Godt nok elsker jeg sol, sommer og varme, men ovenpå den seneste uges hedebølge, er det lige ved at være lidt for meget. I hvert fald når det kommer til madlavningen, for dels er det ikke særligt spændende at stå i køkkenet og svede, men derudover så er appetitten heller ikke så stor i varmen.
Det bliver derfor en madplan med lette retter, salater og kold mad på menuen og det har vi slet ikke noget imod herhjemme. Tværtimod. Og skulle der sidde nogen derude, som mangler yderligere inspiration, så lavede jeg forleden dag dette her indlæg med mine bedste opskrifter på snacks og lette retter i sommervarmen. Der skulle gerne være lidt for enhver smag og både til den lille og den lidt større sult.
Madplan uge 31.
Mandag – Pasta med flødeost, bacon og ærter – nem og lækker start på ugen med en pastaret, som kan trylles frem i løbet af 15 minutter. Det er jo ikke fordi, at man har den store trang til at bruge tid i køkkenet, når det er så varmt.
Tirsdag – Vi skal have en helstegt kylling, som tilberedes på ovn eller grill – det må tiden vise. Tilbehøret skal være let og lækkert – ikke noget med sauce og kartofler, så det bliver en tabouleh med bulgur og masser af citron og persille. Skøn sommermad. Resten af kyllingen + det jeg plukker af skroget, bliver gemt til torsdag.
Onsdag – Græsk bondesalat med feta – det er bare helt perfekt med en salat til aftensmad på varme dage. Jeg regner med at vi skal have et flute til salaten men om det bliver hjemmebagt eller fra bageren, det må tiden vise.
Torsdag – Resterne af kyllingen fra tirsdag ryger i denne her lækre kartoffelsalat med kylling og bacon. En rigtig “alt i én” kartoffelsalat, som absolut ikke bliver dårligere, hvis den serveres med en stor skål blandet salat til.
Fredag – Jeg regner med, at vi skal grille karbonader, som selvføgelig ikke paneres, når de skal på grillen. I stedet former jeg bare karbonaderne, drysser med lidt salt og peber og pensler måske med en smule olie, så de ikke hænger fast i grillristen. Tilbehøret bliver lækker sommergrønt med sennepsflødesauce og måske en ny kartoffel.
Lørdag – Weekendhygge og masser af pil-selv rejer med lyserød skaldyrsdressing. Frisk dild, citron og lækkert flute ved siden af og kold rosé eller hvidvin i glassene – det tror jeg lige, at vi kan holde til.
Søndag – Vi afslutter ugen med en spansk kylling med chorizo, som serveres med ris til. En let og lækker gryderet, som faktisk bliver ugens eneste lidt “tungere” servering. Det er ikke ligefrem varm mad der hitter, men jeg glæder mig nu alligevel til søndag, for den spanske kylling er skøn.
Ugens lækkeri – Hjemmelavede karameller i mikrobølgeovnen. Karamellerne indeholder kun 4 ingredienser og det tager virkelig ikke mere end 10 minutter at lave dem. Hjemmelavet slik når det er allerbedst.