Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 22…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Så er der ikke mange dage tilbage at give af for maj måned i denne her omgang. På torsdag siger kalenderen 1. juni – sommeren er officielt i gang og i morgen (lørdag) rejser Morten og jeg på en skøn uges ferie til dejlige Torremolinos i Spanien. Der står afslapning, solbadning, pool, drinks, god mad og masser af hygge på programmet.

Det betyder selvfølgelig, at vi ikke kommer til at spise herhjemme i den næste uges tid, men da jeg ved, at I er mange, som er glade for madplanerne, så har jeg alligevel lavet en plan for den kommende uge. Morten og jeg kommer jo så ikke til at “spise med”, før vi kommer hjem igen på næste lørdag, men bloggen kommer nu ikke til at holde ferie – den rykker bare til Torremolinos. Jeg har nemlig en masse lækre opskrifter i ærmet og mon ikke også, der kommer et indlæg eller 2 fra vores ferie?

Madplan uge 22.

Mandag – En nem og lækker hverdagsret, som altid er et hit herhjemme, er dette her cremede pastafad med bacon og ærter. Hele molevitten ryger i ovnen og så er der ellers skøn aftensmad til både store og små. Når ovnen alligevel er i gang, så overvej at bage en omgang lækre scones med rabarber til aftenkaffen – scones er lynhurtige at lave, da de ikke skal hæve og de smager skønt. Og har man rabarber i haven, er det jo oplagt at bruge løs af dem.

Tirsdag – Går man ind for 1-2 kødfrie dage om ugen, så er det oplagt at lave en omgang hjemmelavede falafler – enten serveret i hjemmelavede pitabrød eller sammen med hjemmebagte fladbrød, salat og creme fraiche dressing. De her falafler skal i ovnen, så de er både lidt nemmere at lave og noget mere fedtfattige end de originale, som friteres i olie.

Onsdag – Ugens “fisk” bliver en cremet pastasalat med tun og masser af grønt. En lækker salat med både fylde og velsmag. Server evt. med flutes eller hjemmebagt madbrød – jeg kan anbefale dette her madbrød med pesto og ost, som ligger meget højt på vores hitliste for tiden. Lav gerne en ekstra stor portion pastasalat – det er skønt at have pastasalat til madpakkerne.

TorsdagMexicansk kylling i fad med ris og bønner, som hører til blandt vores tex mex hverdagsfavoritter. Bryder man sig ikke om bønner, så udelader mig dem bare eller erstatter evt. med bælgede edamamebønner, som ikke har den karakteristiske “let melede” konsistens. Server gerne kyllingen med tortillachips, guacamole, salsa og måske et par kolde øl og hold en lille mexicansk hverdags fiesta 🙂

Fredag – Fredag skydes pinseferien i gang og er det fint vejr, kan jeg kun anbefale, at man tænder op i grillen og steger en gang lækre spareribs og måske også et par gode pølser fra slagteren. Efter min opfattelse hører spareribs og hjemmelavet coleslaw sammen og så måske også et par kogte majskolber med smør og salt. Skal der lidt snacks til, imens grillen varmer op, så kig evt. i dette her indlæg, hvor jeg har samlet 15 skønne appetizers, som passer perfekt til en hyggelig grillaften. Lækkert til både øl, sodavand og et glas iskold rosévin.

Lørdag – Vi lander i Billund lørdag middag og efter at have “spist ude” i en hel uge, tror jeg, vi trænger til hjemmelavet mad. Jeg forestiller mig, at vi køber lidt ind – et par gode boller, salatgrønt og kylling og så laver vi burgere med pulled chicken til aftensmad. Pulled chicken er så nemt at lave, da det bare skal sættes i ovnen og efterfølgende passer sig selv i ca 3 timer, indtil det er færdigt. Dermed får vi masser af tid til at sætte et par vaske over, vande blomsterne, slå græsset og “lande” herhjemme igen og så er der hjemmelavet aftensmad, når vi bliver sultne.

Søndag – Vi skal til pinsefrokost i Mortens familie og jeg tror ikke, at vi har den store appetit til aften, så det bliver bare noget let. Enten køber jeg ind til et par lækre rejemadder, eller også laver vi et par grillede sandwiches med lufttørret skinke, ost og salat.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer