Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 34…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så er vi efterhånden ved at være der – kufferten er næsten pakket, køleskabet er næsten tømt og vi er næsten klar. På mandag rejser vi til Californien og der er massevis af småting, som lige skal nås, så de kan streges ud på listen. Jep, jeg er sådan en, som elsker at lave lister, men til gengæld glemmer jeg også sjældent noget.

Lige om lidt kan jeg fx strege “madplan til uge 34” af listen, for selvom vi holder ferie, så skal I ikke snydes for madplanen – heller ikke de næste par uger. Jeg ved, at I er mange der finder inspiration i madplanen og glæder Jer til at modtage den hver uge, så jeg har lavet et par madplaner på forhånd og dem “tager jeg med i kufferten” (nærmere bestemt på iPaden), så I kan modtage madplanerne på bloggen og i nyhedsbrevet i Jeres mailbox præcis som I plejer. Og mon ikke, at jeg også finder tid til at sende en lille hilsen eller et blogindlæg fra Californien – jeg kan jo slet ikke undvære Jer eller mine lille blog så længe.

Madplan uge 34.

MandagPasta med rejer og hvidløg. Nem og lækker og en af vores favoritter, så jeg er helt ked af, at jeg går glip af den skønne ret i denne omgang. Mon ikke jeg kan finde en lejlighed til at lave den, når vi kommer hjem igen? Jeg bruger store frosne wannamei rejer med halevifte, men tigerrejer kan også bruges. Man skal bare sørge for, at de er opdrættet ordentligt, for tidligere har det været lidt fyfy at spise tigerrejer pga massivt miljøsvineri ved opdrætningen.

TirsdagSpicy oksekød med spidskål, karry og masser af grønsager. Helt perfekt nu hvor det ikke længere er så varmt og imens der stadig er fine sommerspidskål i butikkerne. Man kan enten spise gryderetten som selvstændig ret eller med tilbehør af ris eller ristede kartofler. Kålen kan også bruges som fyld i madpandekager.

OnsdagTomattærte med basilikum. En forrygende lækker vegetartærte, som er ekstra god med skønne, solmodne tomater, så hvis drivhuset bugner, så er det oplagt at bruge nogle af dem til en tærte. Vi spiser gerne tærten som hovedret, måske med en lækker salat og dampede majskolber ved siden af, men den kan også bruges som tilbehør til kødretter.

Torsdag – I skal simpelthen forkæles med en af mine (mange) livretter, imens jeg er væk – gratin med blomkål og gulerødder. Serveret med en iskold smørklat og persilledrys på toppen, så bliver det, efter min mening, ikke meget bedre og jeg kan love Jer for, at jeg kan sætte næsten uanede mængder gratin til livs.

Fredag – Helstegt kylling og hjemmelavet kartoffelsalat med kartofler og blomkål. Man kan selvfølgelig lave en klassisk kartoffelsalat uden blomkål, men denne her version smager altså supergodt og det er desuden en oplagt måde at få lidt ekstra grønt på. Kog evt. 2 blomkålshoveder, når der laves gratin torsdag – så er det nemt at lave kartoffelsalaten fredag. Kyllingen kan jo grilles, hvis vejret er til det og ellers så smager en ovnstegt kylling jo også godt. Husk at gemme lidt kylling til søndag.

Lørdag – Koteletter i fad er altid godt og de her karrykoteletter med champignons og ananas er lidt anderledes end den klassiske opskrift med bacon og paprika-flødesauce. Jeg serverer stort set altid ris og dampede grønne ærter ved siden af, når vi får koteletter i fad.

Søndag – Den gemte kylling fra fredag trylles om til one pot pasta med kylling og bacon. Comfort food når det er bedst og en af bloggens absolutte favoritter. Det er lækkert med en sprød salat ved siden af.

Ugens lækkeriKage i kop på kun 5 minutter. Fordi kagetrangen indimellem kan komme som et lyn fra en klar himmel og så er det rart, at kunne sætte en lun og nybagt kage på bordet i løbet af få minutter. Opskriften er kun til en enkelt person, men man kan jo bage mange flere kopper – det er virkelig sjovt at lave kage i kop og der findes så mange forskellige varianter.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne
5 år siden

Tak for madplanen – jeg har først lige opdaget den her i aften.
Madplan er noget jeg gerne vil blive god til.
Og heldigvis har jeg en REMA1000 i nærheden.

God tur til USA, og husk at købe en flaske ranch dressing fra Hidden Valley – det er SÅDAN en ranch dressing skal smage …. synes jeg 😉
Der findes også kryddermix fra HV hvor man selv skal tilsætte mælk og mayo, og jeg synes ikke de smager helt tosset.

Mvh Anne

anja
5 år siden

Jeg er netop faldet over din side – og din fantastiske madplan!!
Kæmpe, kæmpe kompliment herfra. Det er virkelig lækkert og varieret
Tak, tak, tak for det