Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 18.

4 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 18

Kom maj du søde milde, gør skoven atter grøn. Med en madplan til uge 18 bevæger vi os ind i maj måned. Og med det helt fantastiske forårsvejr, som vi har haft i de sidste uger, så er skoven da også allerede blevet fint lysegrøn. Nu tager vi så hul på den sidste forårsmåned, inden sommeren officielt banker på. Jeg synes altså lige, at kalenderen har sagt januar.

Anyway, vi har taget hul på en ny uge på madfronten, og jeg er så klar med en madplan til uge 18. Og den er selvfølgelig fyldt med let og lækker forårsmad.

Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan uge 18.

Mandag.


Aspargessæsonen er i fuld gang og denne her tærte med asparges og bacon er et hit hjemme hos os. Virkelig skøn med en blandet salat ved siden af. Bacon kan for øvrigt erstattes af skinke, kylling eller rejer, hvis man synes.

Tærte med asparges og bacon…

Tirsdag.

Tirsdag skal vi have en spansk kartoffeltortilla af nye (udenlandske) kartofler. Tortillaen er uden kød, og jeg serverer som regel bare salat og måske et stykke flute ved siden af. Men hvis man synes, kan man sagtens serverer tortilla som tilbehør til kødretter eller med bacon/flæsk som en traditionel æggekage.

Spansk tortilla med kartofler.

Onsdag.

Normalt er frikassé noget, som jeg forbinder med god tid og langtidssimrede høns og kyllinger. Men denne her kyllingefrikassé med sprøde grøntsager laves på et par kyllingebrystfileter, som kun skal koges i 15-20 minutter, og så er der ellers skøn aftensmad fra mormorkøkkenet.

Kyllingefrikassé med sprøde grøntsager…

Torsdag.

Torsdag skal vi have bagte kartofler med skinkefyld og salat. En klassiker, som jeg husker fra min barndoms burgerbarer og stadig et hit hjemme hos os.

Bagte kartofler med salat og skinkefyld…

Fredag.

Fredag skal vi have en vaskeægte klassiker fra Karolines kogebog, nemlig maskeret blomkål med æg og rejer og en lækker krydderurtedressing. Og selvom det maskerede blomkål efterhånden har nogle år på bagen, så er der altså tale om skøn forårs- og sommermad, som stadig holder 100 %

Maskeret blomkål med rejer – klassisk opskrift.

Lørdag.

Jeg hepper på grillvejr op til weekenden, men uanset hvad så skal vi i hvert fald grille en lækker mørbrad med parmaskinke og timian.  Tilbehøret bliver en klassisk kartoffelsalat.

Svinemørbrad med parmaskinke…

Søndag.

Vi afslutter ugen med en hjemmelavet lasagnette med bechamelsauce. Det er helt genialt at lave lasagner, lasagnette og lignende om søndagen, fordi evt. rester fra grøntsagsskuffen kan kommes i kødsaucen, og så er man klar til en ny uge.

Hjemmelavet lasagnette med bechamelsauce.

Ugens lækkeri.

Rabarberne vokser så fint i haven. Dog er stænglerne endnu ikke kraftige nok til, at jeg vil “ofre” dem på rabarbersaft, men en portion rabarbersmør skal jeg have lavet i den kommende uge.

Rabarbersmør…

Subscribe
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Anne
2 år siden

Hejsa, hvor køber du danske asparges, jeg har ikke kunnet finde nogen endnu ?
Synes heller ikke at de plejer at være klar så tidligt…
Hilsen Anne

Maja
2 år siden
Svar  Anne

Jeg ved at de økologiske asparges er ved at være klar avlerne mener midt/sidst på ugen at de kan tag nogen.