Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan uge 28…

0 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften

Er i efterhånden ved at være gået på ferie allesammen? Der går endnu nogle uger, inden vi går på ferie herhjemme, men jeg kan mærke på bloggen, at der på nogle tidspunkter er lidt mere stille, end der plejer at være, imens der på andre tidspunkter er meget mere aktivitet. Jeg går ud fra, at det kan skyldes, at hvis ikke man er rejst væk, så bruger man lidt ekstra tid i køkkenet og jeg må sige, at jeg til fulde forstår det. Det er så dejligt, når man pludselig har ekstra tid til at nusse rundt i køkkenet, afprøve opskrifter og eksperimentere og bare kræse lidt ekstra for maden og forkæle sig selv og familien.

Her ser vi frem mod endnu en dejlig uge – gerne med sol og sommervejr – og masser af gode, danske råvarer, som er i sæson netop nu, så der er selvfølgelig både nye kartofler, tomater, blomkål og asparges på menuen. De grønne asparges er godt nok ved at være ovre det for i år, men de smager stadig skønt og jeg satser på, at vi kan nå at få dem til aftensmad et par gange endnu.

Madplan uge 28.

Mandag – Ugen starter på nemmeste – og lækreste – vis med en gang kylling i fad med tomat, pasta og ost. Alt skal blot samles i ét fad og efterfølgende tilberedes i ovnen. Tilbehøret bliver vist bare en lækker tomatsalat, lavet af tomater i grove stykker og rå løg i tern, som overhældes med en god olivenolie og drysses med salt og peber. Salaten smager fantastisk på denne her tid af året, hvor der er gode, solmodne tomater.

Tirsdag – Vi skal have denne her skønne kartoffeltærte med rosmarin, som smager allerbedst lige nu, hvor den kan fyldes med nye, danske kartofler. Jeg kommer ikke bacon i tærten, men gemmer det i stedet til tilbehøret, som bliver denne her salat med bacon, blåbær, ost og valnødder. 

Onsdag – Morten skal et smut til England – bare lige halvandet døgns tid, men han er ikke hjemme onsdag aften, så jeg har bestemt, at jeg skal have noget nemt og lækkert. Det bliver en omgang maskeret blomkål med rejer og en skøn dildressing af frisk dild fra haven. Jeg satser på at finde et lille bitte blomkål og så kan jeg spise resterne til frokost torsdag. Mon ikke også, jeg kan spise lidt dessert? Jeg har i hvert fald planer om at lave en portion jordbærkoldskål. 

Torsdag – Vi skal have stegte nudler med grønsager og kødboller. En skøn, asiatisk variation over de klassiske kødboller med spaghetti og en af vores mange favoritter herhjemme.

Fredag – Det er ved at være et par uger siden, at menuen har stået på “fredags-lasagne”, så det gør vi noget ved med en lækker lasagne med kylling og grønsager. Tilbehøret bliver vist bare en blandet salat og creme fraiche dressing, men jeg kunne sagtens forestille mig, at lave et par bruschetta med tomat og basilikum til forret – nu vi alligevel er i det italienske hjørne.

Lørdag – Lørdag holder vi den årlige “jul i juli” i min familie og det betyder den helt store sammenskudsjulefrokost, så vi hepper selvfølgelig på dejligt vejr, så vi kan sidde udendørs. Denne gang skal jeg stå for hjemmelavet leverpostej med champignons og bacon og så skal jeg sørge for osten, så jeg skal lige ud og have fundet et par forskellige, lækre varianter.

SøndagKoteletter i fad med pikantost og bacon. En rigtig søndagsret, som jeg serverer med nye kartofler og dampede asparges og som jeg er sikker på, vil være et hit, hvis vi er lidt trætte ovenpå lørdagens julefrokost. Bliver det grillvejr, så ryger koteletterne på grillen og jeg laver i stedet en sauce på panden med madlavningsfløde, løg og pikantost, som serveres til kartofler og asparges.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer