Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 19…

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Den kommende uge bliver en dejlig en af slagsen. For det første har jeg luret i vejrudsigten og selvom den slags ikke altid er til at stole på, så ser det faktisk ud til, at vi går nogle dejlige og lune forårsdage i møde. Godt nok også med skyer og byger, men hvad gør det, hvis bare solen også skinner med jævne mellemrum? Derudover er det som bekendt Store Bededag i næste uge og det betyder en fridag fredag og, ikke mindst, varme hveder til aftensmad torsdag aften. Jeg elsker hveder og jeg elsker den hyggelige tradition med at spise dem aftenen før Store Bededag og selvfølgelig får I min allerbedste opskrift på hjemmebagte hveder herunder, men ugen byder sandelig også på andre lækre aftensmåltider.

Madplan uge 19.

Mandag – Ugen starter ud med lune temperaturer og en blanding af sol og skyer men foreløbigt ingen regn. Derfor har jeg besluttet, at vi skal grille mandag aften – også selvom vi spiser indendørs. Menuen står enten på marinerede koteletter eller kyllingebryst og tilbehøret bliver en lækker tabouleh med bulgur, persille og citron og en skål hjemmelavet coleslaw. Måske også et hjemmebagt focaccia af en slags – nu må vi se, hvor sultne vi er.

Tirsdag – Hvis ikke vi spiser kylling mandag aften, så kan vi i hvert fald glæde os til tirsdag, hvor menuen står på verdens nemmeste kylling i karry med ris til. Et hit her i huset, ligesom boller i karry, og er det mon ikke sådan i de fleste, danske husholdninger?

Onsdag – Ugens kødløse dag bliver onsdag, hvor vi skal have lækre og sprøde quesadillas med kartofler, spinat og ost. En super lækker vegetarmiddag, som serveres med en stor skål grøn salat og en hjemmelavet creme fraiche dressing.

Torsdag – Traditionen tro spiser vi hjemmebagte, varme hveder til aftensmad aftenen før Store Bededag og til hvederne får vi diverse pølser, oste og andet lækkert pålæg. Hvederne bliver bagt efter den samme opskrift, som jeg efterhånden har brugt i mange år og resultatet er store, lækre, luftige og kardemommeduftende hveder.

Fredag – Fredag skal vi nyde, at vi har Store Bededagsferie og menuen står på forkælelse og hyggemad af den bedste slags. Vi skal have et ordentligt bjerg pil-selv-rejer med lyserød skaldyrsdressing og lækkert brød til. Måske også en skål grøn salat og et lille glas kold hvidvin ved siden af.

Lørdag – Lørdag findes grillen frem igen og jeg håber på nogenlunde tørvejr – måske oven i købet solskin – så vi kan grille et rigtig godt stykke kød, en lille kalveculotte eller måske et par gode bøffer. Tilbehøret bliver kold bearnaisedressing, som er perfekt til grillmad, grillede grønsager penslet med lidt hvidløgsolie og salt (asparges, aubergine og squash i skiver, halve tomater og peberfrugter) og kartoffel-twistere med parmesan og hvidløg. Måske er kartoflerne en smule omstændelige at lave, men vi skal jo kun have et par stykker hver, så det bliver ikke noget problem.

Søndag – Søndagsmenuen står på hakkebøffer med løg og brun sauce. En rigtig klassiker som selvfølgelig bliver serveret med kogte kartofler og asier eller syltede agurker. Overvejer, om der også skal laves en form for dessert? Måske en kærnemælksfromage, som jeg aldrig har lavet før, men som efterhånden har stået på listen i en del år.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Marie
7 år siden

Tak for gode opskrifter og overskuelige og inspirerende madplaner.
Jeg tænkte på, om du mon ville tænke på at lave flere opskrifter som kan bruges (eller modereres til) at være uden gluten. Jeg har flere veninder, der ikke må spise gluten og jeg er ved at løbe tør for ideer med både kager (bønnebrownie, kokosmakroner og kyskager) og aftensmad (hvor man ikke skal ud at købe fx glutenfri pastaplader eller dyrt glutenfri-mel).

Maden i mit liv.
7 år siden
Svar  Marie

Marie – Tusind tak for din søde hilsen. Mht. glutenfri opskrifter, så er det jo ikke det, som jeg gør det mest i, da jeg blogger om den mad, som Morten og jeg spiser herhjemme og ingen af os har glutenintolerence. Der kommer engang imellem glutenfri opskrifter på bloggen, men det sker hverken dagligt eller ugentligt, så indtil da vil jeg anbefale dig at kigge under min “tilbehørs” kategori, hvor jeg har mange glutenfrie opskrifter på lækkert tilbehør og salater. Saucer som hjemmelavet whiskeysauce, bearnaise eller bare en klat kryddersmør indeholder jo heller ikke gluten. Så er det bare at stege et lækkert stykke kød, en kylling eller et par gode bøffer 🙂

Du finder tilbehøret her 🙂 –
https://madenimitliv.dk/category/tilbehoer