Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 1.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 1

Så nåede vi hele vejen rundt. 2021 er til ende og vi starter endnu engang ved uge nummer 1 og en madplan til uge 1, hvilket jeg synes, er lige underligt hver gang. Jeg vænner mig vidst aldrig helt til, at tiden bare flyver afsted, og at årstiderne nærmest står i kø for at afløse hinanden.

Madplanen har holdt en lille juleferie i de sidste par uger. Vi har spist jule- og nytårsmad, julefrokoster og ikke mindst masser af skønne rester. Men nu er jeg tilbage, for madplanen kan vi sørme ikke undvære, når hverdagen igen gør sit indtog. Og jeg håber, at I alle er kommet godt ind i 2022.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 1.

Mandag.


Selvom julen er ovre, er der stadig et par vintermåneder tilbage, som vi skal igennem. Og de skal fyldes med gode gryderetter og varmende supper. Ugen starter på bedste vis med en gulerods-porresuppe, som får en skøn smag og bliver dejlig cremet, når den tilsættes pikantost. Let og lækkert.

Gulerods-porresuppe med pikantost…

Tirsdag.

Jeg er fuldstændig vild med de her rodfrugtpizzaer med rød pesto, lufttørret skinke og rucolasalat. De er dejligt nemme at lave, fordi man ikke skal ælte og udrulle pizzadej, men derudover smager de også bare forrygende. En rigtig vinterpizza, som man selvfølgelig kan toppe med alt muligt.

Rodfrugtpizza med pesto og skinke…

Onsdag.

En krydret dhal med linser, blomkål og kartofler er superlækker og mættende, når det er koldt og blæsende udenfor. Og så er den skønne, indiske ret ovenikøbet helt uden kød og derfor oplagt til de kødfrie dage. Vi spiser dhal med lune naanbrød og en kølende yoghurtdressing, men man kan også vælge at servere dhal til stegt kylling, hvis ikke det skal være vegetarisk.

Dhal med linser, kartofler og blomkål…

Torsdag.

Tirsdag står menuen på en skøn gryderet, nemlig spansk kylling med chorizo og oliven (som selvfølgelig kan udelades). Den krydrede kylling i tomatsauce med røget chorizo er skøn med kogte ris (eller bulgur, perlebyg mm) og dampet grønt eller salat ved siden af.

Spansk kylling med chorizo…

Fredag.

Jeg bliver aldrig træt af denne her skønne rejesalat med forårsløg, chili og mango, så den er på menuen herhjemme med jævne mellemrum. Ikke mindst her efter jul, er det skønt med en lækker og krydret rejesalat med godt brød og måske en blandet salat ved siden af. Perfekt start på weekenden.

Rejesalat med mango og chili…

Lørdag.

Det er oplagt at lave mad i stegesoen i weekenden. Prøv en “lørdagskylling” af den bedste slags i form af denne her kylling med timian og citron i stegeso. Alt i ét fad og så skal det bare hygge sig i soen. Perfekt weekendmad i min verden.

Kylling med timian og citron i stegeso….

Søndag.


Bøf stroganoff
 er sådan en rigtig klassiker, når det kommer til skønne simreretter og herhjemme er den på menuen et par gange hvert efterår og vinter. Den er virkelig skøn med kartoffelmos og evt. ovnbagte rodfrugter til.

Bøf stroganoff – nem opskrift på klassisk simreret.

Ugens lækkeri.

Rugbrødschips kan man købe i stort set alle supermarkeder og i mange bagerforretninger. Men det er både nemt og lækkert at lave sine egne rugbrødschips med hvidløg og havsalt.

Rugbrødschips med havsalt og hvidløg…

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer