Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 14.

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 14

Så tager vi lige straks hul på uge 14, og det betyder selvfølgelig også, at jeg er klar med en madplan til uge 14. Jeg har hørt fra flere af jer, at I bruger mine madplaner rigtig meget. Måske følger I dem ikke ligefrem slavisk – og det har egentlig heller aldrig været min tanke, men at I hver uge kan bruge dem som inspiration, og plukke de retter ud, som I har lyst til at sætte på jeres egne madplaner derhjemme.

Det er så dejligt at vide, at mine madplaner fungerer som inspiration ude i så mange køkkener. Jeg føler selv, at jeg sparer både tid og penge på at lave og følge en madplan hver uge. Og så må vi jo heller ikke glemme, at en god madplan også kan være med til at mindske madspild. Og det kan jo nok være væsentligt at have med i sine overvejelser, især efter at madvarerne for nyligt har fået endnu en prisstigning.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 14.

Mandag.

Ugen starter på bedste vis med en helt traditionel portion koteletter i fad med peberfrugter og tomat-flødesauce med paprika. Vi får som regel ris til koteletterne, men en ristet kartoffel er nu også godt.

Koteletter i fad – klassisk opskrift.

Tirsdag.

Aspargessuppe er altid godt og en hjemmelavet aspargessuppe med friske asparges er virkelig godt. Jeg laver som regel en suppe, som er spækket med store stykker asparges og derfor dropper jeg også kødbollerne og nøjes med lækkert brød til suppen. Men det bestemmer man jo selv.

Aspargessuppe med friske asparges…

Onsdag.

Onsdag aften står menuen på mørbrad i fad med sennep og fløde-estragon sauce. En nem og lækker ret med svinemørbrad og en skøn sauce med en snert af bearnaise pga estragonen. Vi får som regel kogte ris og dampet grønt eller salat til mørbraden, men ovnristede kartofler er også lækkert.

Mørbrad i flødesauce med estragon…

Torsdag.

En god blomkålsgratin hører til blandt mine absolutte livretter. Mums. Nogle spiser gratin som tilbehør til eksempelvis frikadeller eller hamburgerryg. Andre kommer tern af hamburgerryg/skinke ned i gratinen, hvilket også smager fint. Men herhjemme får vi gratin som selvstændig hovedret.

Gratin med blomkål og gulerødder…

Fredag.

Ugens fiskeret bliver både let og lækker. Vi skal nemlig have en lakseroulade med flødeost på en bund af blandede salater med brød til. En lakseroulade serveres ofte som forret eller frokost, og den er jo oplagt til påskedagene. Men den er nu også superlækker som let aftensmad og desuden rigtig forårsmad.

Lakseroulade med flødeost – nem forret.

Lørdag.

Jeg elsker kalkun og jeg glæder mig allerede til vi skal have et lækkert kalkunbryst fyldt med pikantost og bacon. Tilbehøret bliver spidskålssalat med avocado, blåbær og feta, som er en anden af mine favoritter. Og så skal der måske også lige en kartoffel til.

Kalkunbryst med pikantost og bacon.

Søndag.

Normalt er frikassé noget, som jeg forbinder med god tid og langtidssimrede høns og kyllinger. Men denne her kyllingefrikassé med sprøde grøntsager laves på et par kyllingebrystfileter, som kun skal koges i 15-20 minutter, og så er der ellers skøn søndagsmad fra mormorkøkkenet.

Kyllingefrikassé med sprøde grøntsager…

Ugens lækkeri.

Nu nærmer vi os efterhånden påske med hastige skridt, og jeg kunne sagtens finde på at lave en portion af de her skønne marcipanpåskeæg med daim i ugens løb.

Hjemmelavede påskeæg med daim…

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer