Uhh hvor jeg håber, at I nyder påsken i fulde drag og måske et par fridage? Vi er vel tilbage fra Lissabon – måske I har fulgt lidt med og set billeder via min Instagram profil (@madenimitliv)? Nu glæder vi os til nogle hyggelige påskedage og en skøn påskefrokost med gode venner, men inden da skal I da lige præsenteres for madplanen for den kommende uge.
Det bliver en uge som de foregående, dvs et skønt mix af hverdagsmad og lidt lettere forårsretter og så har de første rabarber i haven efterhånden nået en størrelse, hvor de er “ta-bare”. Det betyder selvfølgelig hjemmelavet rabarberkompot med vanilje, som er så lækkert ovenpå grød eller skyr/yoghurt om morgenen, men også til pandekager/vafler, på brød og boller og selvfølgelig som tilbehør til grydestegt kylling.
Madplan til uge 17.
Mandag – Kartoffelsalat med kylling og bacon. Der er ingen tvivl om, at kartoffelsalat er det ultimative tilbehør til grillmad, men denne her version med kylling og bacon er faktisk også ret perfekt som en selvstændig hovedret. Gerne med en salat til.
Tirsdag – Chilisuppe. En skøn tomatsuppe med et strejf af chili, som er supernem at lave. Server suppen med brød til som ugens kødfrie indslag eller top den med sprødristet bacon, skinke eller chorizopølse. En ostetoast ved siden af er også lækker.
Onsdag – Laksefilet’er med sennep og honning og rissalat. Perfekt forårsmad som er både let og lækker og så er den farverige rissalat noget så fin at se på og et hit i madpakken, hvis der bliver rester. Dog kan laksefilet’erne også serveres med kartofler og en kold sauce/dressing, hvis man foretrækker det.
Torsdag – Sæsonen for rodfrugter synger efterhånden på sidste vers, men vi kan vist lige nå at få denne her skønne rodfrugtgratin endnu engang. Jeg serverer gratinen som selvstændig hovedret med salat ved siden af, men den kan også bruges som tilbehør til diverse kødretter.
Fredag – Det er efterhånden længe siden, at vi har fået “fredagslasagne”, men det gør vi noget ved i denne uge, hvor menuen står på denne her lækre kyllingelasagne med grønsager. Er man ikke til hakket kyllingekød, så kan lasagnen sagtens laves på traditionel vis med hakket oksekød.
Lørdag – Efter at jeg postede opskriften på hakkebøffer i fad med pikant sauce, kom jeg i tanker om, at det er ved at være noget tid siden, at “originalen”, nemlig hakkebøffer i fad med fløde-paprikasauce har været på menuen. Det gør vi imidlertid noget ved i denne uge og tilbehøret bliver ristede kartofler og en eller anden form for dampede grønsager.
Søndag – Kyllingetærte a la cæsarsalat. Det er ikke helt en tærte og heller ikke helt en salat, men derimod en hybrid imellem de to ting og jeg må indrømme, at jeg er kæmpe fan af den lækre tærte med salattopping, som er på menuen søndag.
Ugens lækkeri – Som sagt kan vi efterhånden hente de første rabarber i haven og det skal selvfølgelig udnyttes til at lave sæsonens første portion rabarberkompot med vanilje. Jeg laver gerne rabarberkompot i ovnen, hvilket efter min mening giver en forrygende smag, men selvfølgelig kan man også lave den på traditionel vis i en gryde.