Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan for uge 46…

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Jeg sidder her ved computeren med en varm kop te og planlægger madplanen for den kommende uge – rundt omkring mig har både skoven og træerne i haven efterhånden tabt de smukke, gyldne blade (man burde måske rive dem sammen) og så bliver man altså en smule inspireret. Jeg tror, at lyskæderne skal hænges op i havens buske og træer i løbet af weekenden.

Jeg elsker den måde, hvorpå sæsonerne skifter her i vores del af verden og vi ligesom følger med i køkkenet. Der er derfor kommet masser af lækre efterårsretter på vores madplan for uge 46 og jeg glæder mig allerede til både simremad og den ultimative efterårsret – en skøn forloren hare med brun sauce. Derudover tager jeg så småt fat på årets julebagning, der har nemlig sneget sig en ganske lille bitte julesmåkage ind under ugens lækkeri – den mindste af dem alle faktisk 😉

Madplan for uge 46.

Mandag – Vi lægger ud med en kendt og elsket klassiker fra mormorkøkkenet og et rigtigt efterårshit – menuen står på forloren hare med bacon og en skøn haresauce. Tilbehøret bliver formentligt kartofler og måske også en pladefuld bagte rodfrugter, når nu ovnen alligevel er i gang.

TirsdagOstetærte med cheddarost og chili. En simpel og lækker tærte, som godt nok er uden kød men fyldt med masser af lækker cheddarost og har lidt bid fra chilien. Jeg køber gerne en blok cheddarost, som jeg selv river, men selvfølgelig kan man bruge færdigrevet cheddar eller en anden god ost med smag. Jeg foreslår en stor portion grøn salat og måske også et stykke brød ved siden af tærten.

Onsdag – Det er snart længe siden, at vi har fået lasagne, så i denne uge bliver der købt ind til denne her lækre kyllingelasagne med tomat og spinat. Er der salatgrønsager til overs fra tirsdag, så er det jo oplagt at servere en salat ved siden af lasagnen.

Torsdag – Selvom det snart er et par måneder siden, at de første græskar dukkede op i butikkerne, så er de stadig superlækre og højaktuelle. Ugens suppe bliver denne her smukke og orangefarvede græskarsuppe med et stykke lækkert brød ved siden af.

Fredag – Jeg synes, at det er noget så hyggeligt at spise “kold mad” om fredagen – nærmere bestemt friskbagt rugbrød med lækkert pålæg, så det har jeg besluttet, at vi skal have fredag. Udover afskåret pålæg fra slagteren skal vi have et par marinerede julesild og min hjemmelavede karrysalat. 

Lørdag – Denne her kylling i fad med sennep og estragon er ikke bare nem at lave men også virkelig lækker og helt perfekt weekendmad. Jeg serverer ris ved siden af og måske en eller anden form for salat eller grønsager – det må tiden vise.

Søndag – Der skal endnu en gang simremad på menuen, for da jeg søgte rundt blandt mine opskrifter forleden dag, kom jeg forbi denne her opskrift på svinekæber i rødvinssauce og det er da bare alt for længe siden, at vi har fået sådan en portion. Jeg regner med, at vi skal have kartoffelmos til.

Ugens lækkeri – Årets julebagning indledes med verdens bedste pebernødder, som jeg faktisk lagde dej til forleden dag, men den har godt af at stå i køleskabet og hvile. Pebernødderne er gerne det første julebag, som jeg kaster mig over i midten af november, for pebernødder hører sig ligesom til, men omvendt drukner de også hurtigt blandt alle de mange andre, lækre julesmåkager. Derfor laver jeg gerne en lille portion, som vi nyder i november.

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Michele
5 år siden

Hej Anne-Kathrine. Jeg har tilmeldt mig nyhedsbrev så jeg modtager dine madplaner med mail så jeg kan se indkøbslisten, men jeg har ikke modtaget noget endnu?

Forresten så har vi her hjemme fulgt din madplan til punkt og prikke i sidste uge og det var SUPER lækkert! Så vi er helt sikkert med i denne her uge igen!

Natasha Jacobsen
5 år siden

Hej,

Jeg har kigget lidt rundt på din blog og jeg må sige, at jeg finder den yderst inspirerende. Jeg læste i kommentaren før min, at man kan tilmelde sig et nyhedsbrev hvor ugens madplans indkøbsliste bliver tilsendt ens e-mail. Dette kunne jeg godt tænke mig, jeg ved bare ikke hvordan jeg tilmelder mig?

Jeg håber at du kan hjælpe mig, ser frem til at prøve denne uges madplan.

Jeg ser frem til at høre fra dig,

Bedste hilsner
Natasha