Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 35…

6 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Madplan for uge 35. Jeps – madplanen udkommer skam som vanligt, selvom jeg pt. sidder på den anden side af jorden i Californien. Der er jo det med madplaner, at de sagtens kan udarbejdes på forhånd og da jeg ved, at I er mange derude, som er glade for og bruger madplanen til inspiration hver uge, så var det jo ikke så svært for mig, at udarbejde en madplan – også selvom Morten og jeg ikke spiser med i et par uger.

Derudover så må jeg da indrømme, at jeg godt kan blive en lille smule misundelig på noget af det mad, som I skal spise i den kommende uge – jeg kan ikke love, at nogle af retterne ikke ryger på madplanen igen snarest, så jeg også kan få lov til at smage lidt 😉

Madplan for uge 35.

MandagChicken parmigiana eller slet og ret parmesankylling. Den lækre, sprødstegte kylling med smeltet mozzarella på toppen og en skøn, aromatisk tomatsauce hører helt klart til blandt mine italienske livretter, omend jeg indtil videre kun har fået den serveret på italienske restauranter i USA. Kog en portion frisk pasta til kyllingen og NYD – evt med en grøn salat ved siden af.

Tirsdag – Jeg er selv ret glad for denne her squashtærte med bacon, så hvis ikke vi var taget på ferie, havde jeg bestemt lavet den igen. Til gengæld har jeg revet en del af vores squash fra haven og kommet dem i fryseren, så mon ikke der bliver masser af muligheder for at lave squashtærter hen over efteråret.

OnsdagOne pot bolognaise – one pot pastaerne er virkelig blevet populære og det kan man jo sagtens forstå. Alt i én gryde, låg på og efter ca 15 minutter kan låget tages af og aftensmaden serveres. Så bliver det ikke meget nemmere. Jeg foreslår, at man laver en ekstra stor portion, så der er garanti for rester. De skal nemlig bruges til aftensmad fredag.

Torsdag – Det er efterhånden blevet svampetid igen og selvom den meget varme og tørre sommer har gjort det svært for svampejægere, så kan vi heldigvis købe lækre svampe i butikkerne. Denne her skønne svamperisotto med kantareller eller blandede svampe kommer på menuen torsdag.

Fredag – Fredagsmenuen står på pirogger med fyld af spaghetti bolognaise. Man bestemmer jo selv, hvor store eller små piroggerne skal være – det afhænger gerne lidt af, hvorvidt der er børn eller ej, for børn er generelt glade for finger- og minimad. Jeg foreslår en lækker, blandet salat med en god creme fraiche dressing eller grønsagsstave med dip som tilbehør. Og lav gerne masser af pirogger – de er oplagte i madpakken og kan desuden fryses.

Lørdag – Laksesteaks på grillen – eller på panden, det bestemmer man jo selv. Tilbehøret kunne være denne her bønnesalat med feta og rødløg, som slet ikke har været nok på madplanen i løbet af sommeren. Jeg kan desuden foreslå en kold creme fraiche dressing med masser af friskhakkede krydderurter, citronsaft, salt og peber, hvis man synes, at der skal være lidt at dyppe i og måske også en ristet kartoffel.

Søndag – Farseret blomkål med bacon som ikke bare smager skønt, men faktisk også er ret sjovt at lave. Tilbehøret bliver noget så klassisk som persillesauce og kogte kartofler. Man kan sagtens servere en råkostsalat af gulerødder ved siden af, men vi nøjes gerne med alt det blomkål, som gemmer sig under låget af sprødstegt bacon og krydret fars.

Ugens lækkeri – Stort set alle kan lide pandekager og nu hvor vi har taget hul på æblesæsonen, er det lækkert at servere hjemmebagte pandekager sammen med nykogt æblekompot med vanille.

Subscribe
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
jeanette bargisen
5 år siden

Jeg vil gerne modtage mails med madplaner

Mie
5 år siden

Det er dig bestemt vel undt at holde ferie – men hvor bliver det skønt at få dig hjem igen 🙂
Har gennem det sidste år fået for vane at “svinge indenom” din blog dagligt til lidt hyggelig læsning og god inspiration – og her er jo usædvanlig stille.. 🙂

Inge Kilde
5 år siden

Hej Anne-Khatrine

Jeg vil da også lige fortælle dig,at jeg bruger dine opskrifter meget ofte og når vi har gæster.
Jeg har samlet dine opskrifter,som jeg synes,der lige var noget for os i en mappe.
I går søndag lavede jeg indbagt mørbrad,hvor jeg havde marineret mørbraden natten over og der serverede jeg dine hasselback kartofler til,som bages ved 150 grader.Jeg bagte den 45 min om eftermiddagen så de ikke skulle have så længe da gæsterne kom,der fik de 20 min og de var perfekte.Jeg serverede også din whiskey sauce til retten og Tommys broccolisalat
.Alt smagte dejligt og fik ros.
Mvh. Inge Kilde og tak for dine gode opskrifter.