Så er det igen blevet tid til en ny madplan. En madplan som er fuld af lækker hverdagsmad, bla.a. en suppe og den lækreste madtærte med kylling og bacon, og så er det sørme også blevet tid til årets første påskeæg, som bliver med kokosfyld og chokolade og minder om de klassiske bounty barer.
På madfronten sker der ikke det store på denne her tid af året. Vi er ligesom imellem to årstider – det er ikke rigtigt vinter, når fuglene synger og temperaturerne er milde, men omvendt har vi også lige slået alle rekorder for den vådeste marts nogensinde. Den store stegegryde således gemt væk, men omvendt synes jeg også, at det er for koldt til, at jeg har lyst til at stå og fryse ved grillen, så lige nu hygger vi os vist egentlig bare med helt klassisk hverdagsmad og det er jo heller ikke så ringe endda.
Madplan til uge 13.
Mandag – Selvom det er blevet mildere i vejret, så nyder vi stadig at få en skål varm suppe til aftensmad og i denne uge bliver det en ungarsk kartoffelsuppe, som kommer på menuen. Suppen er lækker, budgetvenlig og ikke mindst supernem at lave – en rigtig mandagsret.
Tirsdag – Det er bare sååå længe siden, at vi sidst har fået denne her tærte med kylling og bacon – faktisk havde jeg næsten glemt den, men det bliver der heldigvis rettet op på nu. Jeg regner med at servere en lækker blandet salat til tærten og satser på, at der er rester til frokost og madpakker dagen efter. Jeg ELSKER tærte.
Onsdag – Vi spiser ikke så mange blomkål på denne her tid af året, hvor de ikke ligefrem er på toppen sådan rent smagsmæssigt, men forleden spottede jeg det fineste, store blomkålshoved, så onsdag aften skal vi have gratin med blomkål og gulerødder.
Torsdag – Drømmene om sol og sommer fortsætter og lige for tiden er jeg vild med italienske, spanske og græske retter. I denne uge bliver til en græsk stifado, som er en skøn gryderet med tomater, kylling og krydderier. Jeg serverer ris ved siden af men ristede kartofler er også en mulighed.
Fredag – Fredag aften byder hverken på pasta eller hjemmelavede burgere men derimod en kombination, nemlig denne her one pot cheeseburger pasta. Pastaen er supernem at lave, indeholder stort set de samme ingredienser som en god cheeseburger og så smager den i retning af spaghetti med kødsauce. Et rigtigt familiehit.
Lørdag – Jeg elsker blåmuslinger og glæder mig allerede til lørdag, hvor menuen står på moules frites eller slet og ret hvidvinsdampede muslinger med pommes frites. Vandet er jo stadig koldt nok til at vi kan “plukke” muslinger, så hvis vi får tid, kunne det være hyggeligt at tage en tur til Vejle fjord og og hente muslinger, men ellers nøjes vi med dem fra fiskehandleren.
Søndag – Søndagmiddagen står på koteletter i fad, men i stedet for de klassiske fadkoteletter med paprika og tomat, bliver det de her skønne karrykoteletter med ananas og champignons, som smager fantastisk med ris til. Koteletterne kan for øvrigt snildt udskiftes med kyllingebryst, hvis man foretrækker det.
Ugens lækkeri – Der er godt nok stadig nogle uger til påske, men påskeæggene er for længst dukket op i butikkerne. Jeg kunne også sagtens forestille mig, at tage glæderne lidt på forskud og lave en portion påskeæg med kokos og chokolade i den kommende uge.