Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 1…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så nåede vi hele vejen rundt. 2018 er (næsten) til ende og vi starter endnu engang ved uge nummer 1, hvilket jeg synes, er lige underligt hver gang. Jeg vænner mig vist aldrig helt til, at tiden bare flyver afsted og at årstiderne bare nærmest står i kø for at afløse hinanden.

Madplanen for uge 1 er en smule amputeret, idet nytårsaften falder på en mandag, så den har jeg valgt at lade stå blank. Men derudover kører madplanen præcis på den plejer og ovenpå al den gode julemad trænger vi virkelig til noget helt klassisk hverdagsmad og godt med grønsager.

Husk i øvrigt, at man kan få en komplet indkøbsliste sammen med ugens madplan direkte i sin mailboks, hvis man tilmelder sig mit nyhedsbrev. Det koster ikke noget at tilmelde sig nyhedsbrevet og selvfølgelig videregiver jeg ikke mailadresser til 3. part, men man kan kun få indkøbslisten i nyhedsbrevet, da den fylder for meget i et almindeligt blogindlæg. Man kan tilmelde sig ved at udfylde denne her formular –

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan for uge 1.

Mandag – Nytårsaften.

Tirsdag – Det er som om, at 1. januar skal man bare have et eller andet snasket, hvis man da ikke spiser rester fra nytårsmiddagen. Vi skal have hjemmebagte pizzaer med rugbund – jeg kommer altid lidt rugmel i pizzadejen, efter jeg har fundet ud af, hvor sprøde de bliver. Pizzaerne bliver helt enkle med tomatsauce, mozzarella og lufttørret skinke og så tænker jeg, at vi skal have salat og grønsagsstave ved siden af.

Onsdag – Menuen står på cremet pastasalat med kylling og masser af grønt. Pastasalat er måske ikke det mest oplagte på denne her tid af året, men nu har jeg haft lyst til pastasalat så længe, så nu skal det være. Jeg laver en ordentlig portion, så der også er til frokost og madpakker.

Torsdag – Thaisuppe med kylling og nudler. Jeg synes egentlig ikke, at vi har spist sååå meget julemad i år, men vi trænger i den grad til grønsager, krydderier og nogle andre smagsnuancer og denne her suppe er altså helt forrygende lækker. Desuden mætter den godt og giver varmen på en kølig vinterdag.

Fredag – Menuen står på en lækker broccolitærte af den nemme slags med masser af sprød broccoli, en smule bacon og æggefyld. Bunden køber jeg formentlig færdiglavet i denne her omgang, men man kan selvfølgelig også lave sin egen.

Lørdag – Vi skal have bagte kartofler med rejesalat og stenbiderrogn og selvom det måske endnu er en smule tidligt for stenbiderrognen, så vil jeg nu alligevel kigge hos fiskehandleren. Kan man ikke skaffe stenbiderrogn, så kan andre slags rogn sagtens bruges og endelig kan det helt udelades – der er jo masser af skøn smag i rejesalaten.

Søndag – Søndagsmenuen i denne uge bliver en klassisk svensk pølseret med kartofler, pølser og paprikasauce. Jeg bruger gerne lidt madlavningsfløde til saucen og tilsætter desuden masser af gulerødder udover kartofler, så retten får lidt mere fylde, men det kan man jo gøre, som man synes.

Ugens lækkeri – Jeg forsøger gerne at holde januar nogenlunde sukkerfri ovenpå de mange gode ting, som vi har spist i december. Det har jeg gjort i snart mange år og det fungerer helt fint. Men man kan jo godt få lyst til lidt lækkert, så jeg regner med at lave en portion af de her skønne snickerskugler med peanutbutter og chokolade, som jeg kan have liggende på køl.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer