Jeg sidder her på Store bededag med en god cafe latte og arbejder på en madplan til uge 20, selvom jeg egentlig har besluttet, at dagen i dag skal være en fridag. Men arbejdet med at lave en madplan vil jeg gerne afse lidt tid til, for jeg ved, at den tid kommer så rigeligt igen, når aftensmaden til den kommende uge er på plads. Der er jo det med madplaner, at enten kan man slet ikke arbejde med dem, eller også elsker man al den tid, som bliver frigivet, når der er styr på aftensmaden og man ikke skal ud og handle eller i gang med spekulationerne klokken lidt i spisetid.
Selv hører jeg afgjort til de første og jeg kan på ingen måde undvære vores madplaner. Det er ikke bare tidsbesparende, men vi sparer også penge, når vi ikke handler dagligt. Desuden har vi mindre madspild, fordi maden er planlagt på forhånd og det gælder selvfølgelig også evt. rester, så vi ikke eksempelvis ender med et halvt hvidkål i køleskabet. Og får vi lyst til at gå ud og spise, eller lave noget andet til aftensmad, så er vores madplan jo ikke strammere struktureret, end at der er plads til også at være spontan og skubbe dagene.
Husk at man også kan modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og email og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 20.
Mandag – Pastasalat med kylling og bacon. Bloggens mest populære pastasalat med saftige kyllingestykker, sprød bacon og masser af grønsager. Et rigtigt familiehit, som også er perfekt i madkassen og i picnickurven.
Tirsdag – Tomatsuppe med tortellini. En skøn og fyldig suppe med friske tortellini, som mætter dejligt. Fyldet i tortellinierne er afgørende for, hvorvidt suppen bliver vegetarisk og jeg kan virkelig anbefale tortellini med ost eller ost og spinat, hvis man gerne vil have en kødfri dag.
Onsdag – Fajitas med kylling. En skøn ret med marineret kylling og peberfrugter. Vi får ris til og nogle gange også tortillapandekager eller fladbrød ved siden af. Faktisk fungerer fajitas også perfekt som fyld i tortillapandekager, så der er muligheder for variationer.
Torsdag – Rodfrugtgratin med timian. En nem og lækker grønsagsret med rodfrugter, der minder lidt om en tærte uden bund. Jeg serverer gratinen som kødfri hovedret med godt brød og salat, men man kan også bruge den som tilbehør til kødretter eller fisk.
Fredag – Det er supernemt at lave sin egen lakserilette, som er helt perfekt til forret eller let aftensmad. Jeg er vild med lakserilette på en bund af salat med lækkerier som avocado, grønne asparges og lignende og serveret med ristet rugbrød. Men den er også virkelig god som fyld i en sandwich. Skal der lidt ekstra fyld til til sandwichen, så kan man lave nogle ovnristede kartofler.
Lørdag – Rosastegt roastbeef med bearnaise kartoffelsalat. En nem og lækker lørdagsmenu, som ikke kræver det store arbejde og så kan den stegte roastbeef jo serveres varm, lunken eller kold efter smag og behag. Jeg regner med også at lave en blandet salat udover kartoffelsalaten.
Søndag – Vi afslutter ugen med tyrkernes svar på pizza, nemlig tyrkiske pide med oksekød og ost. Pide er ret nemt at lave, men dejen skal selvfølgelig hæves, så det er en glimrende søndagsmenu, hvor man ofte har lidt mere tid. Jeg regner med at servere en salat med tomater, feta og oliven ved siden af.
Ugens lækkeri – Hjemmelavede bananchips er ikke bare nemme at lave, de smager også vildt godt og kan sagtens gøre det ud for en lille sund snack. Jeg tror, jeg vil lave en portion i ugens løb.
Skal helt sikkert prøves. Vil dog lige høre, om noget af melet kan udskiftes med en grovere meltype
Det er selvfølgelig melet på posen hej taler om!
Der skulle stå piden