Imens jeg sad og lavede madplanen sneg en enlig regnbyge sig forbi. Jeg er derfor rykket indenfor og har lavet mig en god kop te og nu glæder jeg mig over, at bede og græsplæne får en smule regn – ikke meget men alting tæller. Græsplænen er efterhånden noget tør og vissen at se på og birketræernes blade er begyndt at blive gule. Skulle man dømme efter træernes udseende alene, så kunne det efterhånden se ud som om, at vi er nået et godt stykke hen i august og nærmer os september.
Men men men – vi har kun lige taget hul på juli og feriestemningen har lagt sig tyk og fed over hele landet. Og skulle der nu side nogen derude, der endnu ikke er gået på ferie, eller bare nyder sommerferien derhjemme med tid til hygge og lækker mad, så iler jeg til med masser af inspiration til næste uges måltider.
Madplan uge 28.
Mandag – Ugen starter godt med en græsk moussaka med aubergine og kartofler. Selvom man ikke er gået på ferie, så kan man jo godt nyde lidt feriestemning på tallerkenen. Jeg kan anbefale at servere godt brød, en lækker tzatziki og måske en græsk bondesalat til moussakaen.
Tirsdag – Jep, vi har næsten lige fået de her squashfrikadeller, men de var simpelthen så lækre, at de kommer på menuen igen. I øvrigt er det jo ikke fordi, at vores squashplante ligefrem har indstillet skydningen, så vi spiser squash i lange baner for at følge med. Tilbehøret bliver en af sommerfavoritterne – tomatsalat med syltede rødløg og frisk mozzarella.
Onsdag – Der skal koteletter på grillen og jeg regner med først at marinere dem i en lækker BBQ marinade a la denne her. Hvorvidt man vil have fadkoteletter eller nakkekoteletter vil jeg lade være op til den enkelte. Marinaden er for øvrigt også god til kyllingebryst. Tilbehøret bliver dampede majskolber og et cremet kartoffelfad med ost og forårsløg – nem og lækker sommermad.
Torsdag – Jeg har længe haft lyst til tunsalat, så torsdag aften skal vi have store, hjemmelavede sandwiches med fyld af denne her tunsalat. Jeg fylder gerne mine sandwich med diverse salatgrønt – det ser fint ud, smager godt og mætter, men man kan sagtens nøjes med tunsalat alene. Bollerne bliver formentlig af den hjemmebagte slags, måske lækre rugbrødsboller efter denne her opskrift.
Fredag – Weekenden indledes med lækre, krydrede hakkebøffer på grillen. Jeg har ikke en decideret opskrift på bøfferne, for jeg plejer bare at røre det hakkede kød sammen med lidt presset hvidløg, salt og peber og så en håndfuld friskhakkede krydderurter fra haven efter smag og behag, fx basilikum, oregano, persille eller timian. Tørrede krydderurter kan selvfølgelig også bruges. Tilbehøret bliver formentlig en lækker, græsk-inspireret kartoffelsalat.
Lørdag – Weekendmenuen byder på en marineret flanksteak og den ryger selvfølgelig på grillen. Tilbehøret bliver en af sommerfavoritterne, nemlig denne her skønne vandmelonsalat med feta og blåbær og så måske også en eller anden form for kartofler – det kunne sagtens blive en portion smørristede, nye kartofler.
Søndag – Comfort food from “over there”. Macaroni and cheese eller slet og ret mac ‘n’ cheese, som er en vaskeægte, amerikansk klassiker. Forrygende lækkert men også en gedigen servering, så jeg foreslår en STOR portion blandet salat ved siden af som en form for modvægt.
Ugens lækkeri – Hylden er efterhånden afblomstret og hører man til dem, som har lavet hyldeblomstsaft, så kan jeg kun anbefale at bruge lidt af saften til hjemmelavede hyldeblomstskumfiduser. Det er sjovt – og klistret – at lave sine egne skumfiduser, men udover at massen klistrer lidt, så er det ret nemt og helt bestemt et hyggeligt projekt, hvor ungerne kan være med. Bryder man sig ikke om hyldeblomst, så kan man i stedet lavet lyserøde hindbærskumfiduser.