Så fik vi taget hul på foråret og det bærer min madplan til uge 11 selvfølgelig præg af. Jeg synes godt, at der må komme nogle lidt lettere retter på menuen, nu hvor vinteren officielt er slut. I denne uge bliver det blandt andet en kyllingepie med forårsgrønt og et sprødt låg af butterdej på toppen, samt en madroulade med skinke og salat.
Dog skal der også stadig være plads til et par gryderetter, inden den store stegegryde gemmes væk og går i “sommerhi”, så i weekenden skal vi have god, gammeldags skipperlabskovs med rødbeder. Og så må jeg altså indrømme, at jeg har planer om at lave en lille portion hjemmelavede påskeæg. Godt nok er der stadig en god måneds tid til påske, men marcipanæggene er begyndt at dukke op i butikkerne og det er altså lidt hyggeligt at lave sine egne æg.
Husk at man også kan modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og email og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 11.
Mandag – Jeg synes, vi skal fejre, at vi officielt har taget hul på foråret med en lækker kyllingepie med forårsgrønt. Sådan en form for “omvendt tartelet”, hvor fyldet ligger for neden og den sprøde dej for oven. Jeg skærer som regel butterdejen i strimler og fletter låget, men man kan også bare lægge butterdejen ud over fyldet, pensle med æg og sætte det hele i ovnen. Så bliver der ekstra meget sprødt butterdej.
Tirsdag – Jeg er vild med søde kartofler, så denne her søde kartoffelsuppe med chili og hvidløg er selvfølgelig et hit hos mig og jeg glæder mig allerede til en skål varm suppe. Bryder man sig ikke om søde kartofler, så kan man sagtens lave en klassisk kartoffelsuppe eller en porre-kartoffel suppe med bacontern i stedet for.
Onsdag – Onsdag skal vi have en lækker madroulade med skinke, salatgrønt og creme fraiche dressing. Skinken kan selvfølgelig suppleres med (eller erstattes af) kylling, bacon, pastrami, roastbeef eller hvad man nu synes og man kan også lave en fiskeroulade med tun, rejer eller laks. En superlækker ret, som sagtens kan laves i god tid og bliver der rester, så er det også noget så lækkert med et stykke til frokost.
Torsdag – Vi skal have lækker, græsk mad i form af græske kødboller i fad med kartofler og peberfrugter. En skøn ret, som jeg regner med at servere med hjemmelavet tzatziki og måske også en græsk salat med tomater, agurk, peberfrugter, rødløg og feta. Men et godt stykke brød er altså også lækkert til kødbollerne.
Fredag – Nogle gange skal det bare være et klassisk stjerneskud med en stegt og en dampet fiskefilet, rejer og et lille stykke røget laks. Jeg tænker, at der også skal lidt stenbiderrogn på stjerneskuddet, for det er jo højsæson netop nu. Nem og lækker aftensmad, som er en perfekt optakt til weekenden og så er det jo noget så hyggeligt med et glas køligt hvidvin til. Vidste I for øvrigt, at det var Ida Davidsen, der opfandt stjerneskuddet? Det hørte jeg forleden dag 🙂
Lørdag – Lammekødet er så småt begyndt at dukke op i butikkerne og hos slagteren og jeg glæder mig allerede til lørdag aften, hvor menuen står på rosastegt lammeculotte. Lammekød og forår hører bare sammen. Flødekartofler er jo oplagte til godt lammekød, men jeg har i stedet besluttet mig for at vende blikket mod Grækenland for 2. gang i ugens løb. Tilbehøret bliver derfor en skøn, græsk kartoffelsalat med peberfrugt og feta.
Søndag – Skipperlabskovs hører til blandt vores absolutte “simreret-favoritter” og vi skal da lige nå at have endnu en portion, inden den store stegegryde gemmes væk for denne gang. Nemt, budgetvenligt og et rigtig familiehit, da de fleste børn er vilde med kombinationen af halvt mosede kartofler og kød. Tilbehøret bliver helt klassisk med rugbrød, rødbeder og friskhakket persille.
Ugens lækkeri – Ganske vist er der stadig noget tid til påske, men med fastelavn overstået, nærmer vi os nu alligevel. Og jeg kunne sagtens finde på at lave en lille portion af de her skønne marcipanpåskeæg med daim i ugens løb. Bare som en hyggelig optakt til påsken.