Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 18…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Jeg håber, at I alle er kommet godt igennem påsken og har nydt et par dejlige fridage og ikke mindst det helt forrygende påskevejr, som for alvor har fået skoven til at springe ud og blive fint lysegrøn. Nu er hverdagen startet igen, men jo ikke mere end at vi har en lang række helligdage, som vi kan se frem til her i løbet af foråret. Altid dejligt med en ekstra fridag.

På madfronten har jeg så småt fået gemt både den store stegegryde og stegesoen væk i kælderen og de kommer ikke frem igen før til efteråret. Nu skal der fokuseres på lette retter, salater og sommermad, men jeg holder fortsat fast i, at der skal være plads til en skål suppe engang imellem. Ikke nødvendigvis hver uge, men jeg er altså ret glad for suppe. Det er nemt, lækkert, billigt og som regel ret sundt og på en kølig forårsaften kan det nu være rart med en skål suppe at varme sig på og et godt brød ved siden af.

Madplan til uge 18.

MandagKoteletter i fad med grønsager og ris. En perfekt mandagsret, hvor alt bare skal samles i et fad og efterfølgende passer sig selv i ovnen. Modsat de klassiske koteletter i fad, så er det her en lidt mere fedtfattig udgave uden bacon og pølser, men ikke desto mindre er den superlækker.

Tirsdag – Jeg har længe haft lyst til denne her majssuppe med kartofler og chili, så nu skal det altså være. Suppen bliver godt nok lavet på frosne majskerner, for det er endnu alt for tidligt til friske majskolber, men den er nu stadig virkelig lækker. Jeg regner med at servere et godt brød ved siden af eller måske toasts med ost – det vil tiden vise.

OnsdagGrydestegt kylling med kartofler og brun skysauce. En klassiker fra mormorkøkkenet, men i virkeligheden er det jo noget af det nemmeste at lægge en kylling i en gryde og lade den passe sig selv, så grydestegt kylling er altså også helt oplagt hverdagsmad – med eller uden agurkesalat. Resterne af kyllingen samt afpluk fra skroget gemmes til aftensmad torsdag.

TorsdagPanini med kylling, pesto og mozzarella. Et hjemmelavet fast food hit her i huset og har man ikke en panini grill, så kommer man jo bare brødet i en toaster. Jeg bruger gerne et focacciabrød, når jeg laver panini, men andre former for brød eller flutes kan selvfølgelig også anvendes. Vi spiser som regel salat ved siden af, men det bestemmer man jo selv.

Fredag – Weekenden indledes med flammkuchen eller Tarte flambee, som denne skønne tysk/franske udgave af pizzaen også kaldes. Modsat en klassisk, italiensk pizza, så smøres bunden ikke med tomatsauce men derimod med creme fraiche, hvorefter den fyldes med tynde skiver løg og lufttørret skinke eller bacon. Jeg serverer gerne salat og en god hvidvin til.

Lørdag – Lørdagsmenuen står på burgere med pulled turkey. Pulled pork har jo gået sin sejrsgang i de senere år og i kølvandet har vi så set pulled beef, pulled chicken og pulled turkey i supermarkederne, men det er altså noget så nemt at lave sin egen lækre udgave med kalkun. Jeg serverer gerne pulled kalkun i burgerboller med coleslaw og diverse salatgrønt, men det bestemmer man jo selv.

SøndagCremet pastasalat med tun og grønsager. En nem og lækker søndagsmenu, som kan serveres med eller uden brød ved siden af. Salaten er desuden et rigtigt madpakkehit, så lav gerne en ekstra stor portion. Så er mandagens madpakker klaret ved samme lejlighed.

Ugens lækkeri – Påskesolen har for alvor fået rabarberne til at skyde i vejret i haven og det skal selvfølgelig udnyttes. I denne uge planlægger jeg at koge rabarbersirup – dels skal man ikke bruge en kæmpe portion, men det er også virkelig lækkert ovenpå yoghurt og skyr, som smagsgiver i drinks, i dressinger eller bare ovenpå en kugle god vaniljeis.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer