Så tager vi lige straks hul på en ny uge. Og det betyder selvfølgelig også, at jeg er klar med en madplan til uge 17. Men uge 17 bliver ikke helt som de andre uger, for vi har jo en hel del helligdage drysset jævnt ud over forårsmånederne. Og i år falder Store bededag i uge 17.
Store bededag i sig selv er jo ikke noget særligt for de fleste af os. Bortset fra at det er en helligdag, selvfølgelig. Men aftenen før Store bededag spiser rigtig mange danskere varme hveder. Og det gør vi selvfølgelig også hjemme hos os. Faktisk spiser vi hvederne til aftensmad, så torsdagsmenuen står på hjemmebagte, varme hveder og jeg glæder mig allerede. Jeg elsker ristede, varme hveder og synes, at det er en af årets hyggeligste traditioner.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 17.
Mandag.
En tortillatærte er en supernem måde at lave tærte på, fordi bunden blot udgøres af en tortillapandekage. Herhjemme er tortillatærte med porrer og kyllingebryst et hit, men i bund og grund kan man bruge lige præcis den slags tærtefyld, som man allerbedst kan lide.
Tirsdag.
Ugens fiskeret bliver både let og lækker. Vi skal nemlig have en lakseroulade med flødeost på en bund af blandede salater med brød til. En lakseroulade serveres ofte som forret eller frokost, men det er nu også superlækkert som let aftensmad og desuden rigtig forårsmad. Og så er rouladen desuden dejlig nem at lave.
Onsdag.
Cannelloni med spinat og ricotta er italiensk comfort food, når det er allerbedst. Og jeg glæder mig allerede til ugens kødfrie indslag. Jeg regner med at lune et hvidløgsflute som tilbehør.
Torsdag.
Aftenen før St. Bededag spiser vi selvfølgelig hjemmebagte, varme hveder. Og i min familie spiser vi dem til aftensmad med forskellige slags lækkert pålæg fra slagteren og gode oste. Den hyggeligste menu, måske også fordi det kun er den ene gang om året, og jeg glæder mig hvert år.
Fredag.
Hjemmelavet ristaffel er sådan en hyggelig form for aftensmad. Og denne her opskrift på kylling i karry er oven i købet så nem, at man sagtens kan bruge lidt ekstra tid på at lave massevis af lækre toppings. En perfekt weekendmenu og en rigtig familielivret.
Lørdag.
For nyligt bagte jeg denne her bradepandepizza, som er en tro kopi af de pizzaer, min mor bagte, da jeg var lille. Det var inden, vi kendte til pizzaer med sprød bund og der dukkede pizzamel op i butikkerne. Og pizzaen blev så stor en succes herhjemme, at den ryger på menuen igen her i weekenden.
Søndag.
Normalt er frikassé noget, som jeg forbinder med god tid og langtidssimrede høns og kyllinger. Men denne her kyllingefrikassé med sprøde grøntsager laves på et par kyllingebrystfileter, som kun skal koges i 15-20 minutter, og så er der ellers skøn søndagsmad fra mormorkøkkenet.
Ugens lækkeri.
Der er efterhånden ved at være store og flotte jordbær i de fleste supermarkeder, så nu er det vist igen tid til denne her skønne jordbærkage, som laves på allernemmeste vis på en bund af mazarinkage. Måske som en lille godbid til kaffen ovenpå hvederne torsdag aften.
Hej
Jeg undrer mig over, at der ikke er kartofler i din madplan.
Sundere end pasta, pizza og brød.
Jens – Hvis du kigger i alle mine tidligere madplaner, så vil du opdage, at jeg absolut ikke udelader kartofler i mine madplaner. Der er tværtimod ofte kartofler på menuen. Men madplanerne bliver lavet efter den mad, som vi selv planlægger at spise herhjemme. Og lige præcis uge 17 har været lidt speciel, fordi der også har skullet en portion hveder ind til aftensmad, ligesom vi skulle have gæster, der havde efterspurgt pizza 😀