Jeg håber, at I alle nyder påsken og måske et par dejlige fridage. Og ikke mindst det helt forrygende påskevejr, som vi har været så heldige med nogle af dagene. Med min madplan til uge 14 starter hverdagen så småt igen. Men jo ikke mere end at vi stadig har en lang række helligdage, som vi kan se frem til her i løbet af foråret. Altid dejligt med en ekstra fridag eller en lang weekend.
På madfronten har jeg så småt fået gemt både den store stegegryde væk i kælderen. Og de kommer ikke frem igen før til efteråret. Nu skal der fokuseres på lette retter og forårsmad, ligesom vi har fået gjort grillen klar til sæsonen her i løbet af påsken. Jeg holder dog fortsat fast i, at der skal være plads til en skål suppe engang imellem. Ikke nødvendigvis hver uge, men jeg er altså ret glad for suppe. Det er nemt, lækkert, billigt og som regel også ret sundt. Og på en kølig forårsaften kan det være meget rart med en skål suppe at varme sig på og et godt brød ved siden af.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 14.
Mandag.
Jeg synes, at vi skal have noget rigtig sommermad den sidste aften i påsken. Og for mig er frikadeller og kold kartoffelsalat altså det ultimative sommermad. Og så kan det jo stå klart i køleskabet, hvis man eksempelvis har været på tur eller i haven hele dagen.
Tirsdag.
Jeg har længe haft lyst til majssuppe med kartofler og chili, så nu skal det være. Suppen bliver godt nok lavet på frosne majskerner, for det er endnu alt for tidligt til friske majskolber, men den er nu stadig virkelig lækker. Jeg regner med at servere et godt brød ved siden af eller måske toasts med ost – det må tiden vise.
Onsdag.
Cremet pastasalat med kylling, bacon og masser af grønt. En nem og lækker salat, som kan serveres med eller uden brød ved siden af. Salaten er desuden et rigtigt madpakkehit, så lav gerne en ekstra stor portion. Så er madpakkerne klaret ved samme lejlighed.
Torsdag.
Torsdag aften står menuen på koteletter i fad. Og det bliver det de her skønne karrykoteletter med ananas og champignons, som smager fantastisk med ris til. Koteletterne kan for øvrigt snildt udskiftes med kyllingebryst, hvis man foretrækker det.
Fredag.
Friskkogt pasta med hvidløg, persille og store tigerrejer. Et stykke brød, lidt grøn salat og måske et glas køligt hvidvin. Jeg glæder mig allerede til fredagsmenuen.
Lørdag.
Hakkebøffer i fad med pikantost. En favorit hjemme hos os såvel som på bloggen, og så er det både nemt, hurtigt og superlækkert. Jeg serverer som regel ristede kartofler og dampet grønt eller salat til bøfferne, men ris eller pasta er også en mulighed.
Søndag.
Grydestegt kylling med kartofler og brun skysauce. En klassiker fra mormorkøkkenet, men i virkeligheden er det jo noget af det nemmeste, at lægge en kylling i en gryde og lade den passe sig selv. Jeg serverer med kartofler og agurkesalat, men det bestemmer man jo selv.
Ugens lækkeri.
Jeg er vild med bagels, og favoritten er uden tvivl de her bagels med kanel og rosiner. De ristede bagels er skønne både på morgenbordet og til en kop eftermiddags- eller aftente – bare lige smurt med lidt smør. Normalt har jeg hjemmelavede bagels i fryseren, men det er ved at være noget tid siden, så i den kommende uge vil jeg glæde mig til at bage en portion.