Så er jeg klar med en madplan til uge 2, nu hvor vi for alvor er kommet tilbage til hverdagen igen. Og selvom det kan være lidt svært at omstille sig til januars kulde og mørke, ovenpå en festlig julemåned, så er der nu stadig noget helt specielt rart ved at tage hul på et nyt og uberørt år. Det synes jeg i hvert fald.
Desuden bringer lyskæderne i havens træer fortsat et hyggeligt lys i mørket, og det kan jeg se, at de gør i rigtig mange haver. Og hyacinterne dufter i stuerne. Så alt i alt er jeg rigtig godt tilpas med, at kalenderen nu siger januar.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 2.
Mandag.
Ugen starter på bedste vis med en pastatærte med kylling og broccoli. Det er virkelig nem mad og den eneste lille finte er, at der skal bruges tilberedt kylling til opskriften. Men det går jo heldigvis lynhurtigt lige at koge eller stege et par stykker kylling på panden.
Tirsdag.
Det er godt nok ikke ligefrem sæson for tomater, men denne her skønne, hjemmelavede tomatsuppe kan snildt laves med gode dåsetomater og den smager altså fantastisk hele året rundt. En skøn varmegiver på en kølig vinteraften. Jeg serverer brød til suppen, men kogt pasta er også en mulighed.
Onsdag.
De her spinatpandekager med skinke og ost er både let og lækker aftensmad. Gerne med en god salat og dressing ved siden af eller grøntsager i stave, hvis det skal være lidt mere børnevenligt. Skinken i spinatfyldet kan for øvrigt udskiftes med kylling, rejer eller bacon.
Torsdag.
Ugens fisk bliver en lækker og cremet pastasalat med tun og grønt. Måske lidt sommerligt, men på denne her tid af året, hvor de tunge retter dominerer madplanen, synes jeg nogle gange, det kan være rart med noget lidt lettere. Og en pastasalat er jo altid lækker.
Fredag.
Stegte ris med kylling og masser af skønne, sprøde grøntsager. Retten kaldes også for asiatisk biksemad og den kan virkelig fyldes med alle mulige former for kød, fisk og grønt. Præcis som vores biksemad.
Lørdag.
Lørdag skal vi have svinekæber i rødvinssauce. En rigtig efterårs- og vinterret, som kan simre længe på komfuret, indtil kødet er smørmørt og nærmest falder fra hinanden i den gode og kraftige rødvinssauce. Tilbehøret bliver kartoffelmos, og jeg laver en ekstra stor portion, så der også er til søndag.
Søndag.
Søndagsmiddagen bliver en klassisk, engelsk shepherd’s pie bestående af kødsauce med et bagt låg af kartoffelmos på toppen. Retten er dog ikke mere klassisk, end at jeg laver den med hakket oksekød i stedet for lammekød og derfor har jeg ladet mig fortælle, at den egentlig bør kaldes en cottage pie.
Ugens lækkeri.
Vi må kigge langt efter sneen udenfor vinduerne, men de her krakelerede chokoladecookies, som er vendt i flormelis, ligner snebolde en lille smule, inden de bages. Og så smager de helt fantastisk af chokolade.