Sommersol og skyer iblandet lidt regnbyger. Vi er kommet godt i gang med juni måned med helt klassisk, dansk sommervejr, men den slags er vi jo vant til. Og min madplan til uge 23 adskiller sig egentlig heller ikke så meget fra den danske sommer – der er både lette sommerretter og en omgang svensk pølseret og indonesisk kylling i fad at varme sig på på de lidt køligere dage. Og så må vi ikke glemme ugens lækkeri – verdens nemmeste saltkaramel is med bare 3 ingredienser, som lynhurtigt er blevet et kæmpe hit herhjemme hos os. Perfekt på en lun sommerdag.
Madplan til uge 23.
Mandag.
Menuen står på et cremet pastafad med bacon og ærter. Nemt og lækkert og lige ud ad landevejen. Desuden et rigtigt familiehit – hvad kan man næsten forlange mere på en tirsdag aften?
Tirsdag.
Indonesisk kylling i fad. En liiiidt speciel opskrift og kigger man på ingredienserne, kan man godt blive i tvivl om, hvorvidt man har fået blandet en dessert og en hovedret sammen. Men tro mig, det smager helt eminent og SKAL prøves. Har man problemer med bananer i varm mad, så udelader man dem selvfølgelig. Jeg serverer ris og salat ved siden af.
Onsdag.
Kartoffelsalat med kylling og bacon. Kartoffelsalat er altså bare sommermad, så det basker, og i denne her udgave har jeg tilføjet kylling og bacon, så kartoffelsalaten bliver til en rigtig måltidssalat og ikke “kun” fungerer som tilbehør. Jeg serverer som regel med en lækker salat til.
Torsdag.
Torsdag aften skal vi have en klassisk, svensk pølseret. Jeg har tilføjet gulerødder til retten, for at få lidt mere fylde og mæthed, men det bestemmer man jo selv og gulerødderne kan sagtens erstattes af lidt ekstra kartofler eller pølser.
Fredag.
De her pizzaer på naanbrød er ikke bare lækre, de er også supernemme at lave, hvilket er perfekt på en fredag. Jeg laver pizzaer med frisk mozzarella, lufttørret skinke og pesto, men man bestemmer jo selv og det er nemt at lave flere forskellige slags pizzaer, så alle bliver glade.
Lørdag.
Der er altså bare noget over en lækker fiskeburger med krydderurtedressing, så lørdag skal vi en tur til fiskehandleren og købe lidt ind. Fiskeburgerne kan serveres med ristede kartofler, men burgerne mætter ret godt i sig selv. Et andet – og lettere – alternativ er friske grønsager i stave med en god dip.
Søndag.
Gratin med blomkål og gulerødder. Jeg elsker gratin, som er en af mine kødløse favoritter, så jeg glæder mig allerede til søndag. Gratin har desuden den store fordel, at man sagtens kan tilsætte alle mulige kød- og grøntsagsrester fra køleskabet og gratin er derfor oplagt som “stop spild af mad” og perfekt på en søndag.
Ugens lækkeri.
Jeg lavede denne her supernemme saltkaramel is for første gang for et par uger siden. Og den var så populær herhjemme, at jeg er nødt til at lave den igen. Blot 3 ingredienser, og så er der hjemmelavet is.
Hej Anne Katrine.
Jeg har nu gennem et års tid fulgt dine madplaner, som jeg ofte synes ser rigtig gode ud, men her i sommermånederne savner jeg mere inspriration til retter på grillen.
Måske det kunne være en udfordring til dig?😊
Bedste hilsner
Camilla
Camilla – Tak for din hilsen og dejligt at du har lyst til at følge med 🙂 Ift. madplanerne så indeholder de den mad, som jeg planlægger, at vi selv skal spise i den kommende uge – og pga. det kolde forår, som vi har haft, har der endnu ikke været ret mange grillretter på madplanerne, for jeg må indrømme, at jeg er en frossenpind, så jeg gider ikke grille, når det er koldt. Men nu er det jo blevet lunere, så mon ikke der snart kommer flere grillretter på madplanerne. Derudover har jeg lavet et opslag med masser af ideer til tilbehør til grillmad, hvis du kan bruge inspiration til den slags. Du finder det lige her 🙂
https://madenimitliv.dk/30-laekre-salater-tilbehoer-grillmaden/
Kan man få opskrifter og indkøbsliste for eks uge 23
Jette – Du kan altid se opskrifterne i madplanerne ved at klikke ind under selve kategorien “madplaner”. Indkøbslisten findes kun i mit gratis nyhedsbrev, så hvis du modtager det, får du både madplaner og indkøbslister i din indbakke 😀