Endnu en uge er gået, snart går marts måned på hæld og foråret er for alvor over os. Anemonerne pipler op i skovbunden, de røde rabarberskud lurer lige i jordoverfladen, fuglene synger og jeg er i dén grad kommet i forårsstemning – lad os så få noget forårsmad på menuen.
Madplan uge 13.
Mandag – Vi lægger godt fra start med denne her skønne og cremede pastasalat med kylling, karry og bacon. En af mine personlige favoritter – ikke mindst fordi der som regel også er til frokost dagen efter. Tilbehøret bliver hjemmebagte kartoffelcroissanter, som også er super lækre som sandwichboller/madpakkebrød dagen efter.
Tirsdag – Menuen står på hjemmelavede fiskeburgere med krydderurtedressing – en nem og lækker burger, der smager lidt hen i retning af et stjerneskud og som for mig er rigtig forårs- og sommermad. Tilbehøret bliver små, ristede kartofler.
Onsdag – Ugens vegetar bliver en lækker blomkålsgratin med gulerødder. Tilbehøret bliver friskbagt rugbrød, smør og persilledrys og hvis ikke man er til kødløse menuer, så kan jeg anbefale at servere gratinen som tilbehør til klassiske frikadeller.
Torsdag – I takt med at det bliver varmere i vejret er det igen tid til salater til aftensmad – af den fyldige og mættende slags, selvfølgelig og denne her cobb salad med kylling og masser af grønt er en af favoritterne. Særlig med en god, hjemmelavet creme fraiche dressing og lækkert brød til.
Fredag – Fredag skal vi have verdens bedste kyllingelasagne med tomat-flødesauce og spinat – jeg har vist været inde på det før, men jeg synes, at lasagne er noget af det hyggeligste at spise om fredagen. En super god optakt til en dejlig weekend at hive sådan et fad med rygende varm og boblende lasagne ud af ovnen. Nu hvor ovnen alligevel er i gang, så smider jeg også lige et par bagekartofler derind – så er der nemlig kartofler til aftensmaden lørdag.
Lørdag – Vi skal have et par gode bøffer og muligvis skal vi også grille for første gang i år. Det kommer lidt an på vejret. Tilbehøret bliver dobbeltbagte kartofler med cheddar – af de bagte kartofler fra fredag – og hjemmelavet whiskeysauce. Og så tror jeg, at vi skal have broccoli fritter ved siden af.
Søndag – Ugen slutter med en livret, nemlig boller i karry der traditionen tro serveres “a la ristaffel”, med forskellige lækre toppings i små skåle, som kan drysses på maden. Herhjemme er rosiner, peanuts, ananas i tern, bananer i skiver, ristet kokos, mango,
Altså, jeg er jo pjattet med dine opskrifter og madplaner! Og lige nu går jeg og spekulerer på en madplan, og prøver altså lige at bede om lidt hjælp.. for sagen er den, at vi i påskeugen skal i sommerhus. Bare væk fra det hele – ud til vandet, spa og brændeovn! 🙂 Men min mand og mine unger ved det endnu ikke. Jeg regner med at afsløre det om fredagen, hvor vi jo så tager afsted lørdag. Dén dag tænker jeg bare nogle rejemadder og varmrøget lakserilette – nemt og hurtigt. Men hvad så med de andre dage – har du nogen forslag? For køleskabet er jo ikke så stort i sommerhuset, men vi er glade for god mad, og vores unger er altædende. Så hvis du har nogle gode bud, er de meget velkomne!
(Og selvfølgelig handler vi nok også i løbet af ugen, men vil gerne have planlagt og medbragt det meste, så vi ikke skal bruge for meget unødig tid på dét..)
Signe – Åhh, hvor lyder det hyggeligt – jeg er sikker på, at de bliver superoverraskede og glade, når de hører, at de skal i sommerhus 😀
Mht. maden, så er jeg jo typen, der elsker at snuse lidt rundt i de forskellige gårdbutikker, slagterbutikker, delikatesser og fiskehandlere, når jeg er i sommerhus og så bliver jeg noget så inspireret. Hvis I kan finde lækker fisk, så er et klassisk stjerneskud jo ikke af vejen. Hjemmelavede burgere eller hotdogs af gode pølser på grillen, synes jeg også, hører til en rigtig sommerhusferie. Den indbagte mørbrad er måske nok et levn fra 80’erne, men hvis man sammenligner med ingredienserne til en klassisk frikadelle, så er det eneste “ekstra”, som du skal finde plads til i køleskabet, faktisk en rulle butterdej og en mørbrad og jeg har endnu ikke mødt nogen, der ikke var vild med indbagt mørbrad, uanset hvor old school den måtte være. En spaghetti carbonara kan også anbefales – en af mine personlige favoritter og den kræver ikke de vilde ingredienser, blot lidt bacon, æg, fløde og måske parmesan og så selvfølgelig pasta, men det behøver jo ikke nødvendigvis ligge på køl. Og når der er god tid til morgenmaden, så kan jeg da kun anbefale, at man går all in og serverer bacon og æg (spejlæg eller scrambled eggs) og amerikanske pandekager med frisk frugt. Store kander med kaffe og te, friskpresset juice og masser af snak og feriehygge 😀
Jeg håber, I får en rigtig dejlig tur.