Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 14…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så er jeg klar med noget så dagligdags som en madplan til uge 14. Jeg er formentlig ikke den eneste, som oplever, at vi befinder os i en eller anden form for “limbo” for tiden. Og så skal jeg virkelig på ingen måde brokke mig, for jeg arbejder hjemmefra og coronaforandringerne i min hverdag og i mit arbejdsliv har faktisk været minimale. Jeg lever derfor i et underligt miskmask af, at alt er som det plejer og intet er som normalt, godt hjulpet på vej af den endeløse nyhedsstrøm fra medierne, som jeg ikke kan lade være med at læse. Faktisk er jeg blevet en smule afhængig af opdateringerne fra diverse nyhedssites og tjekker nyheder adskillige gange dagligt.

Men, som jeg vidst har været inde på før, så kan jeg ikke gøre hverken fra eller til, udover så vidt muligt at holde mig hjemme, spritte af og vaske hænder. Og så engang imellem bestille take away og varer fra nogle af de små, skønne restauranter og specialbutikker, som ligger her i mit nærområdet, hvilket de gerne skulle blive ved med. Også efter coronakrisen er overstået. Jeg holder mig derfor så tæt op af min dagligdag, som det er muligt, og vil derfor også fortsætte med at lave madplaner igennem coronakrisen. Også selvom nogle af retterne måske droppes til fordel for take away, efterhånden som ugen skrider frem.

Husk, at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. en komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mailadresse og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 14.

Mandag –  Ugen starter på bedste vis med en portion kartoffelsalat med kylling og bacon. Al den dejlige forårssol har virkelig givet mig lyst til de lidt mere lette retter og da denne her kartoffelsalat både indeholder kartofler og kød i ét, spiser vi den som en måltidssalat med blandet salat ved siden af.

Tirsdag – Denne her grønne ærtesuppe har den smukkeste, forårsgrønne farve. Lidt som nyudsprungne bøgeblade, hvilket passer noget så fint, da jeg læste forleden, at bøgen er sprunget ud. At suppen så også smager helt eminent, er jo bare et ekstra plus. Spis suppen med godt brød ved siden af, eller server den med et stykke dampet, hvid fisk, fx torsk. Den er også skøn med sprødstegt bacon eller med creme fraiche og stenbiderrogn som topping. Rigtig forårsmad.

Onsdag – Jeg har lyst til texmex og det bliver i form af denne her skønne tacopande med krydret oksekød. Jeg serverer gerne kogte ris og sprøde tortillachips til tacopanden, men lune tortillapandekager eller sprøde tacoskaller er også lækkert. Og så måske et par kolde mexicanske øl.

Torsdag – Jeg synes, at vi trænger til noget let og lækkert ovenpå vinterens mange rodfrugter og grove grønsager, så torsdag aften skal vi have denne her tærte med asparges og tomater. Tærten er uden kød, men vil man gerne have kød, så kan man enten servere den som tilbehør til kødretter, eller man kan pynte tærten med lufttørret skinke, bresaola eller røget laks, for nu blot at nævne et par eksempler.

Fredag – Let og lækker fredagsmad i form af pasta med tigerrejer og hvidløg. En af mine mange favoritter og med et godt stykke brød, en grøn salat og et køligt glas hvidvin bliver det ikke en meget bedre start på weekenden. Og så selvfølgelig masser af fredagsslik bagefter.

Lørdag – Påsken nærmer sig, også selvom coronaen har lagt en mørk skygge over det hele. Og påske betyder altså lam, i hvert fald herhjemme, så lørdagsmenuen bliver rosastegt lammekrone, som er noget af det skønneste lammekød, jeg kan få. Tilbehøret bliver en eller anden form for salat og derudover tror jeg, at vi skal have et fad flødekartofler med pikantost. Så bliver det altså ikke meget bedre.

Søndag – Det er noget så længe siden, at vi sidst har fået en rigtig god, græsk mousssaka, så det skal vi have søndag. Oprindeligt laves en græsk moussaka med aubergine. Jeg supplerer dog auberginen med kartofler i skiver, men det bestemmer man jo selv. Tilbehøret bliver en let salat og måske også en portion tzatziki – det må tiden vise.

Ugens lækkeri – Ingen påske uden hjemmelavede påskeæg og har man ikke lige marcipan på lager, så kan man istedet lave de her lækre påskeæg med kokos. Æggene indeholder kun 3 ingredienser og smager som en bounty chokoladebar. Mums.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Mette
4 år siden

Jeg har prøvet at bage din boller. Super lækre. Jeg puttede så lidt kerner, gulerødder, squash og spinat og grov mel i. Det blev de ikke dårlige af😋