også en pakke spareribs hos slagteren – det må tiden vise – tilbehøret passer i hvert fald til det hele, for vi skal have hjemmelavet coleslaw og måske også nogle ristede kartofler af en slags.
Lørdag – Der skal weekendhygges med hjemmelavet flammkuchen med løg og skinke på grillen. Måske en grøn salat ved siden af og et glas kølig hvidvin. Weekend når det er bedst.
Søndag – Klassisk søndags- og sommermenu. Grydestegt kylling med skysauce og kartofler. Jeg regner med at lave en portion agurkesalat til kyllingen – det hører sig ligesom til og måske også en portion grøn salat med mormordressing.
Ugens lækkeri – Pavlova med jordbær og chokolade. En forrygende lækker sommerdessert med masser af jordbær og sød marengs og så er den oven i købet ret nem at lave. Vi har faktisk ikke de store planer i den kommende uge, men en pavlova kan man altid finde på en undskyldning for at lave.