Så er jeg klar med en madplan til uge 30. Og hvad skal vi så have at spise i den kommende uge? Tjaa, det har faktisk ikke været helt nemt at planlægge aftensmaden på det sidste. Når jeg fx planlægger en god gryderet, så bliver det grillvejr, hvorimod jeg kan være helt sikker på, at når jeg har planlagt en let sommer-ret, så er det køligt og blæsende. Det er sørme ikke sådan at finde ud af 😉
Anyway, jeg har forberedt lidt af hvert til den kommende uge – både lette og lidt mere fyldige retter. En suppe er der også kommet på menuen, for vi spiser også suppe om sommeren. Og på en kølig dag kan det være meget rart med en varm skål suppe. Og så må vi bare bytte om på dagene i madplanen, så det passer med vejret.
Få madplan + indkøbsliste gratis via mail.
Husk at det også er muligt, at modtage ugens madplan + komplet indkøbsliste gratis via mail hver lørdag morgen. Det er blot at udfylde nedenstående formular med fornavn og mailadresse, og jeg deler selvfølgelig ikke oplysningerne med 3. part.
Modtag gratis madplan hver uge!
Madplan til uge 30.
Mandag.
Vi starter ugen nemt og godt med denne her pasta med grøntsager og pikant flødeostesauce. Og bryder man sig ikke om pikantost, så kan man bruge en flødeost med hvilken som helst anden smag, fx hvidløg, krydderurter, chili eller naturel.
Tirsdag.
Jeg har længe haft lyst til indisk mad fyldt med nogle af de mange, skønne krydderier, der bruges i det indiske køkken. Tirsdag aften skal vi derfor have indisk inspireret butterchicken med ris.
Onsdag.
Ugens fisk bliver laksefileter i ovn med soja og honning. En virkelig lækker og simpel måde at tilberede laks på og så smager det bare forrygende. Tilbehøret bliver smørristede kartofler med dild, som passer helt perfekt til fisk, og så måske en kold sauce med creme fraiche og friskhakkede krydderurter.
Torsdag.
Jeg har spottet kantareller hos grønthandleren, så torsdag aften skal vi have en cremet svamperisotto med ristede kantareller. Perfekt aftensmad på de kødfrie dage, evt med en salat ved siden af, eller som tilbehør til kød, fx grillet kylling.
Fredag.
Hasselback pizzakartofler er en hybrid imellem pizza, bagte kartofler og hasselback kartofler. Og de smager altså helt forrygende og er desuden et hit hos de fleste børn. Kartoflerne kan sagtens spises som tilbehør, men herhjemme ender de ofte med at udgøre en let hovedret og så får vi salat og dressing til.
Lørdag.
Det er så længe siden, vi har fået en klassisk, indbagt mørbrad med butterdej. Et rigtigt 80’er hit. Man kan sagtens servere kartofler og sauce til mørbraden, men jeg synes hurtigt, at det bliver lidt tungt. Derfor får vi som regel bare en salat og måske lidt ovnristede kartofler, hvis vi er meget sultne.
Søndag.
Vi afslutter ugen med en skålfuld peberfrugtsuppe. En mild og cremet suppe med en skøn smag af røde peberfrugter, der passer perfekt til årstiden og samtidig er dejlig nem at lave. Jeg serverer brød til, men skal suppen fylde lidt mere, så kan der også tilsættes pasta.
Ugens lækkeri.
De her spyd med cherrytomater, mini mozzarellakugler og frisk basilikum er noget så nemme at lave og så smager de fantastisk. En skøn lille happer, som meget passende kan serveres som snack inden aftensmaden.