Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 4…

1 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Vi er vel hjemme igen fra New York og selvom det er dejligt at holde ferie, så er jeg nu også altid glad, når jeg er hjemme igen. Min blog er jo min hobby – selvom det også er mit arbejde – og der går sjældent ret lang tid, før jeg savner både at blogge og at lave mad.

Vi skal dog lige finde os selv, ovenpå en skøn skøn ferie, og en smule ramt af jetlag er vi også, så ugen starter med et par nemme og lækre klassikere, og så satser vi på, at vi er ovre det værste jetlag midt på ugen. Jeg har i øvrigt suget masser af inspiration til mig i New York og har taget massevis af noter med hjem, så jeg glæder mig til snarest muligt at komme i køkkenet og lege og efterfølgende at dele det hele med Jer herinde på bloggen.

Madplan til uge 4.

MandagPastasalat med pikantost og grønt. En nem og lækker salat, som har den kæmpe fordel, at den bare kan laves og stå klar på køl, indtil vi bliver sultne. Helt perfekt, når man er ramt af jetlag og har byttet om på nat og dag – ikke bare i hovedet men også i maverne. Salaten er desuden et hit i madpakken, så lav bare en stor portion.

Tirsdag – På en eller anden måde er det blevet en tradition, at vi får stegt flæsk med kartofler og persillesauce en af de allerførste dage efter, at vi kommer hjem fra ferie og denne her gang skal selvfølgelig ikke være nogen undtagelse. Vi spiste dog stegt flæsk, inden det blev til nationalretten, så det har altså ikke noget med hinanden at gøre.

Onsdag – En af mine favoritsupper – jeps, jeg ved godt, at jeg har en del  – er denne her gratinerede, franske løgsuppe og det skyldes måske især de ristede brødskiver med ost, som ligger på toppen. Jeg fik løgsuppe flere gange i New York og det er en skøn suppe på en kølig vinteraften, men nu glæder jeg mig til onsdag, hvor vi skal have min egen, hjemmelavede udgave.

Torsdag – Nemt, lækkert og enkelt. Menuen står på one pot pasta og det bliver denne her udgave med kylling og bacon, som altid gør lykke. Er der brød til overs fra onsdagens suppe, kunne jeg sagtens finde på at lave en omgang hvidløgsbrød til.

FredagDe her skønne tigerrejer med chili og hvidløg skal godt nok marinere i 1-2 timer, men derudover er arbejdsindsatsen minimal og de smager helt forrygende godt. Jeg regner med bare at servere rejerne med masser af lækkert brød og så måske nogle grønsagsstave og en hjemmelavet dip. Det må tiden vise.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på de skønneste fyldte peberfrugter med ris og oksekød. Om efteråret, og især til halloween, skærer jeg nogle gange peberfrugterne ud til græskarmænd som på billedet, men på denne her tid af året, får vi dem bare som klassiske, fyldte peberfrugter. Tilbehøret kunne meget vel blive en eller anden form for salat.

Søndag – Vi skal have kartoffeltærte a la brændende kærlighed med bløde løg, bacontern og rødbeder. En lidt anderledes tærte som ikke desto mindre er et hit hjemme hos os og på denne her tid af året er kartoflerne jo helt perfekte til kartoffelmos.

Ugens lækkeriHjemmelavede flæskesvær. Som jeg godt nok lavede lige før jul, men vi har ikke rigtigt kunnet glemme de sprøde, hjemmelavede lækkerier, så i den kommende uge har jeg bestilt til en ny portion hjemmelavede flæskesvær hos slagteren.

Subscribe
Notify of
1 Kommenter
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Jenny
5 år siden

Elsker virkelig traditionen med stegt flæsk og persillesovs. I sær fordi jeg 1 aldrig har fået/ spist stegt flæsk og persillesovs, og 2 fordi jeg tænker på de gange vi er vendt hjem fra sommerferie…