Er jeg mon den eneste, der skiftevis har det lidt for varmt og lidt for koldt i de her dage og ikke rigtigt ved, hvad man kan forvente af forårsvejret? Og derfor også har lidt problemer med at finde ud af, hvad man rent faktisk skal sætte på menuen på en madplan til uge 21? Solen skinner og alligevel blæser det, så man kommer til at småfryse, hvis man er udenfor og ikke har en jakke på. Samtidig får man hurtigt varmen, hvis man finder en krog med læ og slår sig ned i solen.
Menuen i uge 21 bliver derfor en blanding af lette retter og varmende gryderetter, som hurtigt kan bikses sammen og give varmen, hvis man er blevet kold efter at have været udenfor. Samtidig har jeg også planlagt, at vi skal have en lækker salade nicoise og grille hot wings i weekenden. Heldigvis er vores madplan dog så løst struktureret, at der sagtens kan byttes om på dagene og jeg er ret sikker på, at vi kommer til at nyde både gryderetter og grillmad.
Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 21.
Mandag – Kylling i karry a la ristaffel. Verdens nemmeste kylling i karry, som er helt simpel, men efterfølgende serveres kyllingen med ris og masser af lækre toppings i små skåle a la ristaffel.
Tirsdag – Det er såå længe siden, at vi sidst har fået en tacotærte, men det er altså en virkelig skøn texmex ret, som ikke bliver mindre lækker af, at vi topper den med diverse salatgrønt. Lidt som en kæmpestor tacoskal. Jeg serverer creme fraiche og guacamole eller frisk avocado ved siden af.
Onsdag – Vi er godt nok i maj måned, men jeg synes stadig, at dagene kan være noget småkolde og blæsende og så er det rart med en god gryderet at varme sig på. Jeg har derfor sat en svensk pølseret på menuen. Viser det sig så, at onsdag bliver både varm og solrig, så kan vi jo bare spise pølseret en af de andre dage.
Torsdag – Salade nicoise er en af mine favorit måltidssalater og fordi jeg bruger tun fra dåse, har vi næsten altid alle ingredienserne til den lækre salat hjemme. Og nu kan vi oven i købet nyde salaten med nye, danske kartofler.
Fredag – Den står ofte på pizza herhjemme fredag aften – som regel af den hjemmelavede slags, men nogle gange vil jeg egentlig også gerne bare slappe lidt af ovenpå en lang uge og så kan jeg virkelig anbefale naanpizzaer med en bund færdigkøbte naanbrød. Jeg er vild med en topping bestående af frisk mozzarella, lufttørret skinke og pesto, men man bruger selvfølgelig bare sit favorit pizza fyld.
Lørdag – Hjemmelavede hot wings på grillen er et hit herhjemme, for så kan vi selv bestemme styrken på marinaden og vingerne må altså gerne “bide” lidt. Jeg køber naturel hot wings hos slagteren og i gårdbutikker, men kan man slet ikke skaffe dem, så kan man også sagtens bruge en pose hot wings fra supermarkedet og vende dem med sin egen marinade – smagen bliver kun bedre. Tilbehøret bliver coleslaw og brød eller måske ovnfritter.
Søndag – Det er såååå længe siden, at vi sidst har fået en stor portion hjemmelavet spaghetti carbonara med bacon, parmesanost og friskkværnet peber på toppen. Carbonara er på ingen måde sundt, men det er noget så lækkert og det skal bare til engang imellem. Jeg serverer med en blandet grøn salat ved siden af – gerne med nogle bitre salater og måske lidt valnødder, som kan opveje den lækre ostesauce.
Ugens lækkeri – Vi har allerede flere gange fået danske jordbær og de blev selvfølgelig nydt “au naturel”, så vi kunne få mest muligt ud af den lækre smag. Men nu er det vist blevet tid til en portion jordbær med chokolade til dessert en aften.