Bliv medlem af Maden i mit livs Madklub
Madenimitlivs Madklub

Madplan til uge 30.

2 kommentarer
Madplan – nemme madplaner til hele familien
Gå direkte til opskriften
Madplan til uge 30

Så er jeg igen klar med en ny madplan – en madplan til uge 30. Og hvad skal Morten og jeg så have at spise i den kommende uge? Tjaa, det har faktisk ikke været helt nemt at planlægge aftensmaden på sidste. Jeg synes, at vejret driller os lidt. Når jeg fx planlægger gryderetter, så bliver det grillvejr, hvorimod jeg kan være helt sikker på, at når jeg har planlagt en salat, så både blæser, hagler og regner det. Det er sørme ikke sådan at finde ud af.

Anyway, jeg har forberedt lidt af hvert til den kommende uge – både salater og lidt mere fyldige retter. En suppe er der også kommet på menuen, for vi spiser også jævnligt suppe om sommeren. Forleden dag, da det regnede helt vildt, var jeg fx virkelig glad for, at der stod varm tomatsuppe på menuen. Og så må vi altså bare bytte om på dagene i madplanen, så det passer med vejret 🙂

Husk at det også er muligt at modtage ugens madplan inkl. komplet indkøbsliste gratis på mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående tilmeldingsformular med fornavn og mail, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysninger med 3. part.

Modtag gratis madplan hver uge!

Madplan til uge 30.

Mandag – Selvom det er sommer, så må jeg indrømme, at vi stadig nyder en lækker suppe engang imellem. Især på de regnvåde og lidt mere kølige dag. I denne uge bliver det en lækker og let krydret sød kartoffelsuppe med kokosmælk og chili. 

Tirsdag – Jeps, vi spiser suppe om sommeren. Men vi spiser også en del lette retter og salater, som fx denne her skønne spinatsalat med melon og skinke. Salaten kan enten nydes som forret eller hovedret med godt brød til. Jeg vil skyde på at opskriften passer som hovedret til 2 pers. Er man flere, vil jeg nok lave dobbelt portion.

Onsdag – Menuen står på saftige kyllingefrikadeller, som selvfølgelig kan erstattes af traditionelle frikadeller. Forskellen er dog ikke specielt stor. Tilbehøret bliver et cremet kartoffelfad, som er forrygende lækkert med nye kartofler og helt oplagt, hvis man har kogte kartofler til overs.

Torsdag – Jeg elsker rejer og de her tigerrejer med masser af chili og hvidløg er bestemt ingen undtagelse. Rejerne er skønne som forret eller en del af et større tapasbord, men vi spiser nu lige så tit rejerne som selvstændig hovedret med salat og godt brød til. En pose med 400 gr rejer passer perfekt til 2 personer – er man flere, vil jeg nok fordoble opskriften.

Fredag – Det yderst sjældent, at jeg spotter kantareller i naturen. Måske er jeg bare for utålmodig. Til gengæld har jeg spottet kantareller hos grønthandleren, så nu skal vi have en cremet svamperisotto med ristede kantareller. Perfekt aftensmad på de kødfrie dage, evt med en salat ved siden af, eller som tilbehør til kød, fx grillet kylling.

Lørdag – En god roastbeef går man sjældent galt i byen med og jeg glæder mig allerede til lørdag aften, hvor vi skal have rosastegt roastbeef med timian. Tilbehøret bliver de her fantastiske, knuste kartofler med parmesan og timian og så en eller anden form for sauce. Enten en kold sauce med creme fraiche eller en skysauce lavet på skyen fra stegen.

Søndag – Det er noget så længe siden, at vi sidst har fået kylling i fad med pikantost. Faktisk er jeg nødt til at indrømme, at jeg lidt havde glemt den. Men det retter vi op på søndag aften. Tilbehøret bliver kogte ris, men man kan også sagtens servere ristede kartofler eller pasta til kyllingen.

Ugens lækkeri – Det går altså ekstra mange snacks om sommeren, hvor vi hygger på terrassen med en kold øl eller lækre drinks inden maden. I den kommende uge skal jeg derfor have lavet en ordentlig portion sojamandler. Helt oplagte som en lille “before-dinner” snack.

Subscribe
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Lis
3 år siden

Syntes at madplan i uge 30 lyder lækket.