Så tager vi lige straks hul på en ny uge. Og det betyder selvfølgelig også, at jeg er klar med en madplan til uge 19. Uge 19 bliver dog ikke helt som de andre uger, for vi har jo en hel del helligdage drysset jævnt ud over forårsmånederne. Og i år falder Store bededag i uge 19.
Store bededag i sig selv er jo ikke noget særligt for de fleste af os. Bortset fra at det er en helligdag, selvfølgelig. Men aftenen før Store bededag spiser rigtig mange danskere varme hveder. Og det gør vi selvfølgelig også hjemme hos os. Faktisk spiser vi hvederne til aftensmad, så torsdagsmenuen står på hjemmebagte, varme hveder, og jeg glæder mig allerede. Jeg elsker ristede, varme hveder og synes, at det er en af årets hyggeligste traditioner 💗
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan uge 19.
Mandag.
Hjemmelavede fiskefrikadeller er som regel et hit, og hvis bare man har en food processor eller en god blender, er det også ret nemt at lave fiskefarsen selv. Jeg laver altid remouladedip til fiskefrikadellerne og derudover tænker jeg, at vi skal have en portion ovnristede kartofler til.
Tirsdag.
Jeg elsker en rigtig god kartoffelmad og denne her kartoffelmad med sprødstegt bacon, avocado og rødløg er virkelig en rigtig luksusudgave af det klassiske stykke smørrebrød.
Onsdag.
Grøn ærtesuppe er en rigtig sommersuppe – let og lækker og så er den lysegrønne farve noget så fin og minder om nyudsprungne bøgeblade. Server evt. med topping af creme fraiche og sprøde rugbrødscroutoner eller bacon. Det er også lækkert med et stykke dampet torsk i suppen.
Torsdag.
Aftenen før St. Bededag spiser vi hjemmebagte, varme hveder. Og i min familie spiser vi dem til aftensmad med forskellige slags lækkert pålæg og gode oste. Den hyggeligste menu, måske også fordi det kun er den ene gang om året, og jeg glæder mig hvert år.
Fredag.
Kylling i karrysauce med mangochutney er både nemt og lækkert. Et rigtigt familiehit og oplagt aftensmad på en fredag, hvor mange af os er lidt trætte ovenpå en lang uge. Jeg serverer med kogte ris og som regel også lidt dampet grønt, men det bestemmer man jo selv.
Lørdag.
Denne her bradepandepizza er en tro kopi af de pizzaer, min mor bagte, da jeg var lille. Det var inden, vi kendte til pizzaer med sprød bund, og der dukkede pizzamel op i butikkerne. Og pizzaen er så stor en succes herhjemme, at den jævnligt ryger på menuen herhjemme.
Søndag.
Det er efterhånden noget tid siden, at vi har fået farseret blomkål, men det smager jo virkelig skønt, og jeg synes, at det er en rigtig forårs- og sommerret. Især med små, nye kartofler og evt. persillesauce til.
Ugens lækkeri.
Indbagte asparges med skinke er den skønneste snack, og så er de oven i købet supernemme at lave, hvis man bruger en rulle færdiglavet pizzadej fra supermarkedet. Sådan en portion vil jeg lave i løbet af ugen.