Så er det blevet tid til en madplan til uge 16. Og nøj hvor jeg håber, at I har haft glæde af det fantastiske forårsvejr, som vi har været så heldige at have i den sidste uges tid. Uanset om det så har været på terrassen, i haven, på altanen, under en gåtur eller måske på et tæppe i en nærliggende park.
Forårshumøret har selvfølgelig også smittet af på min madplan, så den er fyldt med lette og lækre forårsretter. Blandt andet glæder jeg mig til, at vi skal have pastasalat med kylling og bacon i en lækker avocadocreme. Pastasalaten er altid et hit herhjemme og desuden skøn til frokost eller i madpakken dagen derpå. Og så ser vi også frem til sæsonens første hotdogs med hjemmebagte pølsebrød og pølser tilberedt på grillen. Selvfølgelig serveret efter alle kunstens regler med sennep, ketchup, remoulade, rå og ristede løg samt agurkesalat.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 15.
Mandag.
Der er jævnligt pastasalat på menuen i løbet af forårs- og sommermånederne og denne her pastasalat med avocadocreme, kylling og bacon opfylder alle mine krav til en god og mættende salat – evt med lidt godt brød til.
Tirsdag.
Jeg elsker kalkun og jeg glæder mig allerede til vi skal have et lækkert kalkunbryst fyldt med pikantost og bacon. Tilbehøret bliver spidskålssalat med avocado, blåbær og feta, som er en anden af mine favoritter. Og så skal der måske også lige en kartoffel til.
Onsdag.
Onsdag er der kartoffelfrikadeller på menuen. Lækre og luftige “deller” lavet af kartoffelmos og stegt sprøde på panden. Hvis man synes, kan man sagtens bruge kartoffelfrikadeller som tilbehør til kødretter. Men denne her gang bliver det som kødfri hovedret med tilbehør af grøntsager med fløde-sennepssauce.
Torsdag.
Det er ved at være noget siden, at vi sidst har fået kylling i karrysauce med mango. Men det smager altså forrygende godt, så nu må det igen være tid. Selvfølgelig med kogte ris til.
Fredag.
Noget af det bedste jeg ved, på denne her tid af året, er at lave hotdogs med hjemmebagte pølsebrød og gode pølser på grillen. På solfyldte forårsdage er der endda mulighed for, at man kan spise årets første aftensmad i det fri, hvis man starter lidt tidligt eller finder en solrig krog med læ.
Lørdag.
Lørdag skal vi have en honningmarineret ørredside med citron og frisk timian. Jeg er ret vild med ørred, men foretrækker man laks, så kan man sagtens bruge en lakseside i stedet for. Tilbehøret bliver formentlig ovnristede kartofler og dampede asparges. Og måske min nemme, hjemmelavede hollandaisesauce.
Søndag.
Ugen slutter med mit bud på et græsk farsbrød med feta og oliven og små ristede kartofler. Oliven kan selvfølgelig udelades, hvis ikke man bryder sig om dem. Herhjemme er det fx kun mig, der spiser oliven. Vil man gerne have lidt “dyppelse” til farsbrødet, så kan jeg anbefale en god tzatziki.
Ugens lækkeri.
Jeg er vild med iste og der er ikke meget, der slår et glas hjemmelavet iste med citron. Vi har ikke fået hjemmelavet iste siden sidste sommer, men med de skønne solskinsdage, som vi har i vente, er jeg sikker på, at det bliver vejr til at nyde et glas eller to.
Hej, vil meget gerne modtage madplan for hver uge fra dig!
P.f. Tak 🙂
Hanne – Dejligt at høre 🙂 Jeg har lige været inde i tilmeldingsblanketten og tilmelde dit navn og din email, så nu skulle du gerne modtage en bekræftelsesmail. Når den er godkendt, er du klar til at modtage madplanerne 🙂
Hold da fast hvor ser dine retter lækre ud. Jeg skal helt sikkert prøve at kopiere dem når jeg igen kan komme i køkkenet. Jeg er nyopereret i ryggen, har fået indopereret bl.a. stålskruer og ståltrådsnet, så jeg er slået ud af kurs for tiden, men jeg kan nyde din blog som jeg lige har stiftet bekendtskab med, og du har virkelig vagt min nysgerrighed for at se og læse mere. Det kan jeg jo klare nu hvor jeg må stille mig tilfreds med at opholde mig i min seng eller sidde på en stol.
Ih! Hvor jeg glæder mig til at få nye input.
Jeg glæder mig til jeg igen kan gå så jeg kan komme i køkkenet, og bruge dine opskrifter. Stor cadeau til dig, du er dygtig, dine opskrifter er spændende og til at gå til. I hvertilfælde det jeg har set indtil nu. 🌞 Kh. Aase
Aase – Hold da op, det lyder som noget af en omgang, du har været igennem. Men så glæder det mig, at du kan bruge mine opskrifter og min hjemmeside til at finde inspiration til du igen kan komme i køkkenet 😀
Kan jeg som single have fornøjelse af madplanen ?
Jeg er 70 år og laver varm mad hver dag.
Anette – Ja, det tænker jeg godt du kan. Opskrifterne er godt nok beregnet til 4 personer, men man kan jo enten nedjustere eller fryse ned. Og man behøver jo heller ikke følge madplanerne slavisk, men kan blot plukke det ud, som man har lyst til at lave 🙂 Madplanerne er jo helt gratis, så du kan evt. give det et forsøg og se, om det kunne være noget for dig 😀